Son konular

Özlem Yemişçi Kimdir - Özlem Yemişçi Biyografisi

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
52
Coin
256,936
Özlem Yemişçi biyografi,Özlem Yemişçi biyografisi,Özlem Yemişçi kim,Özlem Yemişçi hakkında bilgi,Özlem Yemişçi özgeçmiş30.08.1971 yılında Çorlu'da dünyaya gelen Özlem Yemişçi, TOBB'nin 365 üyesinden biri olan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın Yönetim Kurulu başkanlığını yürütmektedir. Nüfusu 52 ilden büyük olan ve İstanbul ile karayolu bağlantısı olmasının yanı sıra demiryolu, havayolu ve deniz ulaşımı ile stratejik olarak Trakya'nın başkenti varsayılan Çorlu'da 754 sanayici olmak üzere 5109 üyesi bulunan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığının yanı sıra TOBB Konsey Başkan Yardımcılığı görevlerini de büyük bir özveri ile yürüten Özlem Yemişçi ticaret hayatında da aynı başarıyı sigortacılık ve inşaat sektöründe de devam ettirmektedir.

Evli ve 18 yaşında bir kız annesi olan Yemişçi, kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasında ki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle çalışmalarına devam eden Trakya Kalkınma ajansının da (TR21) (Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne) kurul başkanlığı görevini yürütmektedir.

Trakya Üniversitesi İnşaat Bölümü mezunu olan Özlem YEMİŞÇİ 2005 yılında Tekirdağ ili en başarılı iş kadını ödülüne layık görülmüş olup 2005-2009 yılları arasında Çorlu TSO yönetim kurulu üyeliği ile oda kalite yönetim temsilcisi olarak görev aldıktan sonra 2009 yılı Çorlu TSO , Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilmesiyle birlikte Türkiye'nin ilk ve tek oda başkanı olma özelliğini de kazanmıştır.

Ticari hayatının yanı sıra, sivil toplum kuruluşları ve derneklerle olan iyi diyaloglarının yanı sıra ikili ilişkilerin de başarılı bir tablo çizen Yemişçi oda bünyesin de yer alan genç girişimciler ve kadın girişimcilere yönelik olarak yapılan çalışmalarda da aktif roller üstlenmiştir.

Üst Alt