T
theking
Peynirli Açma Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı ılık süt (440ml)
1 su bardağı sıvı yağ (200ml)
1 yaş maya
2 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 6 su bardağı un (750gr)
Beyaz peynir
Tereyağı (oda sıcaklığında)
Peynirli Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
.Un hariç tüm materyalleri karıştıralım.
Üzerine unu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım, kulak göğsü kıvamından birazcık daha yumuşak ve biraz ele yapışan bir hamur elde edelim.
Hamuru yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde yaklaşık 14-16 modül koparıp yuvarlayalım.
Her bezenin üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyelim.
Elimizle bastırarak bezeyi açıp, peyniri ekleyip rulo haline getirelim.
Biraz hamurları beklettikten sonra birinci sardığımız ruloyu alıp kıvıralım.
Ruloları fazla uzatırsanız açmalarınız ince olur, hafif kısa tutunca yumuşacık oluyor.
Uçları altta kalmasına ihtimam gösterelim.
Tepsiye dizdiğimiz açmaları tekrar 15 dk bekletelim, akabinde yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı süt ile karıştırıp üzerlerine sürelim.
Dileyen susam yahut çörek otu da üzerlerine dökebilir.
Evvelden ısıtılmış 200 derece alt üst ayarda fırınımıza verelim, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 10-15 dk pişirelim.
Açmalarınız servise hazır. Afiyet olsun! .
2 su bardağı ılık süt (440ml)
1 su bardağı sıvı yağ (200ml)
1 yaş maya
2 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 6 su bardağı un (750gr)
Beyaz peynir
Tereyağı (oda sıcaklığında)
Peynirli Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
.Un hariç tüm materyalleri karıştıralım.
Üzerine unu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım, kulak göğsü kıvamından birazcık daha yumuşak ve biraz ele yapışan bir hamur elde edelim.
Hamuru yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde yaklaşık 14-16 modül koparıp yuvarlayalım.
Her bezenin üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyelim.
Elimizle bastırarak bezeyi açıp, peyniri ekleyip rulo haline getirelim.
Biraz hamurları beklettikten sonra birinci sardığımız ruloyu alıp kıvıralım.
Ruloları fazla uzatırsanız açmalarınız ince olur, hafif kısa tutunca yumuşacık oluyor.
Uçları altta kalmasına ihtimam gösterelim.
Tepsiye dizdiğimiz açmaları tekrar 15 dk bekletelim, akabinde yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı süt ile karıştırıp üzerlerine sürelim.
Dileyen susam yahut çörek otu da üzerlerine dökebilir.
Evvelden ısıtılmış 200 derece alt üst ayarda fırınımıza verelim, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 10-15 dk pişirelim.
Açmalarınız servise hazır. Afiyet olsun! .