Son konular

Peygamber Efendimizin Gorduğu Ruyalar

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Peygamber Efendimizin Gorduğu Ruyalar Ve Yorumları

Peygamber Efendimizin Gorduğu Ruyalar Hakkında Bilgi

Hz Aişe şoyle demiştir: Rasulullahın ilk vahiy başlangıcı uykuda saliha ruya gormekle olmuştur Hicbir ruya gormezdi ki, sabah aydınlığı gibi acıkca meydana gelmesin Bu rivayette, Hz Peygamberin ruyaları, bir ceşit vahiy ve Kur'an vahyine hazırlık niteliğinde olduğu belirtilmektedir Hz Peygamberin vahiy niteliğinde olan ruyaları Kur'anı Kerim ve hadislerde işaret edilen hadislerin iceriğinden anlaşılmaktadır

EbU Hureyre (ra) şoyle demiştir: Rasulullahın huzurunda bulunduğumuz sırada O, şoyle buyurdu: Ben, uyuduğum sırada kendimi cennette gordum O sırada bir kadınla karşılaştım ki; o kadın, bir koşkun kenarında abdest almakta idi

Ben, bu koşk kimindir? diye sordum

Oradakiler, Omere attir dediler Omerin kıskanclığını hatırladım da hemen yuzumu arkaya cevirdim Omer ağladı ve, Ya Rasulallah! Anam babam feda olsun! Sana karşı mı kıskanacağım? dedi

İbni Abbas, Hz Peygamberin: Oyle zannederim ki sen, ruyada bana hakkında bilgi verilen kimsesin sozunu sordum EbU Hureyre bana, Hz Peygamberin şoyle buyurduğunu haber verdi: Uyurken elimde iki altın bilezik gordum Bunların hali beni meşgul etti Derken ruyamda bana, onları uflemem vahyedildi Ben de ufurdum ve uctular Bunları, benden sonra cıkacak iki yalancı (peygamberlik iddiasında bulunan) kişi diye tevil ettim Bunlardan biri Sananın reisi Ansi; diğeri, Yemaamenin reisi Museyleme idi

Hz Aişe (r anha) Rasulullah (as)ın şoyle buyurduğunu anlattı: (Ey Aişe) Seni iki defa ruyamda gordum Bir adam, ipekten bir parca uzerinde senin suretini taşıyordu O adam: Bu (suretin sahibi) senin mustakbel zevcendir, diyordu Şimdi ben, o sureti acıyorum ki (ani yuzunden anlıyorum ki) o suret, sendin Cibrilin o sozu uzerin ben, Eğer şu ruyam Allah tarafından gosterilmiş ise Allah bunu gercekleştirecektir dedim

Üst Alt