Papaya Nedir - Papaya Faydaları - Papaya Yararları -Papaya Nasıl Kullanılır?
Papaya (Carica papaya L.); Diğer adı Kavun ağacı olan, meyveleri küçük kavunu andıran, yapraklarını dökmeyen, tropikal bölgelerde yetişen küçük bir ağaçtır. Güneşli, sıcak, humuslu ve bol sulu topraklarda yetişir. Bitkinin boyu 1,2 ila3,6 m. arasında olabilir.
Papaya meyvesi içeriği:
Papaya meyvesi kalori değeri: 100 grda 13 kcal vardir. Demir, kalsiyum, potasyum, fosfor mineralleri ile A, B1, B2, C vitaminleri içerir. Bileşiminde bulunan Papain adlı enzim, midemizdeki protein sindiren pepsin enzimi ile benzerlik gösterir. Papain, vücudumuzda karbonhidrat ve yağlar gibi diğer bileşikleri de etkileyerek tüm sindirim sistemini olumlu yönde düzenleme yeteneğine sahiptir. Ayrıca içinde bulunan Bromelain mide asidine yardımcı olur, bağırsaklardaki alkalin (alkalik) ortama da olumlu tesirler yapar.
Papaya Faydaları
Papaya sindirim sistemi için faydalı bir meyvedir. Meyvenin kendisi sindirilmesi en kolay meyvelerdendir. Ayrıca diğer besinlerin sindirilmesini de kolaylaştırır. Hazmı kolaylaştırıcı özelliği vardır. Hazımsızlık, gaz sıkıntısı, şişkinlik, mide ekşimesi ve ülser hastaları (Peptik ülser) için faydalıdır.
Papaya meyvesi ayrıca vücuttaki yağlarin erimesini kolaylaştırır.
Papayanın enerji verici özeeliği sebebiyle gelişmekte olan çocuklar, hamileler ve emziren bayanlar için kuvvet deposudur. Düzenli yendiği takdirde kabızlığa, kanayan basur ve kronik ishale iyi gelir.
Papaya Nasıl Kullanılır?
Papayaları kesmeden yada doğramadan önce güzelce yıkayınız. Kabuklarını bıçakla soyun ve ortadan boylamasına ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. İstediğiniz gibi dilimleyin.
Papaya, taze olarak bir meyve gibi tüketilir. Ayrıca meyve salatalarında kullanabileceğiniz gibi, suyu sıkılırsa meyve suyu olarak da tüketilebilinir.
Papaya (Carica papaya L.); Diğer adı Kavun ağacı olan, meyveleri küçük kavunu andıran, yapraklarını dökmeyen, tropikal bölgelerde yetişen küçük bir ağaçtır. Güneşli, sıcak, humuslu ve bol sulu topraklarda yetişir. Bitkinin boyu 1,2 ila3,6 m. arasında olabilir.
Papaya meyvesi içeriği:
Papaya meyvesi kalori değeri: 100 grda 13 kcal vardir. Demir, kalsiyum, potasyum, fosfor mineralleri ile A, B1, B2, C vitaminleri içerir. Bileşiminde bulunan Papain adlı enzim, midemizdeki protein sindiren pepsin enzimi ile benzerlik gösterir. Papain, vücudumuzda karbonhidrat ve yağlar gibi diğer bileşikleri de etkileyerek tüm sindirim sistemini olumlu yönde düzenleme yeteneğine sahiptir. Ayrıca içinde bulunan Bromelain mide asidine yardımcı olur, bağırsaklardaki alkalin (alkalik) ortama da olumlu tesirler yapar.
Papaya Faydaları
Papaya sindirim sistemi için faydalı bir meyvedir. Meyvenin kendisi sindirilmesi en kolay meyvelerdendir. Ayrıca diğer besinlerin sindirilmesini de kolaylaştırır. Hazmı kolaylaştırıcı özelliği vardır. Hazımsızlık, gaz sıkıntısı, şişkinlik, mide ekşimesi ve ülser hastaları (Peptik ülser) için faydalıdır.
Papaya meyvesi ayrıca vücuttaki yağlarin erimesini kolaylaştırır.
Papayanın enerji verici özeeliği sebebiyle gelişmekte olan çocuklar, hamileler ve emziren bayanlar için kuvvet deposudur. Düzenli yendiği takdirde kabızlığa, kanayan basur ve kronik ishale iyi gelir.
Papaya Nasıl Kullanılır?
Papayaları kesmeden yada doğramadan önce güzelce yıkayınız. Kabuklarını bıçakla soyun ve ortadan boylamasına ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. İstediğiniz gibi dilimleyin.
Papaya, taze olarak bir meyve gibi tüketilir. Ayrıca meyve salatalarında kullanabileceğiniz gibi, suyu sıkılırsa meyve suyu olarak da tüketilebilinir.