Resimli Adana Yemekleri

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
56
Yaş
36
Coin
256,936
Adana Yemekleri Resimli
Resimli Adana Yemek Tarifleri

Adana Şırdan Dolması

Malzemeler
(4 Kişilik) 4 adet şırdan
250 gr kıyma Yarım kilo pirinc
Yarım kilo soğan 1 yemek kaşığı biber salcası
1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber

imagesresimliadanayemekleri5afb9fac0ea35

Temizlenişi
İci temizlenmiş şırdanların once her iki yuzu de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır İyice temizlendikten sonra bir kac saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır Temizliği oldukca uzun ve zahmetlidir

Yapılışı
Soğanlar kucuk kucuk doğranır Pirinc, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur Butun şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, uzerine bolca kimyon dokulerek yenir

Ispanaklı Veya Etli Kombe

Malzemeler
4 kg un
1 su bardağı yağ
1 tatlı kaşığı maya
2 kg ıspanak veya 1 kg kıyma
1 cay kaşığı susam
yeterince tuz ve su
5 baş kuru soğan
2 corba kaşığı salca

imagesresimliadanayemekleri5afb9fad12f28

Hazırlanışı
Ortası acılan un tuz ve su eklenerek hamur haline getirilir Mayalanması icin 12 saat bekletilir Mayalanan hamur beş eşit parcaya bolunerek bezi yapılır Buyukce bir tepsinin ici bir cay bardağı yağla iyice yağlanır Beziler tepsinin capına gore acılarak tepsiye yayılır Soğan ıspanak ve salcadan hazırlanan ic koyularak dort kat yapılır Başka bir kapta susam, 1 bardak un ve 1 bardak su karıştırılarak bulamac yapılır, hazırlanan bulamac tepsideki hamurun uzerine surulur En uste bir su bardağı yağ dokulur Baklava dilimi şeklinde dilimlenen yemek fırında pişirilir

Cingene Kebabı

Malzemeler

12 kg patlıcan

1 kg domates

2 baş soğan

45 yeşil biber

12 demet maydanoz

yeterince tuz ve sumak

imagesresimliadanayemekleri5afb9fae19fb7

Hazırlanışı
Patlıcan ve domatesler şişlenerek kozde pişirilir Piştikten sonra kabukları soyulur ve dilimlenerek tepsiye dizilir Diğer tarafta ise kuru soğan halka halka doğranarak tuz ve sumakla ovalanır, sonra icine doğranmış maydanoz konur ve tekrar karıştırılır Bu karışım kızgın yağda kavrularak domates ve patlıcanın uzerine dokulur Hazırlanan tepsinin uzeri hava almayacak şekilde ortulup mangalda yarım saat daha pişirilir Sıcak servis yapılır
 
Üst Alt