Pazının Faydaları Yararları

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
62
Yaş
36
Coin
256,935
Pazının Faydaları Yararları

Pazı: Ispanağa benzeyen sindirimi kolay, bol vitaminli, besleyici bir bitki olan pazıda, A, C ve K vitaminleri bol miktarda bulunur Ayrıca, E vitamini ile demir, magnezyum ve kalsiyum minerallerini içerir

Pazının Faydaları: İştah açıcıdır Vücuda kuvvet verir Hazmı kolaylaştırır İdrar söktürür, kabızlığı giderir ve idrar yollarında yanma şikâyetlerini azaltır Öksürüğe karşı faydalıdır Kansızlığı önler Hamile olanların yemesi doğacak çocukta omurga açıklığı riskini azaltır

Pazı Nasıl Kullanılır? Pazının kökleri, sapları ve yaprakları pazı yemeği, dolması ve salatası yapılarak kullanılır Ayrıca, tedavi amacıyla haşlaması yapılıp deri hastalıkları, yanık, şişlik ve basur memelerinin üzerine konursa faydası görülür Balla karıştırılarak saç çıkmayan deriye sürülürse faydalı olur

Lütfen, Giriş yap Veya Kayıt ol URL içeriğini görüntülemek için!
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt