Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Profesör ne demek TDK?
Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı ‘profesör’dür. PROFESÖR KELİME ANLAMI NEDİR? TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı ‘Yükseköğretim kuruluşlarında en üst aşamada olan unvan/öğretim üyesi’ anlamına gelen profesör, Türkçeye Fransızcadan geçmiştir.Doçent nedir ne demektir?
Doçentlik, bir üniversite akademik unvanı olup Dr. Ögr. Üyesi ile Profesör arasında yer almaktadır. Doçent olabilmek için, adayın doktora ya da tıpta uzmanlık derecesi alındıktan sonra kişinin lisansüstü çalışmalarına bağımlı kalmadan çalışma yapabildiğini ispat etmesi gerekir.Profesör Türkçe kökenli bir kelime midir?
Profesör Türkçe kökenli bir kelime midir?Fransızca professeur “üniversite öğretmeni” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince professor “1. bir mezhep veya meslek sahibi olan, 2. üniversitede “meslekten” öğretim görevlisi” sözcüğünden alıntıdır.
Profesör mü profesör mü?
Profesör mü profesör mü?Sizlerde Türk Dil Kurumu yazım kılavuzundan profesör kelimesinin nasıl yazılacağını öğrenebilirsiniz. Profesör Nasıl Yazılır? Profesör kelimesinin doğru yazılışı da yazım hatası yapılmaması için oldukça önemlidir. Kelime ”profesör” şeklinde yazılmaktadır.
Profesörlük ünvanı nasıl alınır?
Kişilerin profesör olmak için ise sağlaması gereken şartlar şu şekildedir; Kişilerin doçentlik unvanına sahip olması gerekmektedir ve en az beş sene ana dalında çalışmış olması gerekmektedir. Uluslararası eserler vermiş olması gerekmektedir. Kişilerin profesör kadrosuna uygun bir şekilde atanmış olması gerekmektedir.TDK profesör nasıl yazılır?
Bu kelime genellikle Profosör şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Profesör şeklinde olmalıdır.Profesör olmak için ne yapmalı?
Profesör olmak için ne yapmalı?Profesör Doktor unvanına hak kazanabilmek için aşağıdaki şartları yerine getirmek gerekmektedir;
- Profesör Doktor olunmak istenen uzmanlık alanı ile ilgili en az beş yıl süreyle Doçent olarak görev yapmış olmak,
- Ulusal ve uluslararası akademik yayınlarda makale yayınlamış olmak.