Salih a.s ) ve semud kavmi hakkında ayetler

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
Salih as ) ve semud kavmi hakkında ayetler

Semûd kavmine de kardeşleri Salih'i (gönderdik) Dedi fakat: Ey kavmim! Allah'a kulluk edin; sizin O'ndan başka tanrınız yoktur Size Rabbinizden açık bir delil gelmiştir O da, size bir mucize olarak Allah'ın şu devesidir Onu bırakın, Allah'ın arzında yesin, (içsin); ona musibet etmeyin; sonra sizi cefa verici bir azap yakalar
A'râf : 73

Salih o zaman onlardan yüz çevirdi ve şöyle dedi: Ey kavmim! Andolsun ki ben size Rabbimin vahyettiklerini beyanname ettim ve size öğüt verdim; lakin siz nasihat verenleri sevmiyorsunuz
A'râf : 79

Onlara kendilerinden evvelkilerin, Nuh, Âd ve Semûd kavimlerinin, İbrahim kavminin, Medyen halkının ve tepetaklak olan şehirlerin haberi ulaşmadı mı? Peygamberi onlara apaçık mucizeler getirmişti Demek fakat, Allah onlara zulmedecek değildi, lakin onlar kendi kendilerine zulmetmekte idiler
Tevbe : 70

Semûd kavmine de kardeşleri Sâlih'i (gönderdik) Dedi ama: Ey kavmim! Allah'a kulluk edin Sizin O'ndan başka tanrınız yoktur O sizi yerden (topraktan) yarattı Ve sizi orada yaşattı O halde O'ndan mağfiret isteyin; sonra da O'na tevbe edin Çünkü Rabbim (kullarına) fazla yakındır, (dualarını) kabul edendir
Hûd : 61

Benzeri orada hiç oturmamışlardı Biliniz oysa, Semûd kavmi doğrusu Rablerini inkâr ettiler Yine bilesiniz ama, Semûd kavmi (Allah'ın rahmetinden) uzaktan kılındı
Hûd : 68

Ey kavmim! Sakın bana aleyhinde düşmanlığınız, Nuh kavminin ya da Hûd kavminin, yoksa Sâlih kavminin başlarına gelenler gibi size de bir musibet getirmesin! Lût kavmi de sizden uzak değildir
Hûd : 89

Sizden öncekilerin, Nuh, Âd ve Semûd kavimlerinin ve onlardan sonrakilerin haberleri size gelmedi mi? Onları Allah'tan başka biri bilmez Peygamberleri kendilerine mucizeler getirdi de onlar, ellerini peygamberlerinin ağızlarına bastılar ve dediler ama: Biz, size gönderileni inkâr ettik ve bizi kendisine çağırdığınız şeye karşısında derin bir şüphe içindeyiz
İbrâhîm : 9

(Resûlüm!) Eğer onlar (inkârcılar) seni yalanlıyorlarsa, (şunu bil ki) onlardan önce Nuh'un kavmi, Âd, Semûd, İbrahim'in kavmi, Lût'un kavmi ve Medyen halkı da (peygamberlerini) yalanladılar Musa da yalanlanmıştı İşte ben o kâfirlere süre tanıdım, sonradan onları yakaladım Nasıl oldu benim onları reddim (cezalandırmam)!
Hac : 42

Âd'ı, Semûd'u, Ress halkını ve bunlar arasında daha birçok nesilleri de (inkârcılıklarından ötürü helâk ettik)
Furkân : 38

Semûd (kavmi) de peygamberleri yalancılıkla suçladı
Şuarâ : 141

Kuşkusuz Rabbin, işte O, mutlak şampiyon ve engin merhamet sahibidir
Şuarâ : 159

Andolsun oysa, «Allah'a kulluk edin!» (demesi için) Semûd kavmine kardeşleri Sâlih'i gönderdik Anında birbiriyle çekişen iki zümre oluverdiler
Neml : 45

İman edip Allah'a aleyhinde gelmekten sakınanları ise kurtardık
Neml : 53

Âd ve Semûd'u da (helâk ettik) Sizin için, (onların başına nelerin geldiği) oturdukları yerlerden açık açık anlaşılmaktadır Iblis onlara yaptıkları işleri güzel gösterip onları içten yoldan çıkardı Fakat bakıp görebilecek durumdaydılar
Ankebût : 38

Onlardan önce Nuh kavmi, Âd kavmi, kazıklar sahibi Firavun, Semûd, Lût kavmi ve Eyke halkı da peygamberleri yalanladılar İşte bunlar da (peygamberlere aleyhinde) birleşen topluluklardır
Sâd : 12

İman etmiş olan dedi fakat: «Ey kavmim! Açıkçası ben sizin için, Nuh kavminin, Âd, Semûd ve onlardan sonradan gelenlerin durumu gibi, (peygamberleri yalanlayan) toplulukların başlarına gelen bir âkıbetten korkuyorum Allah, kullarına bir gaddarlık dileyecek değildir»
Mü'min : 30

Eğer onlar yüz çevirirlerse de ama: İşte sizi Âd ve Semûd'un başına gelen kasırgaya benzer bir kasırgaya karşı uyarıyorum!
Fussilet : 13

Semûd'a gelince onlara içten yolu gösterdik, lakin onlar körlüğü doğru yola tercih ettiler Bu Nedenle yapmakta oldukları kötülükler yüzünden küçültücü azabın yıldırımı onları çarptı
Fussilet : 17

Onlardan önce Nuh kavmi, Res halkı ve Semûd da yalanlamıştı
Kâf : 12

Semûd kavminde de (ibretler vardır) Onlara: Bir süreye dek faydalanın, denmişti
Zâriyât : 43

Ayağa kalkacak güçleri kalmamış, destek edenleri de olmamıştı
Zâriyât : 45

Ve şüphesiz ki önceki Âd kavmini O helâk etti
Necm : 50

Semûd kavmi de uyarıcıları yalanladı
Kamer : 23

Biz onların üzerlerine korkunç bir ses gönderdik Anında hayvan ağılına konan kuru ot gibi oluverdiler
Kamer : 31

Semûd ve Âd kavimleri, kapılarını çalacak felâketi (kıyameti) yalan saymışlardı
Hâkka : 4

Semûd'a gelince: Onlar pek zorlu (bir sarsıntı) ile helâk edildiler
Hâkka : 5

Orduların, Firavun ve Semûd'un (uğradıkları felâketin) haberi sana geldi mi?
Burûc : 17 *

Üst Alt