Ramazan ayında okunacak dualar

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
11 ayın sultanı mubarek Ramazan ayına sonunda kavuştuk Bu ay boyunca tutulan orucları okuyacağınız dualar ile taclandırmanız icin hazırladığımız dua rehberinden umarız yararlanırsınız

Allahummec'al siyami fihi siyam'essaimin ve giyami fihi giyam'elgaimin ve nebbihni an nevmet'ilğafilin ve heb li curmi fihi ya ilah'elalemin ve'fu anni ya afiyen an'ilmucrimin

Anlamı : Allah'ım! Bu gunde tuttuğum orucu gercek oruc tutanların orucu gibi ve ibadetimi gercek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl; bu gunde beni gafillerin uykusundan uyandır; sucumu bu gunde bağışla; ey alemlerin ilahı! Affet beni, ey sucları affeden Rabbim!

Allahumme garribni fihi ila merzatike ve cennibni fihi min sehatike ve negimatike ve veffigni fihi ligiraeti ayatike birahmetike ya erhem'errahimin

Anlamı : Allahım! Bu gunde beni kendi hoşnutluğuna yakınlaştırıp, gazap ve azabından uzaklaştır Bu gunde ayetlerini okumaya beni muvaffak kıl; rahmetin hakkına ey merhametlilerin en merhametlisi

Allahummecalni fihi min'elmusteğfirin, vec'alni fihi min ibadik'essalihin'elganitin, vec'alni fihi min evliyaik'elmugarrabin, bira'fetike ya erham'errahimin

Anlamı : Allah'ım! Bu gunde beni mağfiret dileyenlerden, sana itaat eden salih kullarından ve mukarreb velilerinden kıl; lutuf ve şefkatin hakkında ey merhametlilerin en merhametlisi!

Allahumme einni fihi ala siyamihi ve giyamih, ve cennibni fihi min hefevatihi ve asamih, verzugni fihi zikreke bidevamihi, bitevfigike ya hadiy'elmuzillin

Anlamı : Allah'ım! Bu gunde oruc tutup ibadete durmam icin bana yardımcı ol; bu gunun surcme ve gunahlarından beni uzaklaştır; bu gunde surekli olarak seni zikretmeği bana nasip eyle; tevfikinle ey yolunu şaşanları hidayet eden!

Allahumme habbib ileyye fih'ilihsan, ve kerrih ileyye fih'ilfusUge ve'lisyan, ve harrim aleyye fih'issehate ve'nniran, biavnike ya ğiyas'elmusteğisin

Anlamı : Allahım! Bu gunde iyilik ve ihsanı bana sevdir; fısk ve gunahtan beni nefret ettir; gazabını ve cehennem ateşini bana haram kıl; yardımınla ey imdat isteyenlerin imdadı!

Allahumme la tuahizni fihi bi'laserat, ve egilni fihi min'elhataya ve'lhefevat, vela tec'alni fihi ğarazan li'lbelaya velafat, biizzetike ya izz'elmuslimin

Anlamı : Allah'ım! Bu gunde ayak surcmelerimden dolayı beni cezalandırma; hata ve yanlışlarımı bağışla Bu gunde beni bela ve afetlerin hedefi etme; izzetinle, ey Muslumanların izzeti!

Üst Alt