Ozonlu PRP (Platelet Rich Plasma) Tedavisi

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Ozonlu PRP (Platelet Rich Plasma) tedavisi

Kişinin kendi kanıyla iyileşmesine imkân veren PRP tedavisi vücudumuzun hastalıkları iyileştirme potansiyelini kullanan bir tedavi yöntemidir.

Ozon tedavisi, sağlık bakanlığı onaylı bir tedavi yöntemidir.

Hem ozon hemde PRP tedavisinin her ikisinde de ortak hedef, hasarlı dokuda yeniden canlanmayı ve tamir mekanizmalarının harekete geçmesini sağlamaktır. Ayrıca ozon gazı PRP nin hızla aktif hale gelmesini ve platelet dediğimiz kan pulcuklarından doku tamiri ile görevli maddelerin salınımını da hızlandırmaktadır.

Kas-iskelet sistemi yaralanmaları ve hastalıklarının iyileşmesinde kullanılan ozonlu PRP uygulamaları ile; omuz ağrıları (kas sıkışmaları ve yırtıkları), dizdeki çapraz bağ yaralanmaları, eklem kireçlenmesi, tenisçi dirseği gibi inatçı dirsek ağrıları, topuk dikeni gibi birçok rahatsızlık tedavi edilebilmektedir. Ayrıca mezoterapi tekniği ile saç dökülmeleri, akne izleri tedavisi ve cilt gençleştirme işlemlerinde uygulanabilir.

Ozonlu PRP nasıl elde edilir?

Hastadan alınan 8-10 cc kadar kan bu iş için özel olarak hazırlanmış tüplere alınarak çeşitli işlemlerden geçirilerek, iyileştirici faktörlerin daha yoğun olduğu yaklaşık 3 cc lik bir kısmı enjektöre alınır. Daha sonra ozon gazı ile karıştırılarak, hazırlanan karışım sorunun olduğu bölgeye uygulanır.

Ozonlu PRP hangi sıklıkta uygulanır ?
Diz kireçlenmelerinde diz eklemi içine hastalığın şiddetine göre birer ay arayla 2 veya 3 kez uygulanır. Tenisçi dirseği, aşil tendiniti, omuz tendon yırtılmaları, topuk dikeni gibi durumlarda ise genellikle 2 enjeksiyon uygulanmaktadır.

Ozonlu PRP uygulamasının yan etkisi var mıdır?

Bu yönteminin genellikle ciddi yan etkisi yoktur. Enjeksiyonun yapıldığı bölgede geçici bir ağrı ve şişme oluşabilir bu yan etki çoğunlukla 1-2 gün içinde kendiliğinden geçer, alerjik reaksiyonlar ise nadirdir.
 
Üst Alt