Sağlıklı Bir Cevremiz Olması İcin Okulda Neler Yapılabilir

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,935
Sağlıklı cevre icin okulda yapılması gerekenler

Okul sosyal bir orguttur Girdisi ve cıktısı insandır Girdiyi cevreden alır, belirli bir eğitim surecinden sonra urunu tekrar cevreye verir Bu yuzden cevreyle sıkı bir ilişki icindedir Bu iş birliğinin tam olarak gercekleştiği orgutlerde orgut amacına ulaşır, gercekleşmeyen orgutlerde ise eğitim orgutu tam olarak amacına ulaşamaz, sorunlar ortaya cıkar

Zorunlu eğitim gunumuzde gecmişe oranla daha uzun bir zamanı kapsamakla birlikte, cocuğun okulda gecirdiği zaman ailesi ve cevresiyle gecirdiği zamana gore daha kısa olduğundan okul oğrenmelerinin aile cevresinde de desteklenmesi gereklidir Oğrencilerin okul başarılarını artırmak hem ailelerin hem de okulun ortak sorunudur (Tutkun ve Koksal, 2000, 216)

Okul hayatın icinde, hayat icin ve hayatla beraber teşkilatlanmak ve faaliyette bulunmak zorundadır Unutmamak gerekir ki, her okul cevresinden etkilenmek ve cevresini etkilemek gibi iki gorevi beraber yapmak durumundadır Okullarda yapılan eğitimin başarılı olması ve amaclarına ulaşabilmesi icin oğrencinin ailesinin ilgi ve yardımına ihtiyac vardır (Taymaz, 2001, 190) Okul, eğitim sistemimizde eğitimin uretildiği yerdir Okul eğitim orgutunun halkla yuzyuze gelinen kapısıdır Okulun sorunları toplumu, toplumun sorunları da okulu daha doğdukları anda etkiler

Devamı icin TIKLAYIN

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt