Rıhtıma verdiler ne demek?
Taner. 5. anlamı Döndürmek, çevirmek, yöneltmek: “Arabanın burnunu, en tenha kahvelerden birinin önünde, rıhtıma verdiler.”- A. İlhan.Rıhtım ne işe yarar?
Bir akarsu ya da deniz kıyısında doldurularak yapılmış, gemilerin indirme bindirme ya da yükleme, boşaltma yapabileceği yer.
Rıhtım Terim anlamlı mıdır?
Rıhtım sözcüğü Türkçeye Farsçadan geçmiş bir kelimedir. Deniz taşımacılığı ve denizcilikle ilgili bir terimdir.
Talimat ne anlama gelir?
Arapça kökenli bir sözcük olan talimat kelimesi ilim sözcüğünden türetilmiştir. İlim, bilmek, öğrenmeye çalışmak ve anlamak anlamına gelirken talimat kelimesinin sözlük anlamı emirdir. Resmi kurumlarda, yetkililerden yazılı ya da sözlü olarak alınan emirlere talimat denir.Terime dayalı anlatım nedir?
Bilim, sanat, spor, meslek gibi çeşitli alanlarda belli bir kavramı ifade eden/karşılayan sözcüklere terim denir. ⇒ Terimler halkın söz varlığında yer almaz, ama halk ağzında kullanılıp da sonradan terim özelliği kazanmış kelimeler vardır.
Tekmil ne demek TDK?
Tam tekmil, ‘Tam duruma getirme, sona erdirme ya da bitirme’ gibi anlamlara üzerinden ele alınmakta ve değerlendirilmektedir. Askerde herhangi bir durum ile ilişkili olarak tam bir bilgi vermek şeklinde öne çıkmaktadır. Ayrıca askerlerin nöbet değişimi kapsamında da yine dile getirdiği bazı kalıplar cümleleri anlatır.
İçinden ışığın geçmesine ve arkasındaki şeylerin görülmesine engel olmayan (cisim), şeffaf, transparan.
Talimat nedir örnek?
Talimat Dosyasından Çağırıldım! Postacının size üzerinde talimat numarası yazılı “Örnek: Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Talimat no: 2018/2584 davetiye” tebliğ etmesi muhtemelen talimat ile gelen bir evraktan dolayı ifadeniz alınacağı anlamına gelmektedir. Bu davetiyenin üzerinde duruşma günü yazar.
Yönergenin sözlük anlamı nedir?
Günlük hayatta herhangi bir işin ya da işlemin gerçekleştirilebilmesi için yapılması gerekenleri bildiren cümlelere yönerge diyoruz. Yönergeler, bazen bir cümleden oluşabileceği gibi daha fazla cümleden de oluşabilir. Lütfen daha sonra tekrar arayınız.” cümlesi sözlü yönergedir.