Probiyotik Takviyeleri Neden Önemli?

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Beşerler için kaliteli hayat çok kıymetlidir. Sıhhate dikkat edildiği sürece hayat kalitesi artar. Buna bağlı olarak insanların keyifli olma yüzdesinde de artış görülür. İnsan sıhhati için birçok destek besinlere başvurmaktadır. Bunlardan biri probiyotikdir.

Probiyotik Nedir?


İnsan bedeninde hem faydalı hem de ziyanlı bakteriler bulunur. Probiyotik, insan bedeni için faydalı bakteri olarak geçer. Çoklukla fermente edilmiş besinlerin tüketilmesiyle de bedene girer ve bağırsaklara yararı olur.

Beden, probiyotikleri çok farklı sistemlerle kullanır. Bunlardan en kıymetli görüleni bağırsaklardaki istikrarın sağlanması. Zira bağırsaklarımızda yeterli ve makûs gruplandıracağımız iki bakteri ya da iki mikroorganizma kümesi vardır. Bu iki küme ortasındaki istikrar ya da dengesizlik bedendeki birtakım düzeneklerin olumlu ya da olumsuz sonuçlarıyla çalışmasını tesirler.

Probiyotik Destekleri Neden Değerli?

Probiyotik Destekleri Neden Değerli?

Probiyotikler bedenimizde âlâ olan bakterileri düzenlemede yarar gösterir. Sindirim sitemini düzenlemekte faydası olan bu bakterilerin dolaylı yoldan bağışıklık sistemini güçlendirmesi, beden için değerini arttırmaktadır.

Sindirim sistemindeki bakteri oranlarını istikrarlar,

Bedendeki ishali önlemesi nedeniyle bedende oluşacak su kaybının önüne geçer,

Kullanımı birtakım alerjik ya da egzama çeşidi olan hastalıkları azaltır

Sindirim bozuklukları tedavisinde yardımcı olmasıyla birlikte kabızlığa düzgün gelir,

Vitaminlerin sentezlemesini yapar,

Kanseri ve iltihaplı hastalıkları önler,

Toksinlerin kan sirkülasyonuna geçmesine mahzur olur,

Bağışıklık sistemini güçlendirerek bedene direnç sağlar,

Bağırsak nizamını sağlarken, hazmı kolaylaştırarak zayıflamada da yardımcı olur, böylece daha sağlıklı bir sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi oluşmasını sağlar.
Hangi Besinlerde Bulunur?

Hangi Besinlerde Bulunur?

Probiyotikten güçlü olan besinlere örnekler;

Konut üretimi yoğurt:Sıhhatimiz için çok yararlı ve değerli olan konut üretimi yoğurt, doğal besinlerin başında gelir. İçerdiği kalsiyum kemiklerin ve dişlerin sağlıklı olmasını sağlayan mineraldir. Yoğurttan sağlanan kalsiyum yağ yakımını da epey hızlandırır. Yoğurt ayrıyeten potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko, A, E ve B vitaminlerini bulundurur.

Kefir:B1, B12 ve K2 vitamini, kalsiyum, magnezyum, folik asit, amino asitler bakımından hayli yararlıdır.

Tarhana Çorbası

Lahana ve salatalık turşusu

Tahıllar:
Tam buğday, arpa yahut çavdar ekmeği, buğday kepeği, yulaf

Sebzeler: Yer elması, sarımsak, soğan, pırasa, pancar, rezene kökü, bezelye, lahana

Meyveler: Elma, muz, nektarin, şeftali, Trabzon hurması, karpuz, greyfurt, nar, kurutulmuş meyveler (örneğin hurma, incir)

Kuruyemişler: Kaju fıstığı, şamfıstığı

Bakliyat: Nohut, mercimek, barbunya, kuru fasulye, soya fasulyesi
 
Üst Alt