PIRASA FAYDALARI NELERDİR?

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Akşam yemeklerinde ne pişireceğim diye bayanlar sürekli düşünür. Sebze yemekleri, tavuk, balık, köfte ve bakliyat yemekleri severek tüketilir. Tabii bakliyat ve çeşitli sebzeler ile çok çeşitli ve lezzetli yemekler yapılabilir. Karnabahar, pırasa, ıspanak ve lahana gibi sebzelerin kızartma, sulu yemek, haşlama yada turşu gibi çok çeşitli yiyecekleri hazırlanır. Bakliyatlar arasında bulunan fasulye, nohut, mercimek ile de harika tatlar elde edilebilir. Tabii bu bitkiler ile harika yemekler hazırlanırken diğer taraftan da vücudunuzu hastalıklardan koruyabilirsiniz. Hastalıkların önlenmesinde, bazı hastalıklardan kurtulma da bu bitkiler oldukça büyük fayda ve yarar sağlar. Pırasa da bu şekilde oldukça faydaları ve yararlı bir bitkidir. Bu şifalı bitki ile birlikte hem akşam yemeklerinde harika tatlar elde edecek hem de hastalıklardan korunacaksınız. Haydi hanımlar, akşam yemeğinde ne pişireceğinizi düşünmeyin. Bu şifalı bitkiyi ister pişmiş şekilde isterseniz salata şeklinde tüketebilirsiniz. Peki bu şifalı bitkinin faydaları yani pırasa faydaları nelerdir, ne gibi yararları ve şifası vardır?



PIRASA FAYDALARI NELERDİR?
pırasa faydalarıLatince adı allium porrum olan bu şifalı ve faydalı bitki yemek ve salata gibi farklı şekillerde tüketilebilir. Farklı iklimlerde kolaylıkla yetiştirilebilir. Kış aylarında pazarlara çıkan ve tüketilen bir bitkidir. Soğana yakın bir bitkidir. Salatalarda soğan gibi hafif acı bir tat verebilir.Peki bu şifalı bitkinin faydaları ve yararları nelerdir?



Bu şifalı bitki yüksek oranda lif, vitamin, karbonhidrat ve protein içerir.
Sindirimi ve hazmı kolaylaştırması, rahat sindirim sağlaması pırasa faydaları arasındadır. Bu özelliği ile sindirim sistemine büyük fayda sağlar.
Yüksek oranda lif içermesi sebebiyle kabızlık sorununu önler, rahat ve kolay dışkılamayı sağlar.
Obeziteden yakınan kişiler rahatlıkla bu şifalı bitkiyi tüketebilir. Özellikle diyet yemeklerinin içinde pırasa bitkisi oldukça fazla miktarda kullanılabilir.
pırasa tarladaZayıflamak mı istiyorsunuz? Kilo verememekten mi yakınıyorsunuz? Bu şifalı bitki ile kolayca kilo verebilirsiniz. Diyet listenize bu bitkiyi ekleyebilirsiniz.
Solunum sistemi için de faydalıdır.
Böbrekler ve karaciğer için de büyük fayda sağlar.
Soğuk algınlığı, öksürük, grip, nezle, bronşit ve balgam gibi rahatsızlıkların önlenmesine, bu hastalıklardan korunmaya yardım eder.
Kan dolaşımını düzenler.
Kolesterolün dengelenmesine yardım eder.
Damar sertliği rahatsızlığını önler.
İştahın açılmasına yardım eder. Özellikle taze pırasa tüketirseniz, iştahınız açılır ve daha fazla yemek yeme isteği duyarsınız.
İdrar söktürür.
Sinüzit gibi rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olur.
Gut hastalığına karşı da faydalıdır.
pırasa dilimiAnemi yani kansızlığa iyi gelmesi de pırasa faydaları arasındadır.
İyi bir folik asit kaynağıdır.
Prostat kanseri ve kolon kanseri için de fayda sağlar.
Kandaki şeker seviyesini düzenlemeye yardım eder.
 

Similar threads

  • Soru
Nohut baklagiller arasında kuru fasulyeden sonra vazgeçilmezdir. Hanımlar genellikle her gün yemek pişirdikleri için, bazen ne pişireceklerini bilemezler. Bir gün sebze grubundan bir yemek pişirirlerse, başka bir gün bakliyat yada tavuk, köfte gibi yiyecekler pişirirler. Örneğin haftanın birkaç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Birçok kişinin bilmediği yada adını duyup çok fazla tüketme alışkanlığı olmayan bir sürü bitki vardır. Bu bitkiler faydaları, sağlık için şifaları oldukça fazla olan bitkiler arasındadır. Örneğin ekinezya, brokoli, kakule, enginar, yer elması birçok kişi tarafından isimleri duyulmuş fakat çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Birçok ülkede salatalar, sağlıklı çorbalar ve zeytinyağlı yemekler birçok kişi tarafından tercih edilir. Salatası, çorbası ve zeytinyağlı yemeği yapılan sebzeler oldukça değerli sebzelerdir. Kuşkonmaz, enginar, börülce, semizotu gibi sebzeler yemekleri ve salataları sıklıkla yapılan sebzeler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Salatalar ve turşular yemeklerin yanında vazgeçilmez yiyecekler arasındadır. Özellikle akşam yemeklerinin yanında salata yapılır yada turşu çıkarılır. Pancar salatası, turşusu, mor lahana salatası, beyaz lahana turşusu, marul salatası, havuç ve turp salataları yada karışık turşu gibi turşular...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Kış aylarına özgü yemekler arasında pırasa, ıspanak, lahana, kereviz, karnabahar bulunmaktadır. Bu şifası bol ve lezzetli sebzeler hemen hemen her evde her hafta pişer. Manavlarda, marketlerde ve pazarlarda bu şifalı sebzelere kolayca ulaşabiliriz. Her hafta pazara çıkan kadınlar bir hafta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt