Son konular

Peygamber Efendimizin Annesi Ve Babası Hakkında Bilgi

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
53
Coin
256,936
Peygamber Efendimizin Annesi Ve Babası Hakkında Kısa Bilgi

Peygamber Efendimiz'in Babası, Kureyşin Beni Haşim kolundan Abdullah b Abdulmuttalib, annesi ise Kureyş kabilesinin Beni Zuhre koluna mensup Vehb b Abdumenafın kızı Aminedir Hz Peygamber onların evliliklerinden dunyaya gelen tek cocuklarıdır

Peygamber Efendimizin annesi Amine Kureyş kızları arasında iyi bir yere sahipti Babası Vehb de Zuhre oğullarının ileri gelenlerinden biri olarak tanınırdı Abdulmuttalib, oğlu Abdullahı yanına alarak Amineyi babasından veya diğer bir rivayete gore amcası Vuheybden istemiş, olumlu cevap verilmesi uzerine evlilikleri gercekleşmiştir

Bir Rivayete gore Peygamber Efendimiz'in Annesi Amine hamile olduğu sırada bir ruya gormuş, ruyada kendisine onemli bir kişiye hamile olduğuna işaret edilerek doğacak cocuğa Muhammed veya Ahmed adını vermesi soylenmiştir Hz Aminenin Peygamber Efendimizi doğururken doğum sancısı cekmediği de bu rivayetler arasında yer alır

Peygamber Efendimiz'in babası Abdullah akranları arasında cok beğenilen yakışıklı bir gencti Yuzunde diğer genclerde bulunmayan bir guzellik ve parlaklık vardıPeygamber Efendimiz'in Babası Abdullah genclik cağına ulaştığında kendisine gelen bircok evlilik teklifini kabul etmemiş, nihayet babasının teşebbusuyle Vehbin kızı Amine ile evlenmiştir

Peygamber Efendimiz'in babası Abdullahın bu sırada on sekiz yaşında olduğu anlaşılmaktadır Abdullah ticaret icin gittiği Suriyeden donerken Yesribe Medine uğramış ve orada babasının dayıları olan Adi b Neccar oğullarını ziyaret etmişti Ancak bu sırada hastalanıp akrabalarının yanında bir ay kadar hasta yattıktan sonra vefat etmiş ve Medinede defnedilmiştir Bu sebeble Peygaber Efendimiz yetim olarak dunyaya gelmiştir

Üst Alt