Şarap dişlere zarar veriyor
Uzmanlar beyaz şarabın dişler için zararlı olduğunu öne sürdü
Nutritional Research dergisinde çıkan araştırmaya göre, farklı asit içeriklerine sahip şaraplar arasında en kötüsüne sahip beyaz şarap, taş minesine daha çok zarar veriyor Bu noktada beyaz şarabın kalitesi ya da içerdiği alkol değil, sertlik derecesi ve dişle temas süresi kilit rol oynuyor Aynı zamanda peynir yemek ise bu besin maddesi kalsiyum açısından zengin olduğu için, şarabın dişe vereceği zararın etkilerini azaltıyor
Johannes Gutenberg Üniversitesinden uzmanlar, bu tezlerini kanıtlamak için bir yetişkine ait dişi beyaz şarap içinde bir gün bekletti Deneyin sonunda diş minesinin yüzeyindeki kalsiyum ve fosforun 60 mikrometre kadar aşındığı tespit edildi
Uzmanlar, içkiden sonra dişler fırçalansa bile dişin yıllarca böyle bir etkiye maruz kalmasının mineye verdiği zararı azaltmadığına dikkati çekti Öte yandan, dişin aşırı fırçalanmasının da işleri daha kötü yaptığı ve mineye yine zarar verdiği belirtildi
Profesör Damien Walmsley, bir kadeh beyaz şarabın yemekte içilmesini; en az yarım saat geçtikten sonra dişlerin fırçalanmasını tavsiye ediyor
Uzmanlar beyaz şarabın dişler için zararlı olduğunu öne sürdü
Nutritional Research dergisinde çıkan araştırmaya göre, farklı asit içeriklerine sahip şaraplar arasında en kötüsüne sahip beyaz şarap, taş minesine daha çok zarar veriyor Bu noktada beyaz şarabın kalitesi ya da içerdiği alkol değil, sertlik derecesi ve dişle temas süresi kilit rol oynuyor Aynı zamanda peynir yemek ise bu besin maddesi kalsiyum açısından zengin olduğu için, şarabın dişe vereceği zararın etkilerini azaltıyor
Johannes Gutenberg Üniversitesinden uzmanlar, bu tezlerini kanıtlamak için bir yetişkine ait dişi beyaz şarap içinde bir gün bekletti Deneyin sonunda diş minesinin yüzeyindeki kalsiyum ve fosforun 60 mikrometre kadar aşındığı tespit edildi
Uzmanlar, içkiden sonra dişler fırçalansa bile dişin yıllarca böyle bir etkiye maruz kalmasının mineye verdiği zararı azaltmadığına dikkati çekti Öte yandan, dişin aşırı fırçalanmasının da işleri daha kötü yaptığı ve mineye yine zarar verdiği belirtildi
Profesör Damien Walmsley, bir kadeh beyaz şarabın yemekte içilmesini; en az yarım saat geçtikten sonra dişlerin fırçalanmasını tavsiye ediyor