Proteinin başlıca kaynakları kısaca

SoruCevap

Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
0
Çözümler
1
Tepkime
65
Time online
0
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
Proteinin başlıca kaynakları nelerdir maddeler halinde kısaca,

Hücrenin temel yapısı protein sayesinde meydana gelmektedir. Vücuda alınan protein ne kadar kaliteli, sağlıklı ve çoksa vücudun bu proteinden yararlanma oranı da o kadar fazla olacaktır.

Proteinler, kimyasal olarak 22 amino asitin birleştirilerek maydana gelir. Proteinleri meydana getiren amino asitler ise karbon, hidrojen, azot ve oksijen gibi maddeler bulundurur.

Vücudumuz ise bu 22 amino asiti karşılayamadığı için besin alma ihtiyacı duyar.

Proteinin başlıca kaynakları;

– Et, süt, süt ürünleri ve yumurta öncelikli protein kaynağıdır.
– Fasulye, mercimek, nohut, bezelye, bakla, baklagiller ve soya fasulyesi gibi sebzelerde protein oldukça fazladır.
– Pirin., buğday, mısır ve tahıllar ise protein açısından pek de faydalı değillerdir.
– Sebze ve meyveler de protein ihtiyacı için çok fazla tavsiye edilmez çünkü sebze ve meyvelerde protein yok denecek kadar azdır.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt