Ramazanda Ne Okuyalım?

SoruCevap

Üye
Tepkime
67
Coin
256,935
Ramazan ayında ne okunur
Ramazan ayında hangi sureler okunur
Ramazanda okunacak dualar

Ramazan Kur'an ayı olduğu icin bu ayda Kur'an'a ozel zaman ayırmakta fayda var
imagesramazandaneokuyalim5ad2ed2aacea2
Mukabelelere iştirak etmeyi ya da buna imkanımız yoksa kendi kendimize bir hatim bitirmeyi hedeflemeliyiz
Kur'an'la meşguliyetimiz bununla sınırlı kalmamalı Yuzunden okumanın yanı sıra coktandır ihmal ettiğimiz ezberlerimizi yeniden gozden gecirmeli, ezberlemeyi duşunduğumuz sure veya ayetleri belirleyerek hemen işe koyulmalıyız

Ramazan ayı icerisinde başlayıp bitireceğimiz kitapları belirlemeli ve taviz vermeden okumalıyız Hadis kitapları, siyer kitapları, tasavvuf eserleri, Risalei Nur Kulliyatı'ndan ve Pırlanta serisinden sececeğimiz eserler bu ayın tavsiye edilen kitapları olabilir

Efendiler Efendisi'ne (Sallallahu aleyhi ve sellem) cokca salavat okumalı ve O'nla irtibatımızı daha da guclendirmeliyiz Bunun yanı sıra gunahlarımıza tovbe etmeyi ve bağışlanma dilemeyi de ihmal etmemeliyiz Aşağıdaki dua bu iki maksadı gercekleştirmeye matuf cami bir duadır Bunun yanı sıra her gun okuyabileceğimiz bir kısım dualar da ne kadar okunabileceği belirtilerek yazıldı:

Estağfirullah el azim ya malikel mulkil kadim salli vesellim ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain Bi adedi ilmike ve bi adedi ma'lUmatike (Ey kadimden beri mulkun yegane sahibi olan Allah'ım! Efendimiz Hazreti Muhammed'e ve O'nun mualla ve muazzez ehli beytine, şerefli arkadaşlarına senin ilmin ve malumatın adedince salat u selam gonderiyor ve gunahlarımı bağışlamanı diliyorum) (100)

Ferdun hayyun kayyUmun hakemun adlun kuddUs (11)

Ya Şafi (391) ya Latif (129) Ya VedUd (21)

La ilahe illallah (100)

Subhanallahi ve bihamdihi subhanallahil azim (100)

Hasbunallahu ve ni'mel vekil (100)

La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim (100)

Allahummerham ummete Muhammed (100)

Allahummağfir li ummeti Muhammed (100)

La ilahe illa ente subhaneke inni kuntu minez zalimin (11)

Subhanekallahumme inni estağfiruke ve etUbu ileyke (100)

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt