polis olmak icin hangi okullara gidilmelidir

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
polis olmak icin hangi okullara gitmeliyiz

Polis Olmak icin gidilmesi gereken okul Polis meslek yuksek okulu PMYO'dur

Turkiye ’de Polis Memuru olabilmek icin iki farklı şekilde eğitim alınmaktadır Bunlardan en onemlisi lise mezunlarının girebildiği Polis Meslek Yuksek Okulları ’dır

PMYO uzun acılımıyla Polis Meslek Yuksek Okulu anlamına gelmektedirPolis Meslek Yuksek Okulları emniyet teşkilatında gorev yapacak olan polis memurlarını yetiştirirPMYO ’da eğitim suresi iki yıldırPolis Meslek Yuksek okullarında eğitim parasız ve yatılıdır

Pmyo sınavına Kimler Başvurabilir?
Polis meslek yuksek okulu PMYO sınavına lise mezunları(ortaoğretim) on lisans ve lisans mezunları başvurabilirYonetmelikte cıkan yaş kurallarına uymak şartıylaAyrıca sicili temiz olmalı ve pmyo yonetmeliğinin belirlediği yonetmeliğe uygun olmalıdırYonetmelik okumak icin buraya tıklayınız

Pmyo ’ya Nasıl Başvurulur? Kac Sınava Girilir?
Pmyo sınavına başvurmak icin belirlenen pmyo baraj puanının gecmek zorundasınız(2024 yılında 280 puan)Ygsden yeterli puanı aldığınızda pmyo mulakatına gireceksinizMulakatta başarılı olursanız,pmyo yazılı sınavına giriyorsunuzYani uc aşamalı bir pmyoUc aşamayı maddeler halinde yazmak gerekirse

1)Ygs sınavından pmyo baraj puanını almak
2)Sozlu mulakatları gecmek
3)Pmyo yazılı sınavlardan gecmek

Üst Alt