Peter Svidler (Peter Svidler Kimdir? - Peter Svidler Hakkında)

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
Peter Svidler (Pyotr Svidler, d.17 Haziran 1976, Leningrad) Rusya Satranç Büyük Ustasıdır.Temmuz 2007 FIDE reyting listesinde 2735 le ELO reytingine sahiptir. Bu onu dünyada on ikinci yapar.
Peter Svidler satranç oynamasını altı yaşında iken öğrendi. 1984 yılında Büyük Usta oldu.
Dört defa Rusya şampiyonudur (1994, 1995, 1997, 2003). 2001 yılında FIDE Dünya Şampiyonası'nda yarı-finale ulaştı. Andrei Lukin onun koçudur.
Svidler, Fischer Random Chess'in (ayrıca Satranç960 olarak da adlandırılır) önemli şahsiyetlerinden birisidir. Almanya Mainz'da yer alan açık Satranç960'ın ilk basımını kazandı. 2003 Mainz Satranç Klasiği'nde, Peter L
ko'yu sekiz maçlık oyunda yenerek Satranç960 Şampiyonu oldu. Ünvanını başarılı bir şekilde iki defa korudu. 2004 yılında Levon Aronian ve 2005 yılında Zolfan Almasi'yi yenerek. 2006 yılında Aronian'a kaybetti.
FIDE Dünya Şampiyonası 2005'de 14 oyun sonunda 8,5 puanla kazanan Veselin Topalov'un gerisinde kalarak Viswanathan Anand ile ikinciliğe otrak oldu. Bir röportajında Dünya Stranç Network'üne Ben sadece San Luisian için ciddi bir şekilde hazırlandım ve zannederim o karşılığını verdi. Fakat genelde boş zamanlarımı eşim ve çocuklarım ile harcarım, bu nedenle benim 2005'deki ilgili başarım hoş bir sürpriz oldu. dedi.
2006 yılında, İsrail Rishion Lezion'daki Dünya Saldırı Şampiyonasındaki 15 oyun sonunda 10,5 puanla Alexander Grischuk'un ardından ikinci oldu.
Svidler, bir Kriket ve Bob Dylan hayranıdır.

Similar threads

• Soru
Hans-Peter Briegel, (d. 11 Ekim 1955, Rodenbach, Almanya) eski Alman millî defans oyuncusu, teknik direktör. Döneminin en başarılı defans oyuncularından biri olan Hans Peter Briegel, futbol kariyeri boyunca FC Kaiserslautern, Sampdoria ve Hellas Verona gibi takımlarda görev aldı. 1984/1985...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Aleksandr Morozeviç (d.18 Temmuz 1977) Rus satranç oyuncusu Ekim 2007 FIDE listesinde 2755 ELO puanına sahip olması onu dünyada 6 numara yapar. Morozevich alışılmamış açılışları kullanması ile bilinir.Kraliçe'nin Gambiti'ne karşı ,örnek olarak,o sıklıkla Chigorin Savunması'nı (Chigorin Defence)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Aleksandr Morozeviç (d.18 Temmuz 1977) Rus satranç oyuncusu Ekim 2007 FIDE listesinde 2755 ELO puanına sahip olması onu dünyada 6 numara yapar.Morozevich alışılmamış açılışları kullanması ile bilinir.Kraliçe'nin Gambiti'ne karşı ,örnek olarak,o sıklıkla Chigorin Savunması'nı (Chigorin Defence)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Peter Cook Peter Cook Doğumu: 1936 Southend, Essex, İngiltere İngiliz Mimar, öğretim üyesi ve Mimari yazıları ilgi çeken bir sanatçı. 1953-1958 yılları arasında, Bournemouth Sanat Kolejinde, sonra da Londra'da Architectural Association School of Architecture'de eğitim gördü. 1960 yılında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Garry Kimoviç Kasparov (d. 13 Nisan 1963, Bakü, Azerbaycan SSC), 1985-2000 yılları arası dünya şampiyonu olan Rus satranç büyükustası. Garry Kasparov, 1963 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de dünyaya geldi. Babası soylu bir Yahudi'ydi. 1985'te Anatoli Karpov'u yenerek dünya şampiyonu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt