Modoratör
Tanınmış Üye
RMU Serisi Komple SF6 Gaz Yalıtımlı Orta Gerilim Modüler Hücreler, artırılmış fonksiyonel özellikleri ve minimize edilmiş boyutlarıyla günümüzün gelişmiş O.G sekonder dağıtım sistemlerinde kullanılmakta olan modüler yapıya sahip şalt cihazlarıdır.OG hücreleri ne ise yarar?
Orta gerilim modül hücreleri çeşitli fonksiyonları ile enerjinin güvenle kullanılmasına katkı sağlamaktadır. Anahtarlama, ölme ve koruma fonksiyonları ile enerji kullanım alanlarında sistem ve insanların can güvenliğini sağlaması nedeni ile kullanılmaktadır.Ölçü hücresi ne işe yarar?
Ölçü hücresi ne işe yarar?Ölçüm hücresinde hücreye giren orta gerilimin varlığı ya da yokluğunun gözlenmesi, fazlar arasında bir dengesizlik olup olmadığı, sistemin çektiği akımın, frekansın izlenmesi mümkündür. Kısaca ölçüm hücresi, işletme sisteminin bilgilerinin alındığı hücredir.
Metal Clad hücre ne işe yarar?
Metal Mahfazalı Metal Bölmeli (Metal Clad) hücreler, 24 kV gerilim seviyesine kadar IEC 62271-200 standartlarına uygun olarak üretilen anahtarlama ve kontrol hücreleridir.Rmu nedir elektrik?
RİNG ANA ÜNİTESİ (Ring Main Unit), Ring Şebekenin oluşturulmasında kullanılan, temel teçhizatlardan biridir. Genellikle 1 (bir) Giriş, 1 (bir) Çıkış ve 1 (bir) adet Trafo Fiderinden oluşur. Fiderleri oluşturan hücreler, Hava ya da SF6 Gazı yalıtımlı olabilir.Metal Enclosed hücre nedir?
Metal Enclosed hücre nedir?Metal Clad Hücreler 3 ana 1 yardımcı bölümden oluşan ve topraklanmış metal plakalarla birbirinden ayrılan, çekmeceli tip anahtarlama elemanı bulunan orta gerilim şalt sistemidir. Tüm bölmeler topraklanmış metalle birbirinden ayrılmış olup tam izole sistemdir.
OG hücreleri nelerdir?
Orta gerilim modüler hücreler; daha önce dediğimiz gibi içerisinde ihtiyaca göre kesici, ayırıcı, akım ve gerilim transformatörleri gibi orta gerilim kontrol cihazlarını ve baraları, kabloların giriş noktaları gibi birçok elemanı içinde barındıran kompakt yapıdaki cihazlardır.Iç ihtiyaç hücresi ne işe yarar?
PNL 36-03 GERİLİM TRANSFORMATÖRÜ HÜCRESİ, İÇ İHTİYAÇ HÜCRESİ Enerji dağıtım tesislerinde gerilim ölçmek, 220 V AC enerjiyi sağlamak için kullanılır.Tedaş MYD ne demek?
Tedaş MYD ne demek?Modüler Hücre (Metal Mahfazalı Modüler Hücreler – Metal Enclosed), orta gerilim enerji dağıtım sistemlerinde 12 kV, 24 kV ve 36 kV orta gerilim dağıtım sistemleri için, transformatör binalarında, beton ya da saç köşklerde kullanılmak üzere tasarlanmış ürünlerdir.
Hücre odası ne demek?
Bazı hapishanelerde mahkumun tecrit altında tutulduğu küçük ve dar odalar da hücre olarak adlandırılır.Modüler şebeke nedir?
Modüler Akıllı Şebeke Platformu olarak nitelendirebileceğimiz, yazılım ve donanım entegre çalışan sistem, elektrik hatları üzerine yerleştirilen, şebekeden beslenen klamp sensörlerden faydalanarak, indüksiyon yoluyla elektrik akımını okur.LSC2A nedir?
LSC2A nedir?LSC2A Sınıfı : LSC2A hücrelerde ayırıcı açıldıktan ve topraklama anahtarı kapatıldıktan sonra, hem devre kesici bölümü hem de kablo bölümüne ana bara enerjili iken güvenli bir şekilde ulaşılabilir. Devre kesici bölümüne erişim için kablo enerjisinin kesilmiş ve topraklanmış olması gerekir.