sebze tüketimi - sebze tüketimi porsiyon hesabı
Sebze Değişiminde Yiyeceklerin Bir Porsiyonlarının Miktarları
Ortalama Ölçü Miktar ( Gram )
+ Domates 1 küçük boy ( Çiğ ) 100 gr.
+ Domates suyu ½ su bardağı ( Çiğ ) “
+ Çarliston Biber 4 orta boy “ “
+ Yeşil sivri biber 10 orta boy “ “
+ Yeşil dolma biber 2 orta boy “ “
+ Kıvırcık salata 15 yaprak “ “
+ Salatalık 1 küçük boy “ “
+ Kırmızı turp 5 orta boy “ “
+ Maydanoz 1 orta demet “ 75 gram
+ Yeşil soğan 3 – 4 orta boy “ “
+ Kuru soğan 1 orta boy “ “
+ Kereviz 1 küçük boy “ 100 gram
+ Kırmızı lahana 1/8 orta boy “ “
Lahana 4 yemek kaşığı ( pişmiş ) “
Karnıbahar “ “ “
Taze kabak “ “ 150 gr.
Patlıcan “ “ 125 gr.
Ispanak “ “ 150 gr.
Pazı “ “ “
Ebegümeci “ “ “
Bamya “ “ 75 gr.
Taze fasülye “ “ 150 gr.
Semizotu “ “ “
Havuç 1 orta boy ( Çiğ ) 100 gr.
Havuç suyu ½ su bardağı “ 120 gr.
Şalgam 1 orta boy “ 150 gr.
Bezelye 4 yemek kaşığı ( pişmiş ) 100 gr.
Pırasa 5 yemek kaşığı ( pişmiş ) 150 gr.
Bakla 4 yemek kaşığı ( pişmiş ) 100 gr.
Enginar 1 orta boy ( pişmiş ) “
Bal kabağı
100 gr.
NOT: ( + ) işareti ile gösterilmiş olan sebzeler yağsız olmak koşulu ile serbesttir.
Diyetisyen Nilgün Aydın
alıntı
Sebze Değişiminde Yiyeceklerin Bir Porsiyonlarının Miktarları
Ortalama Ölçü Miktar ( Gram )
+ Domates 1 küçük boy ( Çiğ ) 100 gr.
+ Domates suyu ½ su bardağı ( Çiğ ) “
+ Çarliston Biber 4 orta boy “ “
+ Yeşil sivri biber 10 orta boy “ “
+ Yeşil dolma biber 2 orta boy “ “
+ Kıvırcık salata 15 yaprak “ “
+ Salatalık 1 küçük boy “ “
+ Kırmızı turp 5 orta boy “ “
+ Maydanoz 1 orta demet “ 75 gram
+ Yeşil soğan 3 – 4 orta boy “ “
+ Kuru soğan 1 orta boy “ “
+ Kereviz 1 küçük boy “ 100 gram
+ Kırmızı lahana 1/8 orta boy “ “
Lahana 4 yemek kaşığı ( pişmiş ) “
Karnıbahar “ “ “
Taze kabak “ “ 150 gr.
Patlıcan “ “ 125 gr.
Ispanak “ “ 150 gr.
Pazı “ “ “
Ebegümeci “ “ “
Bamya “ “ 75 gr.
Taze fasülye “ “ 150 gr.
Semizotu “ “ “
Havuç 1 orta boy ( Çiğ ) 100 gr.
Havuç suyu ½ su bardağı “ 120 gr.
Şalgam 1 orta boy “ 150 gr.
Bezelye 4 yemek kaşığı ( pişmiş ) 100 gr.
Pırasa 5 yemek kaşığı ( pişmiş ) 150 gr.
Bakla 4 yemek kaşığı ( pişmiş ) 100 gr.
Enginar 1 orta boy ( pişmiş ) “
Bal kabağı
100 gr.
NOT: ( + ) işareti ile gösterilmiş olan sebzeler yağsız olmak koşulu ile serbesttir.
Diyetisyen Nilgün Aydın
alıntı