Sabahları Karın Ağrısı ve Gaz
Sabahları Karın Ağrısı Gaz nedenleri
İnsanın karnında oluşan gazı oksijen, nitrojen, hidrojen, karbondioksit ve bazen de metan gazları oluşturur Bu gazlar kokusuzdur Ama insan karnındaki gazın kokusu kotudur Bu kokuyu oluşturan kalın barsaktaki bakterilerdir Bu bakteriler sulfur iceren az miktardaki gazlar oluştururlar
Hava yutma (aerofaji) mide gazının en sık sebebidir Hızlı yiyip icen, sakız ciğneyen, sigara icen ve uygun olmayan ( gevşek ) takma diş kullananlarda ise normalden fazla hava yutulur
Karbonhidrat iceren gıdaların pek coğu gaz yapar, buna karşılık yağlar ve proteinler daha az gaz yapan gıdalardır
Bazı kişiler barsaklarda gaz olduğunda karın ağrısı duyabilirler Gaz kalın barsağın sol tarafında toplandığında kalp sıkışması hissi ile kalp rahatsızlığı ile karışabilir Kalın barsağın sağ tarafında aşırı gaz olduğunda ise safra kesesi ve apandisitte duyulan ağrılara benzer ağrılar oluşabilir
Midedeki gazın onemli bir kısmı geğirme ile cıkartılır, geride kalan kısım ince barsaklara gecer ve burada kısmen emilir, az bir miktarı ise kalın barsaklara gecer ve makat yolu ile atılır
Alıntı
Sabahları Karın Ağrısı Gaz nedenleri
İnsanın karnında oluşan gazı oksijen, nitrojen, hidrojen, karbondioksit ve bazen de metan gazları oluşturur Bu gazlar kokusuzdur Ama insan karnındaki gazın kokusu kotudur Bu kokuyu oluşturan kalın barsaktaki bakterilerdir Bu bakteriler sulfur iceren az miktardaki gazlar oluştururlar
Hava yutma (aerofaji) mide gazının en sık sebebidir Hızlı yiyip icen, sakız ciğneyen, sigara icen ve uygun olmayan ( gevşek ) takma diş kullananlarda ise normalden fazla hava yutulur
Karbonhidrat iceren gıdaların pek coğu gaz yapar, buna karşılık yağlar ve proteinler daha az gaz yapan gıdalardır
Bazı kişiler barsaklarda gaz olduğunda karın ağrısı duyabilirler Gaz kalın barsağın sol tarafında toplandığında kalp sıkışması hissi ile kalp rahatsızlığı ile karışabilir Kalın barsağın sağ tarafında aşırı gaz olduğunda ise safra kesesi ve apandisitte duyulan ağrılara benzer ağrılar oluşabilir
Midedeki gazın onemli bir kısmı geğirme ile cıkartılır, geride kalan kısım ince barsaklara gecer ve burada kısmen emilir, az bir miktarı ise kalın barsaklara gecer ve makat yolu ile atılır
Alıntı