Modoratör
Tanınmış Üye
II. Dünya Savaşı sonrasında Prusya toprakları Polonya ile Rusya arasında paylaşıldı. Günümüzde Litvanya ile Polonya arasında kalan Rusya'ya ait Kaliningrad şehri eskiden Königsberg adıyla Doğu Prusya'nın başkenti idi. Prusya, Avusturya ile birlikte "Alman düalizminin" (Alman ikiliğinin) temeli olarak bilinir.Prusya modeli nedir?
alman askeri ve politik ekolüdür. prusya-fransa savaşıyla başlamış, bismarck döneminin bitmesiyle politik olarak ekol mekol kalmamıştır. fakat askeri ekol, 55 sene daha sürmüştür (8 mayıs 1945).Özgürlüğün eğitimdeki rolü ve önemi nedir?
Arzuların, ihtiyaçların, sınırlanması, belirlenmiş amaçların ve bunların gerçekleşmesi için konulmuş kuralların kabul edilmesidir. Çünkü eğitim, toplum içinde gerçekleşmekte ve toplumun devinimi üstlenmekte. Buna rağmen eğitim bireyin özgürlüğüne, onda özgür bir iradenin oluşmasına sınırsız katkılar sunar.Prusya hangi ülkenin eski adı?
Prusya hangi ülkenin eski adı?Prusya Krallığı (Almanca: Königreich Preußen), 1701 yılından 1918 yılına kadar yaşamış Cermen krallığı. Krallık, Alman İmparatorluğu'nun merkezi durumundaydı. İmparatorluğun alanının üçte ikisine yakın bir alanı kapsamaktaydı. Krallığın güç merkezi Brandenburg olmasına rağmen krallık adını Prusya bölgesinden almıştır.
Özgür Eğitim nasıl olmalı?
Özgür Eğitim nasıl olmalı?Ona göre eğitim; özgür ve adil bir toplum yaratmanın aracı olmalıdır. Eğitim bireysel olarak da öğrencilerin özgürleşmelerine hizmet etmelidir. Freire, özgürleşen öğrencinin, ötekini de tanıyıp onu da özgürleştirme çabası içinde olması gerektiğini söyler. Ve ona göre de insan, özgürleştiği kadar insandır.