Hoş Geldiniz ! İptv Forum • İp Tv Forumu • Forum Sitesi • Genel Forum Sitesi

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Past Continuous Tense Ne Anlama Gelir?

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Time online
0
Coin
175,523
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma !
Geçmiş sürekli zaman, geçmişte devam eden bir eylemi veya olayı ifade eder. Bu zaman dilimi, geçmişteki bir noktada başlamış ve bir süre boyunca devam etmiştir. Geçmiş sürekli zaman cümlelerinde genellikle “idi” veya “ydi” ekleri kullanılır. Bu zaman dilimi, geçmişteki bir olayı anlatırken, o olayın başka bir olayla aynı anda gerçekleştiğini veya sürekli bir şekilde devam ettiğini vurgular. Örneğin, “O ders çalışırken, ben televizyon izliyordum.” cümlesinde geçmiş sürekli zaman kullanılmıştır.
İçindekiler

Past Continuous Tense, İngilizce’de geçmişte devam eden bir eylemi ifade etmek için kullanılan bir zaman dilimidir. Bu zaman dilimi, geçmişteki bir olayın belirli bir süre boyunca devam ettiğini ifade etmek için kullanılır. Türkçe’de “-yordu” ekiyle gösterilir. Örneğin, “I was studying” (Ben çalışıyordum) cümlesindeki “was studying” ifadesi Past Continuous Tense’in bir örneğidir.

Past Continuous Tense Nasıl Oluşturulur?

Past Continuous Tense oluşturmak için “was” veya “were” yardımcı fiilleri ile fiilin “-ing” hâli kullanılır. “Was” birinci tekil şahıs (I) ve üçüncü tekil şahıs (he, she, it) için kullanılırken, “were” ikinci tekil şahıs (you) ve birinci, ikinci, üçüncü çoğul şahıslar (we, they) için kullanılır. Örneğin, “I was studying” (Ben çalışıyordum) veya “They were playing” (Onlar oynuyorlardı) cümlelerindeki “was” ve “were” yardımcı fiilleri Past Continuous Tense’in oluşturulmasında kullanılmıştır.

Past Continuous Tense Hangi Durumlarda Kullanılır?

Past Continuous Tense, geçmişteki bir olayın belirli bir süre boyunca devam ettiğini ifade etmek için kullanılır. Örneğin, “I was watching TV when she called” (O aradığında televizyon izliyordum) cümlesindeki “was watching” ifadesi, telefonun çalmasıyla sona eren bir eylemin devam ettiğini anlatır. Ayrıca, iki geçmiş olayın aynı anda gerçekleştiği durumları da ifade etmek için kullanılabilir. Örneğin, “While I was cooking, he was cleaning” (Ben yemek yapıyorken o temizlik yapıyordu) cümlesindeki “was cooking” ve “was cleaning” ifadeleri aynı anda gerçekleşen iki eylemi anlatır.

Past Continuous Tense ile Hangi Zamanlar Kullanılmaz?

Past Continuous Tense, geçmişteki bir olayın belirli bir süre boyunca devam ettiğini ifade etmek için kullanılan bir zaman dilimidir. Dolayısıyla, geçmişteki bir olayın tamamlanmış bir şekilde gerçekleştiğini veya sürekli tekrarlanan bir eylemi ifade etmek için kullanılmaz. Bu durumlar için Past Simple Tense veya Present Continuous Tense gibi başka zaman dilimleri kullanılır.

Past Continuous Tense ile Hangi Zamanlar Birlikte Kullanılır?

Past Continuous Tense, diğer zaman dilimleriyle birlikte kullanılabilir. Örneğin, “I was studying when he arrived” (O geldiğinde ben çalışıyordum) cümlesinde Past Continuous Tense ile Past Simple Tense bir arada kullanılmıştır. Bu cümlede, “was studying” ifadesi devam eden bir eylemi, “arrived” ifadesi ise tamamlanan bir eylemi ifade etmektedir.

Past Continuous Tense ile Hangi Zaman Belirteçleri Kullanılır?

Past Continuous Tense kullanılırken, “when” (ne zaman), “while” (iken), “as” (olarak), “at that moment” (o anda), “at 5 o’clock” (saat 5’te) gibi zaman belirteçleri kullanılabilir. Bu belirteçler, geçmişteki bir eylemin sürekli bir şekilde devam ettiği veya başka bir eylemle aynı anda gerçekleştiği durumları vurgulamak için kullanılır.

Past Continuous Tense ile Hangi Fiiller Kullanılır?

Past Continuous Tense ile herhangi bir fiil kullanılabilir. Ancak, eylemin devam ettiğini vurgulamak için “be” fiili ve “-ing” hâli sıklıkla kullanılır. Örneğin, “I was sleeping” (Ben uyuyordum) veya “They were dancing” (Onlar dans ediyorlardı) cümlelerindeki “was” ve “were” yardımcı fiilleri ile “-ing” hâli kullanılmıştır.

Past Continuous Tense ile Hangi Sorular Sorulabilir?

Past Continuous Tense ile geçmişte devam eden bir eylemi sorgulamak için “What were you doing?” (Ne yapıyordun?), “Where were they going?” (Nereye gidiyorlardı?), “Who was she talking to?” (Kiminle konuşuyordu?) gibi sorular sorulabilir. Bu sorular, geçmişteki bir olayın detaylarını öğrenmek veya bir kişinin ne yaptığını anlamak için kullanılır.

Past Continuous Tense ile Hangi Cevaplar Verilebilir?

Past Continuous Tense ile geçmişte devam eden bir eyleme cevap olarak “I was studying” (Ben çalışıyordum), “They were playing football” (Onlar futbol oynuyorlardı), “She was talking to her friend” (O arkadaşıyla konuşuyordu) gibi cevaplar verilebilir. Bu cevaplar, geçmişteki bir eylemin ne olduğunu veya ne yapıldığını açıklamak için kullanılır.

Past Continuous Tense ile Hangi Olumsuz Cümleler Kurulabilir?

Past Continuous Tense ile geçmişte devam eden bir eylemin olumsuz bir şekilde ifade edilmesi için “was not” veya “were not” ifadeleri kullanılır. Örneğin, “I was not studying” (Ben çalışmıyordum), “They were not playing football” (Onlar futbol oynamıyorlardı), “She was not talking to her friend” (O arkadaşıyla konuşmuyordu) gibi cümleler kurulabilir. Bu cümleler, bir eylemin yapılmadığını veya gerçekleşmediğini ifade etmek için kullanılır.

Past Continuous Tense ile Hangi Olumlu Cümleler Kurulabilir?

Past Continuous Tense ile geçmişte devam eden bir eylemin olumlu bir şekilde ifade edilmesi için “was” veya “were” yardımcı fiilleri ile fiilin “-ing” hâli kullanılır. Örneğin, “I was studying” (Ben çalışıyordum), “They were playing football” (Onlar futbol oynuyorlardı), “She was talking to her friend” (O arkadaşıyla konuşuyordu) gibi cümleler kurulabilir. Bu cümleler, bir eylemin yapıldığını veya gerçekleştiğini ifade etmek için kullanılır.

Past Continuous Tense ile Hangi Cümleler Kurulabilir?

Past Continuous Tense ile geçmişte devam eden bir eylemi anlatmak için çeşitli cümleler kurulabilir. Örneğin, “I was studying at that moment” (O anda çalışıyordum), “They were playing football while it was raining” (Yağmur yağarken onlar futbol oynuyorlardı), “She was talking to her friend on the phone” (Telefonda arkadaşıyla konuşuyordu) gibi cümleler kurulabilir. Bu cümleler, geçmişteki bir eylemin nasıl gerçekleştiğini veya ne zaman gerçekleştiğini anlatmak için kullanılır.

Past Continuous Tense ile Hangi Cümleler Kurulamaz?

Past Continuous Tense ile geçmişte devam eden bir eylemin tamamlanmış bir şekilde gerçekleştiğini veya sürekli tekrarlandığını ifade etmek için kullanılmaz. Bu durumlar için Past Simple Tense veya Present Continuous Tense gibi başka zaman dilimleri kullanılır. Örneğin, “I studied for two hours” (İki saat boyunca çalıştım) veya “They always play football on Sundays” (Onlar her Pazar futbol oynarlar) gibi cümlelerde Past Continuous Tense kullanılmaz.

Past Continuous Tense ile Hangi Bağlaçlar Kullanılır?

Past Continuous Tense kullanılırken, “while” (iken), “when” (ne zaman), “as” (olarak) gibi bağlaçlar kullanılabilir. Bu bağlaçlar, geçmişte devam eden bir eylemin başka bir eylemle aynı anda gerçekleştiği durumları vurgulamak için kullanılır. Örneğin, “While I was studying, he was watching TV” (Ben çalışırken o televizyon izliyordu) veya “She called me when I was cooking” (Ben yemek yapıyorken beni aradı) gibi cümlelerde bağlaçlar kullanılmıştır.

Past Continuous Tense ile Hangi Zaman Dilimleri Kullanılır?

Past Continuous Tense kullanılırken, belirli bir zaman dilimi veya an için “at that moment” (o anda), “at 5 o’clock” (saat 5’te), “at midnight” (gece yarısında) gibi zaman dilimleri kullanılabilir. Bu zaman dilimleri, geçmişteki bir eylemin belirli bir anda veya belirli bir süre boyunca devam ettiğini ifade etmek için kullanılır. Örneğin, “I was studying at that moment” (O anda çalışıyordum) veya “They were playing football for two hours” (İki saat boyunca futbol oynuyorlardı) gibi cümlelerde zaman dilimleri kullanılmıştır.

Past Continuous Tense ile Hangi Durumlar Anlatılabilir?

Past Continuous Tense ile geçmişteki bir olayın belirli bir süre boyunca devam ettiği durumlar anlatılabilir. Örneğin, “I was studying all night” (Tüm gece boyunca çalışıyordum), “They were playing in the park” (Onlar parkta oynuyorlardı), “She was talking on the phone for hours” (Saatlerce telefonda konuşuyordu) gibi durumlar Past Continuous Tense kullanılarak ifade edilebilir.

Past Continuous Tense ile Hangi Zaman Dilimlerinde Kullanılan Fiiller?

Past Continuous Tense ile geçmişte devam eden bir eylemi anlatmak için herhangi bir fiil kullanılabilir. Örneğin, “I was studying” (Ben çalışıyordum), “They were playing football” (Onlar futbol oynuyorlardı), “She was talking on the phone” (O telefonda konuşuyordu) gibi cümlelerde farklı fiiller kullanılmıştır. Eylemin devam ettiğini vurgulamak için “be” fiili ve “-ing” hâli sıklıkla tercih edilir.

Past Continuous Tense ile Hangi Zaman Dilimlerinde Kullanılan Zaman Belirteçleri?

Past Continuous Tense kullanılırken, farklı zaman dilimlerini ifade etmek için “at that moment” (o anda), “at 5 o’clock” (saat 5’te), “at midnight” (gece yarısında) gibi zaman belirteçleri kullanılabilir. Bu belirteçler, geçmişteki bir eylemin belirli bir anda veya belirli bir süre boyunca devam ettiğini vurgulamak için kullanılır. Örneğin, “I was studying at that moment” (O anda çalışıyordum) veya “They were playing football for two hours” (İki saat boyunca futbol oynuyorlardı) gibi cümlelerde zaman belirteçleri kullanılmıştır.

Past Continuous Tense ile Hangi Zaman Dilimlerinde Kullanılan Bağlaçlar?

Past Continuous Tense kullanılırken, farklı zaman dilimlerini birleştirmek için “while” (iken), “when” (ne zaman), “as” (olarak) gibi bağlaçlar kullanılabilir. Bu bağlaçlar, geçmişte devam eden bir eylemin başka bir eylemle aynı anda gerçekleştiği durumları vurgulamak için kullanılır. Örneğin, “While I was studying, he was watching TV” (Ben çalışırken o televizyon izliyordu) veya “She called me when I was cooking” (Ben yemek yapıyorken beni aradı) gibi cümlelerde bağlaçlar kullanılmıştır.

Past Continuous Tense ile Hangi Zaman Dilimlerinde Kullanılan Olumsuz Cümleler?

Past Continuous Tense kullanılırken, geçmişte devam eden bir eylemin olumsuz bir şekilde ifade edilmesi için “was not” veya “were not” ifadeleri kullanılır. Örneğin, “I was not studying” (Ben çalışmıyordum), “They were not playing football” (Onlar futbol oynamıyorlardı), “She was not talking to her friend” (O arkadaşıyla konuşmuyordu) gibi cümleler kurulabilir. Bu cümleler, bir eylemin yapılmadığını veya gerçekleşmediğini ifade etmek için kullanılır.

Past Continuous Tense ile Hangi Zaman Dilimlerinde Kullanılan Olumlu Cümleler?

Past Continuous Tense kullanılırken, geçmişte devam eden bir eylemin olumlu bir şekilde ifade edilmesi için “was” veya “were” yardımcı fiilleri ile fiilin “-ing” hâli kullanılır. Örneğin, “I was studying” (Ben çalışıyordum), “They were playing football” (Onlar futbol oynuyorlardı), “She was talking to her friend” (O arkadaşıyla konuşuyordu) gibi cümleler kurulabilir. Bu cümleler, bir eylemin yapıldığını veya gerçekleştiğini ifade etmek için kullanılır.

Past Continuous Tense ile Hangi Zaman Dilimlerinde Kullanılan Cümleler?

Past Continuous Tense kullanılırken, geçmişte devam eden bir eylemi anlatmak için çeşitli cümleler kurulabilir. Örneğin, “I was studying at that moment” (O anda çalışıyordum), “They were playing football while it was raining” (Yağmur yağarken onlar futbol oynuyorlardı), “She was talking to her friend on the phone” (Telefonda arkadaşıyla konuşuyordu) gibi cümleler kurulabilir. Bu cümleler, geçmişteki bir eylemin nasıl gerçekleştiğini veya ne zaman gerçekleştiğini

Past Continuous Tense geçmişte devam eden bir eylemi ifade eder.
Geçmişte bir anda olan iki eylemi birbirinden ayırmak için kullanılır.
Past Continuous Tense cümlelerinde “was” ve “were” yardımcı fiilleri kullanılır.
Olumsuz cümlelerde “was not” veya “were not” kullanılır.
Soru cümlelerinde yardımcı fiil öznenin başına gelir.

Past Continuous Tense gelecekte planlanmış bir eylemi ifade etmez.
Devam eden bir eylemi anlatırken kullanılır.
Geçmişte belirli bir zamanda devam eden eylemleri ifade eder.
Geçmişteki bir olayın arka planda devam ettiğini anlatır.
Geçmişte iki eşzamanlı eylemin farklı süreçlerini anlatır.

Telif işlemleri için buradan iletişime geçebilirsiniz. Copyright © 2022-2023 Forumsitesi.Com.Tr tüm hakları saklıdır.
E-Posta: admin[@]Forumsitesi.com.tr
DMCA.com Protection Status
ForumSitesi.Com.TR internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. ForumSitesi.Com.Tr; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Forum saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. ForumSitesi üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Forum Sitemiz sorumlu değildir. Sitelerinize ForumSitesi.Com.Tr ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz. Sitemizde yer alan içerikler hakkındaki şikayetlerinizi Buradan iletişime geçerek bildirebilirsiniz.
Forum Sitesi • Genel Forum Sitesi • Webmaster Forumu • Webmaster Sitesi
ForumSitesi.Com.TR, 2023 yılında kurulmuş bir siber güvenlik forum sitesidir aynı zamanda hack forumu,hack sitesi,hack forum ve Türk hack forumudur. Hack forum aramalarında ilk sayfada olan bu hack forum sitesi gün geçtikçe gelişmektedir. Hack Forum kelimesinin anlamı ise, hacker kültürü ve bilgisayar güvenliği ile ilgili tartışmalara adanmış bir İnternet forumudur. Web sitesi, analiz şirketi Alexa Internet tarafından web trafiği açısından "Hacking" kategorisinde bir numaralı web sitesi olarak yer almaktadır.

Forum Sitesi - Genel Forum Sitesi - Webmaster Sitesi - Webmaster Forumu - Program İndir - Sağlık Sitesi - Rüya Tabirleri - Dini Forum - Soru Cevap Sitesi

iptv, iptv forum, iptv satınal, iptv fiyatları, kaliteli iptv, en iyi iptv, aypitv, ip tv, iPTV Serveri, iptv server, kaliteli iptv, en iyi iptv server, en kaliteli iptv server, iptv, ip tv, iptv satın al, iptv test, ip tv satın al, hd iptv, iptv fiyat, ıptv, iptv test yayını, iptv satın al, iptv fiyatları, iptv al, iptv üyelik, iptv abonelik, iptv, ıptv, ip tv, ıp tv, iptv fiyat, iptv server, en iyi iptv, xtream codes iptv, iptv kanalları, hd iptv, ucuz iptv, iptv paketleri, iptv kampanya
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6