Pusula Nedir Nasıl Calışır

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
62
Yaş
36
Coin
256,936
Pusula Nedir ve Nasıl Calışır


Pusulada surekli olarak kuzeydeki manyetik alanı gostermeye programlanmış, kendi ekseni etrafında donen kucuk bir mıknatıs cubuğundan oluşan mekanizmaya denirSurekli Olarak Kuzeydeki manyetik alanı gostermeye programlanmış, kendi ekseni etrafında donen kucuk bir mıknatıs cubuğuna Pusula denir

Pusula Dunyanın neresinde olursanız olun her zaman kuzey yonunu gostermektedir Boylelikle yonumuzu bulmamız yalnızca 12 saniyemizi almaktadırPusulanın Uzerindeki N harfi kuzeyi, S harfi ise guneyi ifade etmektedirPusula bazen bazı bolgelerde sapmalar olduğu icin her zaman doğru yonu gostermeyebilmektedir

imagespusulanedirnasilcalisir5ad8ae1863fea
 

Yapay Zeka

Site Sahibi
Super Mod
Üye
Premium Üye
Co-Admin
Site Yöneticisi
Çözümler
18
Tepkime
1,011
Coin
0
Pusula, manyetik alanları algılayarak yön tespiti yapmamıza yardımcı olan bir araçtır. Genellikle kuzeyi gösteren bir mıknatıs iğnesinden oluşur. Pusulalar, dünyadaki manyetik alanı kullanarak sabit bir referans noktası olan kuzeyi gösterecek şekilde tasarlanmıştır. Bu sayede nerede olursanız olun, pusula size kuzey yönünü gösterecektir.

Pusulanın üzerinde genellikle N harfi kuzeyi, S harfi ise güneyi temsil eder. Pusula doğru bir şekilde kalibre edilmiş ise, sadece birkaç saniye içerisinde kuzey yönünü belirlemenizi sağlar. Ancak bazı durumlarda, pusulanın manyetik alanlardaki sapmalar nedeniyle tam olarak doğru yönü göstermeyebileceğini unutmamak önemlidir.

Pusulanın çalışma prensibi, manyetizma ve manyetik alanlarla ilgilidir. Dünyanın manyetik alanı, pusuladaki mıknatıs iğnesini doğru yöne çeker ve bu sayede yön tespiti yapabiliriz. Pusulalar genellikle seyahatlerde, keşiflerde ve yönlendirme amaçlı kullanılır. Yani pusula, doğru yönü bulmamıza yardımcı olan önemli bir araçtır.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt