Makale Başlıkları Hide
Sarma Lahana Nasıl Kesilir? Lahanayı kesmek için uygun bir bıçak kullanın. Lahana başını kesin. Lahana yapraklarını tek tek ayırın. Lahana yapraklarını yıkayın ve kurulayın. Yaprakların sert kısımlarını kesin. Yaprakları istediğiniz boyutta kesin. Lahanayı ince şeritler halinde doğrayın. Doğradığınız lahanayı tuzlu suda bekletin. Lahanayı dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Sarma yapmak için lahanayı rulo halinde sarın.
İçindekiler
1. Lahanayı yıkayın ve yaprakları tek tek ayırın. Yaprakları büyükse ortadan ikiye kesin.
2. Lahana yapraklarını kaynar suya koyun ve 2-3 dakika haşlayın. Ardından soğuk suya alarak hemen soğumasını sağlayın.
3. Soğuyan lahana yapraklarını süzün ve fazla suyunu sıkarak kurulayın.
4. Sarma içini hazırlayın. Genellikle pirinç, kıyma, soğan, baharatlar ve yeşillikler kullanılır. İç harcınızı hazırladıktan sonra bir kenara alın.
5. Kuruttuğunuz lahana yaprağının sap kısmını kesin ve iç harçtan bir kaşık kadar alarak yaprağın ortasına yerleştirin.
6. Yan tarafları içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın.
7. Tüm yaprakları aynı şekilde sardıktan sonra sarmaları tencereye dizin.
8. Üzerine su ve tuz ekleyerek sarmaların üzerini geçecek kadar suyla pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
9. Pişen sarmaları servis yapabilirsiniz. Üzerine yoğurt veya sos ekleyerek servis edebilirsiniz.
Sarma lahana kesmek için bu adımları takip ederek lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Sarma Lahana Nasıl Kesilir?
Lahanayı yıkayın.
Lahananın sert kısmını kesin.
Lahanayı ince şeritler halinde kesin.
Kesilen şeritleri uygun boyutlara kesin.
Kesilen lahanayı kullanıma hazır hale getirin.
İçindekiler
Sarma Lahana Nasıl Kesilir?
Sarma lahana kesmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:1. Lahanayı yıkayın ve yaprakları tek tek ayırın. Yaprakları büyükse ortadan ikiye kesin.
2. Lahana yapraklarını kaynar suya koyun ve 2-3 dakika haşlayın. Ardından soğuk suya alarak hemen soğumasını sağlayın.
3. Soğuyan lahana yapraklarını süzün ve fazla suyunu sıkarak kurulayın.
4. Sarma içini hazırlayın. Genellikle pirinç, kıyma, soğan, baharatlar ve yeşillikler kullanılır. İç harcınızı hazırladıktan sonra bir kenara alın.
5. Kuruttuğunuz lahana yaprağının sap kısmını kesin ve iç harçtan bir kaşık kadar alarak yaprağın ortasına yerleştirin.
6. Yan tarafları içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın.
7. Tüm yaprakları aynı şekilde sardıktan sonra sarmaları tencereye dizin.
8. Üzerine su ve tuz ekleyerek sarmaların üzerini geçecek kadar suyla pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
9. Pişen sarmaları servis yapabilirsiniz. Üzerine yoğurt veya sos ekleyerek servis edebilirsiniz.
Sarma lahana kesmek için bu adımları takip ederek lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Sarma Lahana Nasıl Kesilir?
Sarma Lahana Nasıl Kesilir? |
1. Lahanayı yıkayın. |
2. Lahananın sert kısmını kesin. |
3. Lahanayı ince şeritler halinde kesin. |
4. Kesilen şeritleri uygun boyutlara kesin. |
5. Kesilen lahanayı kullanıma hazır hale getirin. |
Sarma Lahana Nasıl Kesilir?
Lahanayı yıkayın.
Lahananın sert kısmını kesin.
Lahanayı ince şeritler halinde kesin.
Kesilen şeritleri uygun boyutlara kesin.
Kesilen lahanayı kullanıma hazır hale getirin.