Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zeberus

Saglik ocagi kaydi nasil alinir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Puan 393
Çözümler 0
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
341.782
Tepkime puanı
7.187
Puan
393
Zeberus

Sağlık ocağı kaydı nasıl alınır?​

Yazılı talep ile kişinin kendisinin seçmek istediği aile hekimine veya ilgili Toplum Sağlığı Merkezine / İlçe Sağlık Müdürlüğüne bizzat başvuru ile yapılabilmektedir.

Aile hekimliği nakli nasıl yapılır?​

Değiştirme işlemi değiştirme formu dilekçesi verilerek yapılır. Dilekçede ilgili yerleri doldurarak, kayıt olacağınız aile hekimine verebilirsiniz. 3 nüsha olan dilekçenin bir nüshası sizde, diğer nüshası aile hekiminde kalır ve 3. nüsha da Toplum Sağlığı Merkezine gönderilir.
Aile hekimliği kaydı nasıl yapılır?
İlgili İlçe Sağlık Müdürlüğüne veya kayıt olmak istediğiniz aile hehimine bizzat başvurarak, Sağlık Bakanlığının Kişisel Sağlık Uygulaması olan “e-nabız” sistemi üzerinden Aile hekimi kaydı oluşturabilir ya da Aile Hekiminizi değiştirebilirsiniz.
Sosyal ekonomik destek başvurusu ne zaman sonuçlanır?
SED Yardımı Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır SED yardımı değerlendirmeye alındıktan sonra ortalama 1 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi başvuruları bazı durumlarda yağunluğa bağlı olarak 2 hafta içerisinde sonuçlanır.

Sağlık ocağına kayıt olmadan gidilir mi?​

Malesef kayıtlı olduğunuz sağlık ocağı dışında bir sağlık ocağında muayene olamıyorsunuz.

Sağlık ocağına kimler gidebilir?​

Aile hekimliği uygulaması kapsamında, kişinin kendi talebi olup olmadığına, herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sağlık Bakanlığı tarafından her T. C. Vatandaşı için, nüfusta kayıtlı ikamet adresi dikkate alınarak bir aile hekimi görevlendirilmektedir.
Aile hekimi Değiştirme işlemi ne kadar sürer?
Şayet aile hekiminden şikayetçiyseniz ve bunun için değişiklik istiyorsanız ‘kendi isteği’ kısmını seçebilirsiniz. Bu formu yeni ikametgahınızın yakınında bulunan tercih ettiğiniz bir sağlık ocağına iletmeniz de yeterli olacaktır. Yaklaşık 15 gün içinde aile hekiminiz yeniden belirlenmiş oluyor.
E Devlet aile hekimi Değiştirme Nasıl Yapılır?
Aile hekimi değişikliği yapmak için E- devlet sistemine T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. Sisteme giriş yapan vatandaşlar sağ üst köşede bulunan arama bölümüne “ Aile Hekimi Değiştirme” yazarak ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz.

Aile hekimi nasil tasinir?​

Aile hekiminizi değiştirmek için ALO 182 MHRS çağrı merkezini arayarak sizinle iletişime geçen temsilciye talebinizi iletebilirsiniz.

SED basvuru sonucu ne zaman belli olur?​

Sed yardımı değerlendirme alındıktan sonra ortalama 1 hafta ile 2 hafta içerisinde inceleme yapılarak değerlendirme sonucu size yardım yapılıp yapılmayacağı bildirilecektir.
Misafir olarak sağlık ocağına gidilir mi?
İl Dışından gelen vatandaşlarımız, istediği Aile Hekimlerine muayene olabileceklerdir. Bu kişiler misafir hasta olarak kabul edileceklerdir. “Misafir Hastaların” sağlık kayıtları kendi doktoruna elektronik ortamda iletilecektir.
Aile hekimi olmayan sağlık ocağına gidilir mi?

Sağlık ocağı herkese bakar mı?​

Aile hekimi nasıl değiştirilir 2021?​

Eğer işlemlerinizi internet üzerinden gerçekleştirmek istiyorsanız MHRS’ye e-Devlet şifreniz ile erişim sağlayarak aile hekimi değişikliği talebinizi internet üzerinden kurumla paylaşabilirsiniz. Aile hekiminizi internet üzerinden değiştirmek için öncelikle e-devlet sistemine giriş yapmanız gerekiyor.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri