Modoratör
Efsanevi Üye
Sanat psikolojisi nedir ne yapar?
sanat ve psikolojisi ilişkisini inceler. amma velakin, türkiye'de bu dersi veren çoğu kişi psikanaliz ile psikolojiyi karıştırdığı için derslerde freud'un ötesine geçemez, hatta freud'u yanlış anladığı için çoğu durumda zırvalar.
Sanatta sanatçının psikolojisinin rolü nedir?
Sanatta sanatçının psikolojisinin rolü nedir?
Sanatçı Psikolojisi Sanatçı için yaratım sancılarıyla baş etmek kolay değildir. Sanatçı önce huzursuzluğunu yaşadığı her şey için belli bir oranda bu duruma karşı bir yapı geliştirir. Bu yapı kendi psikolojisiyle ilişkilidir. Bu ilişkide en önemli şey ise sanatçının niyetidir.
Sanat terapisi eğitimi kimler alabilir?
Kimler katılabilir? Ruh sağlığı alanında çalışan tüm meslek üyeleri (Psikiyatr, Psikiyatri asistanı, Hemşire, Psikolog, Psikolojik Danışman), Aile Hekimi, Halk Sağlığı Uzmanı, Sosyal Çalışmacı, Eğitim Bilimleri ve Güzel Sanatlar vb. alan mezunları ve ilgili bölümlerin son sınıf öğrencileri eğitime katılabilir.
Sanat neden iyi gelir?
Sanat neden iyi gelir?
Sanat aynı zamanda estetik bir ürün yaratmanın keyfini, beğeni toplamanın, takdir edilmenin gururunu da yaşatır bize, kendimize olan güvenimizi arttırır. Yetişkinlikten bir süre uzaklaşıp içimizdeki çocuğu ortaya çıkarttığımız an'lardır sanatla uğraştığımız an'lar.
Sanatta Yaratıcılık neye bağlıdır?
Bu düşünceye göre; sanatsal yaratıcılıkta kişi hangi konuda yaratıcı olacaksa öncelikli olarak o alana özgü gereksinimleri karşılayacak bedensel yatkınlığının olması gerekmektedir. Örneğin; söz konusu alan müzik ise kulağın duyma, algılama yetisi ve ritim duygusu normal insanlara göre daha yüksek olmalıdır.
Sanat terapisi eğitimi kimden alınır?
Sanat terapisi eğitimi kimden alınır?
Uygun sanat öğeleri ve tekniklerle kendisinin ve danışanların bireysel farkındalığını artırmayı öğreneceğiz. EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR? Ayrıca tüm öğretmenlik bölümleri ve öğrencileri katılım sağlayabilir. Eğitimimize sağlık bölümlerinden mezun olmuş herkes katılabilir.