Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

S

Patlıcan Kebabı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
750 gram kușbașı et
4,5 adet patlıcan
2 adet yeșil biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet sarı dolmalık biber
10 adet arpacık soğan
2-3 diș sarımsak
7-8 adet çeri domates
1 yemek kaşığı biber yahut domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı su
Kızartmak için;
Sıvı yağ

Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kușbașı doğranmış etlerimizi bir su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte ağır ağır suyunu çekene kadar pişirelim.
Ocaktan inmeye yakın üzerine bir fiske tuz ve baharatlarını ekleyip bir iki çeşit karıștırarak kavuralım ve ocaktan alalım.
Patlıcanları ve biberleri yıkayalım akabinde patlıcanları alaca soyup evvel ikiye sonra dörde bölelim ve bir parmak uzunluğunda dilimleyelim .
Aynı biçimde biberleri de uzun dilimleyip kızgın sıvı yağ da evvel patlıcanları kızartalım ve süzgece alalım yağı süzülsün .
Ardından kabukları soyulmuş arpacık soğanları ve 3 diş sarımsakları da tıpkı yağın içerisinde hafif kızartalım.
4-5 dk üzerine dilimlenmiș biberleri ekleyip hafif kızartalım, fazla öldürmeden fırında da pişeceği için yağı süzülen patlıcanları yuvarlak fırın kabına alalım ortası boş kalacak biçimde kenarlarına dizelim .
Ortasına pişen etlerimizi alalım üzerine kızarmış arpacık soğanları ve biberleri aktaralım.
Çeri domatesleri de tıpkı biçimde hafif kızartıp alalım .
Biberlerin üzerine aralıklı koyalım birebir tavada bir yemek kaşığı biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Son olarak çok az tuz ekleyip üzerine bir su bardağı suyunu ekleyip kaynatalım.
Kaynayınca ocaktan alalım, sebzelerin üzerine gezdirelim.
Üzerine yağlı kağıt ile kapatalım .
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dk pişirelim.
Daha sonra yağlı kağıtı alıp üzeri açık 10 dk daha pişirelim ve ocaktan alalım sıcak sıcak servis edelim afiyetler olsun.
Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri