We have detected that you are using AdBlock.

Please disable it for this site to continue.

Özel eğitim

SoruCevap

Üye
Tepkime
65
Time online
0
Coin
256,935
Şahsi Eğitim Nedir?

Farklı gelişen bireylerin eğitim muhtaçlıklarını karşılamak için bu sahada gerekli tecrübeye ve donanıma sahip bilirkişi kişi tarafından geliştirilmiş eğitim programları ve prosedürleri ile onların mani durumuna ve özelliklerine elverişli ortamlarda sürdürülen eğitimdir.

Hedef Nedir?

Asıl maksat verilen tüm eğtimlerin neticesinde bu bireylerin toplulukça kendilerinden beklenen rol ve sorumluluklar ile gelişimsel hizmetlerini mekanına getirebilmeleridir. Bu doğrultuda hususî gereksinimli bireye, yaşına ve durumuna bağlı olarak bir kıymetlendirme yapılır ve gelişimsel kıymetlendirme sonucunda bireyin bilişsel, çevre, ince-motor, kaba-motor, fizikî, özbakım ve duygusal gelişiminde yaşından arkada olduğu noktalarda birey desteklenir.

Hususî Eğitime Kaç Yaşında Başlamak Gerekir?

Hususî eğitimin yaşı yoktur. Mümkün olan en erken periyotta başlamak bireyin her taraftan ilerleme suratını olumlu istikamette etkileyecek bir etkendir. İstikrarlı olmak çok değerlidir. Birtakım durumlarda kişinin doğumundan, yetişkinlik devrine kadar devam etmesi gereken bir süreçtir.

Ne Kadar Sürer?

Çalışılması gereken yoğunluk ve vadeye kompetan kişi gelen çocuğun' un durum ve seviyesine nazaran karar vermelidir.

Kimlere Uygulanır?

Zeka geriliği olan evlatlar

Yaygın gelişimsel bozukluklar- Otizm

Ortopedik ve hareket bozukluğu olanlar

Konuşma bozukluğu olanlar

Üstün zekalı / Yeteneği olan evlatlar

Şahsi öğrenme güçlüğü yaşayan evlatlar

Duygusal ve davranış bozukluğu olan evlatlar

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan evlatlar

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt