Passiflora Meyvesi

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
62
Yaş
36
Coin
256,936
Passiflora nedir,
Passiflora etkileri,
Passiflora ne işe yarar,
Passiflora faydaları

Passiflora Meyvesi
imagespassiflorameyvesi5afb5cd0917ee


Passiflora; Passion Fruit, Carkıfelek, Marucya, Maracuja, Tutku Meyvesi ve Aşk Meyvesi olarak da adlandırılır

Passifloranın Ozellikleri?

Anavatanı Brezilya olup Akdeniz bolgesinde cok kolay yetişmektedir Tat ve aroması benzersizdir, aroması uzun bir sure ağız da kalır Rahatlatıcı, sakinleştirici ve cinsel istek arttırıcı olduğu bilinmektedir Meyve sularından passiflora şurupları yapılmaktadır
Ulkemizde yetiştirilmediğinden piyasada bulunmazken, Avrupa ulkelerinde tanesi 1,80 euro ya manav ve marketlerde satılıyor
Duvar ve pergula uzerinde yetiştirilebilir

Passiflora, (passion fruit) dış kısmı mor, ici cekirdekli bir yapıya sahip egzotik bir meyvedir Carkıfelekgiller familyasının ornek bitkisidir Anayurdu Tropikal Amerika'dır Oradan dunyaya yayılmış 400 kadar turu vardır 57 parcalı koyu yeşil yaprakları almaşık dizilişli; yaz boyunca acan tekerlek bicimindeki gosterişli cicekleri erguvani, pembe ya da kırmızı renkte ve iridir

Hawaii deki carkıfeleklerin bircoğu Avustralya dan gelmekte olup ilk defa 1880 yılında evlerin bahcelerinde yetiştirilmeye başlanmıştır Havai de yetiştirilmesi ise 1930 un başlarındadır Kenya da 1933 de yetiştirilmeye başlayan carkıfelek, 1947 yılında Guney Afrika da 2000 ton uretim kapasitesine ulaşmıştır

Passifloranın Yetiştirildiği Yerler?

Passiflora ozellikle guney Brezilya ve Kuzey Arjantin orijinli bir meyvedir Sarı kabuklu carkıfeleğin menşei tam olarak bilinmemektedir Fakat mor carkıfeleğin Avustralya civarında yıllarca suren adaptasyon donemi icerisinde bu coğrafya da sarı kabuklu hale geldiği zannedilmektedir Ulkemize ithal edilen carkıfelekler, mor kabuklu olanlardır Mor kabuklu carkıfelekler, hem vitamin hem mineral olarak daha zengindir

Passifloranın Faydaları?

Passiflora C,B1,B2, B5,Kalsiyum, Fosfor ve Protein acısından zengin bir meyvedir Ayrıca carkıfelek bitkisi harmin, harmol, harman ve passiflora adı verilen alkaloitleri; flavon, glisosit ve sterol adlı diğer maddeleri icerir

Passiflorayı Nasıl ve Nerede Kullanacağız?

Passifloranın cekirdeklerini, tamamını ciğ meyve olarak yiyebilirsiniz Meyve suyu, kokteyl, tatlı, dondurma, ve meyve salatalarında kullanabilir, hoş koku ve tat vermesi acısından yemeklerinizin yanında garnitur olarak da tuketebilirsiniz

Passifloranın Muhafaza Koşulları?

Passiflora, %85 %90 nem de saklanmalıdır Olgun meyveler, 7 ºC de 1 hafta boyunca muhafaza edilebilmektedir

tropikalmeyvelercom
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt