AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam etmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sarı Leke Hastalığı Nedir - Sarı Leke Hastalığı Tedavisi

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
62
Yaş
36
Coin
256,935
Sarı Leke Hastalığı Nedir? Sarı Leke Hastalığı Belirtileri - Sarı Leke Tedavisi
Antioksidanlar


Yeşil yapraklı sebzeler özellikle folat açısından çok zengin olduklarından kalp hastalıklarından koruyucu etkiler içermekte, yeni DNA sentezlenmesi, DNA onarımı ve ekspresyonu açısından son derece faydalıdır. Çiğ olarak veya buharda pişirilerek tüketilmesi daha sağlıklı olacaktır.
Brasika sebzeleri olarak tanımlanan lahanagiller (Brüksel lahanası, brokoli, turp, karnabahar, hardal, şalgam, beyaz ve kara lahana) kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkilere sahiptir. Öte yandan lahananın kadınlarda östrojen düzeylerini artırıcı etkileri bulunduğundan meme kanseri riskini azaltabileceği bildirilmektedir.
Alyum sebzeleri olarak tanımlanan soğangiller (sarımsak, arpacık soğanı, Frenk soğanı, taze soğan, kırmızı soğan, kuru soğan, pırasa) sülfür içeriklerinin yüksek olması sebebiyle detoksifikasyon sistemine yardımcı olmaktadır. Güçlü birer antioksidan olduklarından serbest radikallerin vücuttan uzaklaştırılmasında etkili rol oynarlar.
Kurubaklagiller (kuru fasulye, nohut, mercimek, soya fasulyesi, kuru bakla) ve yulafta bulunan saponinler antioksidan etki göstererek hücrelerdeki DNA mutasyonlarını önlemektedir.
Zeytinyağının bileşimindeki tekli doymamış yağ asitleri kolesterolü düşürmede etkilidir. Aynı zamanda antioksidan etkisi de vardır. Ancak ışık almayan, serin bir yerde ve hava almadan saklanması önerilmektedir.
Yağlı tohumlar (ceviz, badem, yerfıstığı ve fındık) içerdikleri çoklu doymamış yağ asitleri, E vitamini, B6 vitamini ve magnezyum sayesinde kuvvetli birer antioksidan ve detoksifikanlardır.
İlave olarak yeşil çay, yumurtanın sarısı, domates, havuç, enginar, turunçgiller, elma, nar, kepekli tahıllar ve su ürünleri sağlık açısında son derece faydalı besinlerdir.

ÇİNKO: HANGİ GIDALARDA BULUNUR?

Temel kaynakları , balık, yumurta, et, tavuk, hindi gibi kümes hayvanlarıyla; mantar, bira mayası, fındık ve ceviz gibi kabuklu gıdalardır. Çinko, sebzelerden çok hayvansal gıdalarda bulunur. Kanser tedavisi gören ya da kanser riskinden kaçınmak isteyen birçok kişi, hayvansal gıdaları tüketmeyi azalttığı için çinko eksikliği yaşayabilir. Böyle durumlarda günde 15-30 mg.çinko takviyesi yapılmalıdır. Kalsiyum ve diğer mineraller, çinko emilimini azaltır. Pirinç ve barbunya gibi gıdalar da aynı etkiyi yaratır. Bu nedenle çinko, tek başına alınmalıdır.

ÇİNKO: NE KADAR ALINMALI?

Vücut, günde 15 mg. çinkoya ihtiyaç duyar. Bu miktarın, 30 mg. kadar olması tercih edilebilir. arası
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt