Makale Başlıkları Hide
Portakallı Kereviz Zeytinyağlı Nasıl Yapılır? Portakallı kereviz zeytinyağlı tarifi için öncelikle kerevizleri temizleyin. Ardından kerevizleri doğrayın. Tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Soğanı ekleyin ve kavurun. Havucu da ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Kerevizleri de tencereye ekleyin ve karıştırın. Tuz ve şeker ekleyin. Üzerine su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve kısık ateşte pişirin. Portakal suyunu ekleyin ve karıştırın. Kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Son olarak tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Afiyet olsun!
İçindekiler
Portakallı kereviz zeytinyağlı yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler: 4 adet kereviz kökü, 1 adet limon, 1 adet portakal, 1/2 su bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı su, tuz
Adım 1: Kereviz köklerini temizleyin ve kabuklarını soyun. Ardından limonlu suya koyarak kararmalarını önleyin.
Adım 2: Soyduğunuz kerevizleri yuvarlak dilimler halinde kesin.
Adım 3: Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve kızdırın. Ardından kereviz dilimlerini tencereye ekleyin ve hafifçe kavurun.
Adım 4: Portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Rendelediğiniz kabuğu ve portakal suyunu kerevizlerin üzerine ekleyin.
Adım 5: Tuzunu ekleyin ve karıştırın. Ardından suyu da ekleyerek kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
Adım 6: Pişen kerevizleri servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun!
Kerevizleri soyun ve limonlu suya koyun.
Kerevizleri dilimleyin ve tencereye alın.
Portakal suyunu tencereye ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
Zeytinyağını ekleyin ve karıştırın.
Tuz ve baharatları ekleyin, karıştırın ve servis yapın.
İçindekiler
Portakallı Kereviz Zeytinyağlı Nasıl Yapılır?
Portakallı kereviz zeytinyağlı yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:Malzemeler: 4 adet kereviz kökü, 1 adet limon, 1 adet portakal, 1/2 su bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı su, tuz
Adım 1: Kereviz köklerini temizleyin ve kabuklarını soyun. Ardından limonlu suya koyarak kararmalarını önleyin.
Adım 2: Soyduğunuz kerevizleri yuvarlak dilimler halinde kesin.
Adım 3: Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve kızdırın. Ardından kereviz dilimlerini tencereye ekleyin ve hafifçe kavurun.
Adım 4: Portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Rendelediğiniz kabuğu ve portakal suyunu kerevizlerin üzerine ekleyin.
Adım 5: Tuzunu ekleyin ve karıştırın. Ardından suyu da ekleyerek kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
Adım 6: Pişen kerevizleri servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun!
Portakallı Kereviz Zeytinyağlı Nasıl Yapılır?
Portakallı Kereviz Zeytinyağlı Nasıl Yapılır? |
Kerevizleri soyun ve limonlu suya koyun. |
Kerevizleri dilimleyin ve tencereye alın. |
Portakal suyunu tencereye ekleyin ve kısık ateşte pişirin. |
Zeytinyağını ekleyin ve karıştırın. |
Tuz ve baharatları ekleyin, karıştırın ve servis yapın. |
Kerevizleri soyun ve limonlu suya koyun.
Kerevizleri dilimleyin ve tencereye alın.
Portakal suyunu tencereye ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
Zeytinyağını ekleyin ve karıştırın.
Tuz ve baharatları ekleyin, karıştırın ve servis yapın.