Adana Yemekleri Resimli
Resimli Adana Yemek Tarifleri
Adana Şırdan Dolması
Malzemeler
(4 Kişilik) 4 adet şırdan
250 gr kıyma Yarım kilo pirinc
Yarım kilo soğan 1 yemek kaşığı biber salcası
1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber
imagesresimliadanayemekleri5afb9fac0ea35
Temizlenişi
İci temizlenmiş şırdanların once her iki yuzu de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır İyice temizlendikten sonra bir kac saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır Temizliği oldukca uzun ve zahmetlidir
Yapılışı
Soğanlar kucuk kucuk doğranır Pirinc, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur Butun şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, uzerine bolca kimyon dokulerek yenir
Ispanaklı Veya Etli Kombe
Malzemeler
4 kg un
1 su bardağı yağ
1 tatlı kaşığı maya
2 kg ıspanak veya 1 kg kıyma
1 cay kaşığı susam
yeterince tuz ve su
5 baş kuru soğan
2 corba kaşığı salca
imagesresimliadanayemekleri5afb9fad12f28
Hazırlanışı
Ortası acılan un tuz ve su eklenerek hamur haline getirilir Mayalanması icin 12 saat bekletilir Mayalanan hamur beş eşit parcaya bolunerek bezi yapılır Buyukce bir tepsinin ici bir cay bardağı yağla iyice yağlanır Beziler tepsinin capına gore acılarak tepsiye yayılır Soğan ıspanak ve salcadan hazırlanan ic koyularak dort kat yapılır Başka bir kapta susam, 1 bardak un ve 1 bardak su karıştırılarak bulamac yapılır, hazırlanan bulamac tepsideki hamurun uzerine surulur En uste bir su bardağı yağ dokulur Baklava dilimi şeklinde dilimlenen yemek fırında pişirilir
Cingene Kebabı
Malzemeler
12 kg patlıcan
1 kg domates
2 baş soğan
45 yeşil biber
12 demet maydanoz
yeterince tuz ve sumak
imagesresimliadanayemekleri5afb9fae19fb7
Hazırlanışı
Patlıcan ve domatesler şişlenerek kozde pişirilir Piştikten sonra kabukları soyulur ve dilimlenerek tepsiye dizilir Diğer tarafta ise kuru soğan halka halka doğranarak tuz ve sumakla ovalanır, sonra icine doğranmış maydanoz konur ve tekrar karıştırılır Bu karışım kızgın yağda kavrularak domates ve patlıcanın uzerine dokulur Hazırlanan tepsinin uzeri hava almayacak şekilde ortulup mangalda yarım saat daha pişirilir Sıcak servis yapılır
Resimli Adana Yemek Tarifleri
Adana Şırdan Dolması
Malzemeler
(4 Kişilik) 4 adet şırdan
250 gr kıyma Yarım kilo pirinc
Yarım kilo soğan 1 yemek kaşığı biber salcası
1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber
imagesresimliadanayemekleri5afb9fac0ea35
Temizlenişi
İci temizlenmiş şırdanların once her iki yuzu de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır İyice temizlendikten sonra bir kac saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır Temizliği oldukca uzun ve zahmetlidir
Yapılışı
Soğanlar kucuk kucuk doğranır Pirinc, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur Butun şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, uzerine bolca kimyon dokulerek yenir
Ispanaklı Veya Etli Kombe
Malzemeler
4 kg un
1 su bardağı yağ
1 tatlı kaşığı maya
2 kg ıspanak veya 1 kg kıyma
1 cay kaşığı susam
yeterince tuz ve su
5 baş kuru soğan
2 corba kaşığı salca
imagesresimliadanayemekleri5afb9fad12f28
Hazırlanışı
Ortası acılan un tuz ve su eklenerek hamur haline getirilir Mayalanması icin 12 saat bekletilir Mayalanan hamur beş eşit parcaya bolunerek bezi yapılır Buyukce bir tepsinin ici bir cay bardağı yağla iyice yağlanır Beziler tepsinin capına gore acılarak tepsiye yayılır Soğan ıspanak ve salcadan hazırlanan ic koyularak dort kat yapılır Başka bir kapta susam, 1 bardak un ve 1 bardak su karıştırılarak bulamac yapılır, hazırlanan bulamac tepsideki hamurun uzerine surulur En uste bir su bardağı yağ dokulur Baklava dilimi şeklinde dilimlenen yemek fırında pişirilir
Cingene Kebabı
Malzemeler
12 kg patlıcan
1 kg domates
2 baş soğan
45 yeşil biber
12 demet maydanoz
yeterince tuz ve sumak
imagesresimliadanayemekleri5afb9fae19fb7
Hazırlanışı
Patlıcan ve domatesler şişlenerek kozde pişirilir Piştikten sonra kabukları soyulur ve dilimlenerek tepsiye dizilir Diğer tarafta ise kuru soğan halka halka doğranarak tuz ve sumakla ovalanır, sonra icine doğranmış maydanoz konur ve tekrar karıştırılır Bu karışım kızgın yağda kavrularak domates ve patlıcanın uzerine dokulur Hazırlanan tepsinin uzeri hava almayacak şekilde ortulup mangalda yarım saat daha pişirilir Sıcak servis yapılır