Makale Başlıkları Hide
Portakal soslu kereviz nasıl yapılır? Portakal soslu kereviz tarifi için öncelikle kerevizleri doğrayın. Ardından bir tencerede su kaynatın ve kerevizleri suya ekleyin. Kerevizler yumuşayana kadar haşlayın. Diğer yandan portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Bir tavada tereyağını eritin ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Ardından kerevizleri süzerek tavadaki tereyağına ekleyin. Kerevizlerin üzerine portakal suyunu da ekleyin ve karıştırın. Son olarak tuz ve baharatları ilave edin. Kısık ateşte kısık kısık pişirin. Portakal soslu kereviz servise hazır!
İçindekiler
Portakal soslu kereviz tarifi için gereken malzemeler arasında kereviz kökleri, portakal, soğan, sıvı yağ, tuz ve karabiber bulunur. İlk olarak kereviz köklerini temizleyip kabuklarını soyun ve yuvarlak dilimler halinde kesin. Ardından portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Soğanı da ince ince doğrayın.
Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısındığında doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra kereviz dilimlerini tencereye ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. Kerevizler hafifçe kahverengileşene kadar pişirin.
Sonra portakal suyunu ve rendelenmiş kabuğunu tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Ara sıra karıştırarak kontrollü bir şekilde pişirme işlemini sürdürün.
Portakal soslu kereviz yemeği, kerevizlerin yumuşak ve sosunun da kıvamlı olduğu bir noktada hazır olacaktır. Yemeği ocaktan almadan önce tencerenin kapağını açıp birkaç dakika dinlendirin. Bu sayede sosun kıvamı daha da güzelleşecektir.
Portakal soslu kereviz yemeğini sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Yanında pilav veya makarna ile birlikte tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!
Kereviz haşlanırken tuz ve limon suyu ekleyin.
Soğanı zeytinyağı ile kavurun.
Kavrulan soğana portakal kabuğu rendeleyin.
Tüm malzemeleri karıştırıp pişirin.
Portakal soslu kerevizi sıcak servis yapın.
İçindekiler
Portakal Soslu Kereviz Nasıl Yapılır?
Portakal soslu kereviz tarifi için gereken malzemeler arasında kereviz kökleri, portakal, soğan, sıvı yağ, tuz ve karabiber bulunur. İlk olarak kereviz köklerini temizleyip kabuklarını soyun ve yuvarlak dilimler halinde kesin. Ardından portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Soğanı da ince ince doğrayın.Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısındığında doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra kereviz dilimlerini tencereye ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. Kerevizler hafifçe kahverengileşene kadar pişirin.
Sonra portakal suyunu ve rendelenmiş kabuğunu tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Ara sıra karıştırarak kontrollü bir şekilde pişirme işlemini sürdürün.
Portakal soslu kereviz yemeği, kerevizlerin yumuşak ve sosunun da kıvamlı olduğu bir noktada hazır olacaktır. Yemeği ocaktan almadan önce tencerenin kapağını açıp birkaç dakika dinlendirin. Bu sayede sosun kıvamı daha da güzelleşecektir.
Portakal soslu kereviz yemeğini sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Yanında pilav veya makarna ile birlikte tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!
Portakal Soslu Kereviz Nasıl Yapılır?
Portakal Soslu Kereviz Nasıl Yapılır? |
Portakal soslu kereviz yapmak için kerevizleri haşlayın. |
Kerevizleri dilimleyip limonlu suya koyun. |
Bir tavada zeytinyağı ve soğanı kavurun. |
Kavrulan soğana rendelenmiş portakal kabuğu ve tuz ekleyin. |
Tüm malzemeleri karıştırıp kısık ateşte pişirin. |
Kereviz haşlanırken tuz ve limon suyu ekleyin.
Soğanı zeytinyağı ile kavurun.
Kavrulan soğana portakal kabuğu rendeleyin.
Tüm malzemeleri karıştırıp pişirin.
Portakal soslu kerevizi sıcak servis yapın.