Son konular

PAZI FAYDALARI NELERDİR?

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Pazı, ıspanağa benzeyen bir sebzedir. Kış ayları geldiğinde pazar tezgahlarında yerini alır. Yemeği pişirilebilir, salataya eklenerek çiğ olarak tüketilebilir, pazı sarması hazırlanabilir. Bu şekilde çok çeşitli şekillerde kullanılabilecek bir bitkidir. Bu kadar farklı şekilde tüketilebilen bu bitki sağlık için de oldukça faydalıdır. Hastalıklara karşı koruma sağlar. Ispanak gibi yoğurtla tüketilebilir. 100 gram pazı yaklaşık olarak 19 kaloridir.



PAZI FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ!
Harika bir C ve K vitamini kaynağıdır.
Vücuttaki demir eksikliğini önler.Pazı Faydaları
Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır.
Beyne fayda sağlar. Ayrıca çağımızın rahatsızlığı alzheimer hastalığına da iyi gelir.
Kan basıncını kontrol etmeye yardım eder.
Sinir sistemi sağlığını korur.
Mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
Sindirim sistemini rahatlatır. Hazımsızlığı önler.
Kan şekerini düzenler.
Öksürüğe iyi gelerek öksürün geçmesine fayda sağlar.
İdrar söktürücü özelliği vardır.
Sistit yani idrar yolu iltihabı sebebiyle idrar yollarında oluşan yanmaları azaltır.
Kansızlığa iyi gelerek anemi rahatsızlığına fayda sağlar. Kırmızı kan hücrelerinin üretimini teşvik eder.
Halsizlik ve bitkinliğe iyi gelir. Yorgunluğa yarar sağlar.
Dalak ve böbreklerdeki ağrıların geçmesine yardım eder.
Kan pıhtılaşmasını teşvik ettiği için vücutta oluşacak morarma ve kanamaları önler.
İştah açıcı özelliği vardır.
Tansiyonu dengeler.
Stres ve depresyona karşı iyi gelir.
Kalp krizi ve felç geçirme riskini azaltır.
PAZI İLE ŞEKER HASTALIĞINA KARŞI KORUNUN!
Diyabet günümüzde birçok kişinin yakındığı bir hastalık haline gelmiştir. Şeker hastalığı bulunan kişiler her şeyi yiyemez, yediklerine dikkat etmek zorundadır. Diyabet riski altında olan yada diyabet hastalığı olan kişiler rahatlıkla pazı tüketebilir. Bu şifalı sebze kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardım eden siringik asit ve lifler içerir. Diyabet riski altındaysanız yada şeker hastalığınız varsa mutlaka bol bol yeşil yapraklı sebzeler tüketmelisiniz.

İlginizi Çekebilir: Kuzugöbeği Mantarı Hakkında Merak Ettikleriniz
KEMİKLERİ KORUR!
Önemli miktarda kalsiyum, magnezyum ve K vitamini içerir. Bu sebeple kemik sağlığını koruyan bir bitkidir. Kemikleri güçlendirir. Kemiklerin büyüme ve gelişimine yardım eder. Ayrıca dişlerin güçlenmesini de sağlar.

ANTİKANSER ÖZELLİĞİ VARDIR!
Birçok yeşil yapraklı sebze gibi antioksidan özelliği olan bir sebzedir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde antikanser özelliği vardır. Yani kansere karşı koruyucudur. Özellikle kolon kanserini önlemeye yardım eder. Kanserden korunmak için bu şifalı sebzeyi tüketebilirsiniz.



PAZI HEMOROİDE KARŞI DA FAYDALI!
Basur rahatsızlığına karşı çözüm arıyorsanız mutlaka pazıyı deneyip kullanabilirsiniz. Pazı haşlanarak lapası hazırlanarak basur memelerinin üzerine konursa hemoroid yani basur için fayda sağlar. Aynı zamanda vücuttaki deri hastalıklarına ve şişliğe de iyi gelir.

GÖZ SAĞLIĞINI KORUR!
Yüksek miktarda beta karoten içerir. Bunun sonucunda göz sağlığını korumaya yardım eder. Glokom, gece körlüğü gibi göz rahatsızlıklarına iyi gelir.Pazı

SAĞLIKLI SAÇLARA KAVUŞMAK İSTER MİSİNİZ?
Bu şifalı sebze içeriğinde biyotin bulundurur. Biyotin doğrudan saç köklerinin uyarılmasını sağlayan bir bileşiktir. Saç bakımı sağlar, saçların parlaklığını arttırır. Ayrıca içeriğindeki A ve C vitaminleri sebebiyle saç köklerinin güçlenmesine yardım ederek saç dökülmesini de önler. Balla karıştırın ve başınızda saç çıkmayan kısımlara sürün. Bu şekilde saçlarınız tekrar çıkabilir ve saç dökülmesinden kurtulabilirsiniz.

PAZI NASIL TÜKETİLİR?
Ispanak gibi yaprakları temizlenerek yıkanır ve pazı yemeği yapılabilir yada yumurta kırılarak kavurması yapılabilir. Çiğ olarak pişirilmeden salatalara doğranabilir. Pazı dolması şeklinde sarma yapılarak da pirinçle tüketilebilir.
 

Similar threads

  • Soru
Latince adı cucumis melo olan ve tek yıllık otsu bitki olan kavun, sülükleri olan tırmanıcı bir bitkidir. Kazık kökü bulunan bu şifalı meyve, soğuk havalardan hoşlanmaz. Gövdesi sık tüylerle kaplı otsu bir yapıdadır. Gövde tutunacak bir yer bulamazsa sürünerek gelişir. Bitki yapraklarının alt ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Civanperçemi, tüylü, 20-90 cm yüksekliğinde, yaz aylarında beyaz renkli çiçekler açan, kurak toprakları seven bir ottur. Yaprakları uzun ve parçalıdır. Bitki çayırlarda, dar tarla yollarında, yol kıyılarında ve tahıl tarlalarının kenarlarında yetişir. Temmuz-Eylül döneminde, çiçeklerin iki karış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Avrupa’da özellikle de Akdeniz bölgesinde yaygın olarak yeşil yapraklı sebzeler ve zeytinyağı ile pişirilen yemekler tercih edilir. Yeşil yapraklı sebzelerin sağlık açısından faydalı olması ve kalorilerinin düşük olması sebebiyle çokça tercih edildikleri görülür. Kereviz de bu yeşil yapraklı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Salatalar ve turşular yemeklerin yanında vazgeçilmez yiyecekler arasındadır. Özellikle akşam yemeklerinin yanında salata yapılır yada turşu çıkarılır. Pancar salatası, turşusu, mor lahana salatası, beyaz lahana turşusu, marul salatası, havuç ve turp salataları yada karışık turşu gibi turşular...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Kış mevsimi gelmiş olsa da hala güneşli günler yaşamaktayız. Havanın sıcaklığı beklenenin üzerinde seyretmesine rağmen, kış mevsiminin yiyecekleri de çıkmaya başladı. Güneşli günler ile birlikte kış meyve ve sebzeleri tezgahlardaki yerlerini aldı. Karnabahar, pırasa, ıspanak gibi kış sebzeleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt