Son konular

peygamberimize ilk vahiy nasıl gelmiştir kısaca

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
ilk vahyin gelişi kısaca ozeti

Peygamberimize (asm) ilk vahyin indiği mağara Hira mağarasıdır Kainatın Efendisinin (asm) yıllardan beri devam edip gelen bir adetleri vardı: Her senenin Ramazan ayını Hira Dağının tepesindeki mağarada tefekkur, ibadet ve dua ile gecirirdi Burası sesiz ve sakindi Tefekkuruyle başbaşa kalması icin en musait yerdi Cemiyetin bozuk havasından sıkılan mubarek ruhları burada adeta teneffus ediyor ve huzur buluyordu

Vahiy meleği Cebrail (as) en guzel bir insan suretine burunmuştu Mis gibi kokularla cevre buram buram kokmakta idi Havf ve reca, heyecan ve sukUnet tecellileri icice idi

Cebrail (as), son derece sevinclidir Cunku, son resUl ile, Peygamberler Peygamberi (asm) ile muhatap olacak, Habibullahunvanını imanı, ibadeti, tefekkuru ve mucahedesiyle hak edecek olan Sultanı Levlak'la konuşacak, Onunla yuzyuze gelecekti

Beklenen an gelmişti

Vahiy meleği Cebrail (as) bu ıssız ve karanlık gecede, guzel bir insan suretinde, etrafa ışıl ışıl nUrlar sacarak goz kamaştırıcı bir aydınlıkla Kainatın Efendisine (asm) gorundu Tatlı fakat gur bir sada ile hitap etti:

Oku!

Kainatın Efendisini (asm) hayret ve korku sardı Yureği urperiyordu!

Ben okuma bilmemdiye cevap verdi

Hazreti Cebrail (as), kendilerini kucakladı ve sıkıp bıraktıktan sonra, tekrar,

Oku!diye seslendi

Fahri Kainat (asm) aynı cevabı verdi:

Ben okuma bilmem!

Hazreti Cebrail (as), ikinci kere Kainatın Efendisini (asm) kucakladı ve sıkıp bıraktıktan sonra yine seslendi:

Oku!

Bu sefer Fahri Kainat:

Ben okuma bilmem, soyle ne okuyayım?dedi

Bunun uzerine melek, Allah'tan aldığı ve ResUlune teslim etmeye geldiği Alak SUresinin ilk ayetlerini başından sonuna kadar okudu:

Yaratan Rabbinin ismiyle oku O Rabbin ki, insanı bir kan pıhtısından yarattı Oku Rabbin sonsuz kerem sahibidir O, insana kalemle yazmayı oğretendir

Heyecan ve haşyetin son haddinde Kainatın Efendisi (asm) bizzat konuştuğu lisanla nazil olan ayetleri kelimesi kelimesine tekrar etti Artık, inen ayetler Allah ResUlunun hem diline, hem kalbine yerleşmişti O andaki vazifesi sona eren Hazreti Cebrail (as) de birden bire kayboluverdi

Üst Alt