zeberus1234
Yeni Üye
Salavat Getirmenin Fazileti
Peygamberimize Salavat Getirmenin Onemi Nedir
Salavat getirmenin onemini aşağıdaki Hadisler sayesinde daha iyi anlayabiliriz:
Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor:
Uzerime Salavatı Şerife getiren kimseleri melekler rahmetle anar, meleklerin rahmetle andıkları kimseyi Allah (cc) affeder Allah'ın affetti i kimse icin butun varlıklar rahmet okurlar
Uzerime bir defacık Salavatı Şerife getiren kimse icin Allah Teala gorevli meleklere:
Bu kulumun uc gun icerisinde meydana gelen gunahlarını yazmayınız emrini verir
Uzerime bin defa Salavat getiren kimseye Allah (cc) narı ile azab etmez
Cibril bana: Ya Muhammed (sav) Sana senden once hicbir kimseye getirmedi im bir mujde ile geldim Allah Teala senin icin soyle buyurdu:
Ummetin den kim ayakta iken uc defa Salavat getirirse, oturmadan once Allah (cc) onu bağışlar Otururken uc defa getirirse kalkmadan Allah'ın affına mazhar olur, buyurunca efendimiz (sav) bu mujdeler uzerine şukur secdesine kapandı
Kim sabahları uzerime onar defa Salavat getirirse kırk senelik gunahı silinir
Cuma gunu uzerime yuz defa Salavat getirenin seksen yıllık hatalarını Allah (cc) affeder
Uzerime Cuma gunu veya gecesi yuz defa Salavat okuyan kimsenin yuz turlu haceti kabul edilir
Bin defa uzerime Salavat getiren olmeden once cennetle mujdelenir
Cebrail (as) bana gelerek: Ey Allah'ın Resulu, senin uzerine Salavat getiren kimse icin yetmiş bin melek istiğfar getirir, buyurdu
Uzerime getirilen Salavat sırat uzerinde bir nurdur
İnsanların bana en yakını uzerime en cok Salavat getirenidir
Allah'ın yeryuzunde gezen melekleri vardır Ummetimin uzerime getirdikleri Salatu selamları bana ulaştırırlar Getirdikleri Salatu selam bana ulaşır ulaşmaz ben de onlar icin isti far ederim
Uzerime Salavat getirenlere kıyamet gunu şefaatci olurum Salavat getirmeyenden ise uzağım
(Bu hadisler El Mustadraf2283'ten tercume edildi)
Peygamberimize Salavat Getirmenin Onemi Nedir
Salavat getirmenin onemini aşağıdaki Hadisler sayesinde daha iyi anlayabiliriz:
Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor:
Uzerime Salavatı Şerife getiren kimseleri melekler rahmetle anar, meleklerin rahmetle andıkları kimseyi Allah (cc) affeder Allah'ın affetti i kimse icin butun varlıklar rahmet okurlar
Uzerime bir defacık Salavatı Şerife getiren kimse icin Allah Teala gorevli meleklere:
Bu kulumun uc gun icerisinde meydana gelen gunahlarını yazmayınız emrini verir
Uzerime bin defa Salavat getiren kimseye Allah (cc) narı ile azab etmez
Cibril bana: Ya Muhammed (sav) Sana senden once hicbir kimseye getirmedi im bir mujde ile geldim Allah Teala senin icin soyle buyurdu:
Ummetin den kim ayakta iken uc defa Salavat getirirse, oturmadan once Allah (cc) onu bağışlar Otururken uc defa getirirse kalkmadan Allah'ın affına mazhar olur, buyurunca efendimiz (sav) bu mujdeler uzerine şukur secdesine kapandı
Kim sabahları uzerime onar defa Salavat getirirse kırk senelik gunahı silinir
Cuma gunu uzerime yuz defa Salavat getirenin seksen yıllık hatalarını Allah (cc) affeder
Uzerime Cuma gunu veya gecesi yuz defa Salavat okuyan kimsenin yuz turlu haceti kabul edilir
Bin defa uzerime Salavat getiren olmeden once cennetle mujdelenir
Cebrail (as) bana gelerek: Ey Allah'ın Resulu, senin uzerine Salavat getiren kimse icin yetmiş bin melek istiğfar getirir, buyurdu
Uzerime getirilen Salavat sırat uzerinde bir nurdur
İnsanların bana en yakını uzerime en cok Salavat getirenidir
Allah'ın yeryuzunde gezen melekleri vardır Ummetimin uzerime getirdikleri Salatu selamları bana ulaştırırlar Getirdikleri Salatu selam bana ulaşır ulaşmaz ben de onlar icin isti far ederim
Uzerime Salavat getirenlere kıyamet gunu şefaatci olurum Salavat getirmeyenden ise uzağım
(Bu hadisler El Mustadraf2283'ten tercume edildi)