Son konular

Peygamber Efendimizin İblisle Konuşması

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
56
Coin
256,936
Peygamber Efendimizin İblisle Konuşması Hakkında Bilgi

Peygamber efendimizin İblis ile konuşması olayı şoyle gercekleşmiştir:

ibni Abbas (RA) den naklen Muaz bin Cebel rivayet ediyor;

Bir gun Rasulullah (SAV) Efendimiz Hz Eyyub ElEnsari'nin evinde ashabı ile sohbet ederlerken, dışarıdan:

Ya Rasulullah! Gorulecek, halledilecek bir işim var Halli icin iceriye girmeme musaade buyurur musunuz? diye bir ses geldi Bu sesi işiten Rasulullah (SAV) Efendimiz ashaba donerek:

Bu sesin sahibinin kim olduğunu biliyor musunuz

Allah ve Rasulu en iyi bilendir Sesin sahibinin kim olduğunu bilmiyoruz ya RasUlullah! dediler Efendimiz:

O, melUn iblis'tir Allah'ın laneti O'nun uzerine olsun, buyurunca
Hz Omer (RA) hemen yerinden fırlayarak:
Ya RasUlullah! izin veriniz O'nu hemen oldureyim, dedi

Dur ya Omer! Bilmez misin ki
O'na belli hır vakte kadar muhlet verilmiştir Buna kimse muktedir değildir Oldurmeyi aklından cıkar, dedikten sonra şoyle buyurdu:

Kapıyı acın, gelsin O, buraya gelmek icin emir almıştır Soyleyeceği sozleri iyice anlamaya calışınız'
RasUlullah'ın izni uzerine acılan kapıdan melun iblis iceri girdi Gozleri yukarı doğru acılmış, kafası buyuk bir fil kafası gibi şaşı, kose bir ihtiyar gorunumunde iblis:

Selam sana ya Muhammedi Selam size ey Peygamber ashabı! diye selam verdi İblis'in selamını kimse almadı Peygamber (SAV) Efendimiz:

Selam Allah'ındır ey mel'un! buyurarak, bize nicin geldin ya lain? diye sordu
İblis:

Ben de buraya gelmekten cok rahatsız oldum Allahu Teala'nın, bir melekle; Habibim Muhammed'e (SAV) zeliline bir şekilde gidecek ve insanları nasıl aldattığını anlatacaksın Sana ne sorulursa doğru cevap vereceksin şeklindeki emri uzerine buraya geldimdedi
Bunun uzerine Peygamberimiz (SAV) Efendimiz

Ya mel'un! Soyle bakalım insanlar arasında en cok sevmediğin kimdir? diye sordu, iblis:

Sensin ya Muhammedi diye cevap verdi Rasulullah:

Benden sonra en cok kimleri sevmezsin? diye sordu, iblis:

Adil devlet reislerini, ilmiyle amel eden alimi, Varlığım Allah yoluna adayan muttaki genci
Sabırlı olan fakiri ki, ihtiyacım uc gun ust uste hic kimseye anlatmaz, halinden kimseye şikayet etmez Şukreden zengini ki, kazancı helal yoldandır ve Allah rızası icin harcar ,fakir ve yetimleri korur
Kur'anı hıfzederek onunla amel edeni ve beş vakit Allah (cc) rızası icin ezan okuyan muezzini, Dinine bağlı, daima abdestli olan zahidi ve kendini haramdan sakınan merhametli kalb sahibini; Helal yiyip comert olan kişiyi ve Hakk icin tevazu edip, ahlakı guzel olanı; Herkes uyurken gece kalkıp namaz kılanı; Allah (cc) icin sevişen iki genci, Cemaatle namaz kılmaya cok istek ve dikkatli mu'mini kalbinde bir şey olmaksızın arkadaşlarına nasihat verip, Allah'ın (cc) tekefful ettiğini tasdik edeni; İhlaslı ve tesetture riayet eden kadınlara yardımcı olan kimseyi; olum her an gelecekmiş gibi hazırlık yapan muslumanı hic sevmem Bunlar benim can duşmanlarımdır, diye cevap verdi
Resulullah (S,AV) Efendimiz ile iblis arasında şu konuşma gecti:

Ummetim tadili erkan uzere namazını eda etse nasıl olursun?

Beni bir sıtma tutar, tir tir titrerim Kul Allah icin secde ettikce bir derece yukselir

Peki, oruc tuttukları zaman?

Elim, ayağım bağlanır Ta onla iftar edinceye kadar

Kur'an okudukları zaman?

Eririm Suda eriyen tuz, 'Ateşte eriyen kurşun gibi

Hacc etseler?

Boynuma bir zincir vurulur

Sadaka verdikleri zaman nasıl olursun?

İste o zaman halim cok kotu olur Sanki sadaka veren başımdan aşağıya beni ikiye boler
Zira sadakada şu hasletler vardır;
Sadaka verenin malı bereketlenir Allahu Teala sadakalarım cehennemle arasında perde yapar, her turlu bela sıkıntı ve uzuntuleri ondan giderir, duaları makbul olur, Kıyamet gunu hayırları mizanda ağır gelir
İblis'in bu sozlerinden sonra Resulullah (SAV) Efendimiz, ona sıra ile şu sorulan sordu

Ya mel'un! Beraber oturduğun arkadaşın kimlerdir?

Faiz yiyenler

Dostların kimlerdir?

Zina edenler, yalan soyleyenler

Yatak arkadaşların ve hizmetcilerin kimlerdir?

İcki icenler, sarhoşlar

Misafirlerin kimlerdir?

Hırsızlar

Elcin ve habercilerin kimlerdir?

Sihirbazlar

Gozunun nuru nedir?

Talak'a (Karısını boşamak icin) yemin edenler

Sevgililerin kimlerdir?

Cuma namazını terkedenler

Hazinedarın?

Zekat vermeyenler

Peki, ya lain, senin kalbini ne kırar?