T
theking
Guest
Portakallı Kolay Lokumlar Tanımı İçin Malzemeler
2,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Yarım su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı nişasta ( mısır nişastası)
1 tatlı kaşığı tereyağı
Dilimledikten sonra bulamak için;
Küçük bir kase hindistan cevizi
Portakallı Kolay Lokumlar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı hariç tüm gereçleri uygun bir tencereye alalım ,hiç topak kalmayana kadar karıştıralım, ocağa alalım.
Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
Uygun bardak yahut fincanları hafif ıslatıp portakal peltesini paylaştıralım.
Soğuması için buzdolabına kaldıralım yaklaşık 2-3 saat kâfi olacaktır.
İstediğiniz boyutlarda dilimleyerek hindistan cevizine bulayım.
Dilerseniz küçük bir borcama yahut tepsiye de dökerek dilimleyebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun
Portakallı Kolay Lokumlar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Yarım su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı nişasta ( mısır nişastası)
1 tatlı kaşığı tereyağı
Dilimledikten sonra bulamak için;
Küçük bir kase hindistan cevizi
Portakallı Kolay Lokumlar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı hariç tüm gereçleri uygun bir tencereye alalım ,hiç topak kalmayana kadar karıştıralım, ocağa alalım.
Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
Uygun bardak yahut fincanları hafif ıslatıp portakal peltesini paylaştıralım.
Soğuması için buzdolabına kaldıralım yaklaşık 2-3 saat kâfi olacaktır.
İstediğiniz boyutlarda dilimleyerek hindistan cevizine bulayım.
Dilerseniz küçük bir borcama yahut tepsiye de dökerek dilimleyebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun
Portakallı Kolay Lokumlar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı