Sarımsak Çayının Faydaları Nelerdir? Sabahları sarımsak çayı içmek oldukça etkili. Belki aç karnına bir diş sarımsak yemek size zor gelebilir ancak buna alternatif olarak sağlıklı bir sarımsak çayı demleyerek tüketebilirsiniz. Sarımsak çayının vücuda faydaları şu şekildedir; Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olduğu için sarımsak çayı kilo verme sürecinde Size destek olur. Antioksidan özelliği olan sarımsak vücudumuzdaki yağların çözülmesini ve atılmasını sağlar. Her sabah sarımsak çayı içmeyi alışkanlık haline getirmeniz durumunda Metabolizma nasıl hızlanır ve genel sağlık durumunuz daha iyi hale gelir. Kalp sağlığı konusunda da sarımsak çayı oldukça etkilidir. Aynı zamanda da ekonomik bir tedavi yöntemi olan sarımsak çayı kan dolaşımını destekler kötü kolesterolü düşürür.
Kan damarlarını temizleyen ve damar sertliğinden korunmanız da yardımcı olan Sarımsak çayını her gün tüketmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. A vitamini, B1 B2 ve C vitamini bakımından zengin olan sarımsak suyunu her gün bir bardak su tüketmek bu vitaminleri bol miktarda almaya imkan sağlar. Harika bir antioksidan kaynağı olan sarımsak çayı sayesinde cildinize ve görünüşünüze de büyük katkı sağlarsınız. Sarımsağın doğal antibiyotik olduğunu bilmeyen artık kalmadı. Özellikle mevsim geçişlerinde ve kış aylarında rahatsızlık verici soğuk algınlığından korunmak için sarımsak çayı Tercih edebilirsiniz. Bu çayı düzenli olarak tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıkları sizden uzak tutar. Eski zamanlarda Yunan askerlerinin savaştan sonra yaşadıkları enfeksiyon sorunlarından kurtulmak için sarımsak çayı içtiği bilinir.
Sarımsak Çayı Nasıl Hazırlanır? Faydalarını öğrendikten sonra Sarımsak çayı nasıl hazırlanır sorusunun yanıtını aramanız oldukça doğal. Sadece 5 dakika içerisinde hazırlayabileceğiniz harika sarımsak çayı tarifi şu şekilde; Malzemeler: 2 diş sarımsak 1/2 çay kaşığı zerdeçal 1 dilim taze zencefil (ince ve küçük) 1 su bardağı sıcak su Tatlandırmak için: 1 tatlı kaşığı limon suyu 1/2 çay kaşığı bal Yapılışı: Sarımsakların kabuğunu soyun ve ardından rendenin en ince yanı ile rendeleyin. Taze zencefilden ince bir dilim kesin ve kabuklarını soyun. Küçük bir cezvenin içerisinde sıcak suyu alın içerisine de taze zencefil dilimi ve rendelenmiş sarımsakları ekledikten sonra 2 dakika kadar kaynatın. Çayınızı ocaktan aldıktan sonra içerisine zerdeçal ekleyin ve 2-3 dakika kadar kendi sıcaklığında demlenmesini bekleyin. Sarımsak çayını daha sonra bir fincanın içerisine süzerek alabilir isteğe göre tatlandırmak için bal ve limon suyu ekleyebilirsiniz. Fincana aldığınız sarımsak çayını etkilerinden ve faydalarından yararlanmak için hemen tüketim. Sarımsak Çayı Hazırlamanın Püf Noktaları Şeker hastalığınız ya da düşük tansiyon gibi sağlık sorunlarınız bulunmuyorsa, hazırladığınız Sarımsak çayını yemeklerden sonra olmak üzere bir fincan şeklinde tüketebilirsiniz.
Kan damarlarını temizleyen ve damar sertliğinden korunmanız da yardımcı olan Sarımsak çayını her gün tüketmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. A vitamini, B1 B2 ve C vitamini bakımından zengin olan sarımsak suyunu her gün bir bardak su tüketmek bu vitaminleri bol miktarda almaya imkan sağlar. Harika bir antioksidan kaynağı olan sarımsak çayı sayesinde cildinize ve görünüşünüze de büyük katkı sağlarsınız. Sarımsağın doğal antibiyotik olduğunu bilmeyen artık kalmadı. Özellikle mevsim geçişlerinde ve kış aylarında rahatsızlık verici soğuk algınlığından korunmak için sarımsak çayı Tercih edebilirsiniz. Bu çayı düzenli olarak tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıkları sizden uzak tutar. Eski zamanlarda Yunan askerlerinin savaştan sonra yaşadıkları enfeksiyon sorunlarından kurtulmak için sarımsak çayı içtiği bilinir.
Sarımsak Çayı Nasıl Hazırlanır? Faydalarını öğrendikten sonra Sarımsak çayı nasıl hazırlanır sorusunun yanıtını aramanız oldukça doğal. Sadece 5 dakika içerisinde hazırlayabileceğiniz harika sarımsak çayı tarifi şu şekilde; Malzemeler: 2 diş sarımsak 1/2 çay kaşığı zerdeçal 1 dilim taze zencefil (ince ve küçük) 1 su bardağı sıcak su Tatlandırmak için: 1 tatlı kaşığı limon suyu 1/2 çay kaşığı bal Yapılışı: Sarımsakların kabuğunu soyun ve ardından rendenin en ince yanı ile rendeleyin. Taze zencefilden ince bir dilim kesin ve kabuklarını soyun. Küçük bir cezvenin içerisinde sıcak suyu alın içerisine de taze zencefil dilimi ve rendelenmiş sarımsakları ekledikten sonra 2 dakika kadar kaynatın. Çayınızı ocaktan aldıktan sonra içerisine zerdeçal ekleyin ve 2-3 dakika kadar kendi sıcaklığında demlenmesini bekleyin. Sarımsak çayını daha sonra bir fincanın içerisine süzerek alabilir isteğe göre tatlandırmak için bal ve limon suyu ekleyebilirsiniz. Fincana aldığınız sarımsak çayını etkilerinden ve faydalarından yararlanmak için hemen tüketim. Sarımsak Çayı Hazırlamanın Püf Noktaları Şeker hastalığınız ya da düşük tansiyon gibi sağlık sorunlarınız bulunmuyorsa, hazırladığınız Sarımsak çayını yemeklerden sonra olmak üzere bir fincan şeklinde tüketebilirsiniz.