Son konular

Sedef Hastalığına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Sedef Hastalığına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?
Sedef Tedavisi Bitkisel
Sedef Hastalığına İyi Gelen Bitkiler ve Sedef Tedavisi.
Alternatif tedavi yöntemleriyle sedef hastalığından nasıl korunacağınızı ve sedef hastalığında rahatlama sağlayabilecek doğal alternatifleri bilmek ister misiniz?

Sedefe doğal şifa aramaya başlamadan önce, sedefin ne olduğu tam olarak açıklanmalıdır. Sedef hastalığı genellikle kalıtsal, bulaşıcı olmayan; otoimmün bir hastalıktır.

Nöbetler genellikle cilt üzerinde kırmızı lezyonlar şeklinde başlar sonra cilt hepimizin bildiği kaşıntı ve pul pul olmuş bir bölge halini alır.

İlaçlı kremler dışında sedef hastalığına neler iyi gelir? Aşağıda sedef hastalığı için belirli vitaminler ile birlikte kullanılabilecek bazı bitkilerden söz edilmiştir. Başlamadan önce sedef hastalığının belirtilerini bilmekte fayda var.
Sedef Hastalığının Tedavisi İçin öneriler

Genel Prensip: Herhangi bir rahatsızlığa yönelik ürün kullanımı tıbbi onay olması halinde sözkonusu olmalıdır.

ölü Deniz Tuzları- Birçoğunuz, bir çok güzellik bakımında yararlanılan ölü deniz tuzlarını duymuşsunuzdur. ölü deniz tuzları kuru cilt tedavisinde ve yüz yıkama toniği yapımında kullanılır . Bu tuzları banyo suyuna eklemek özellikle sedef nöbetlerindecildin doğal yollardan iyileşmesine yardımcı olabilir.

Kömür Katranı – Kömür katranı, cilt hücresinin gelişimini yavaşlatır, yaralı cildin görünümünü iyileştirir, iltihabı ortadan kaldırır ve derinin pul pul olmasını azaltır. Ancak bu tedavi sırasında dışarı çıkarken güneş kremi sürülmesi ve güneşe çıkmanın sınırlandırılması gerekir. Kömür katranı tedavisini Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi onaylamıştır.

Bitki Katranları – Huş ağacı katranı, ardıç katranı, kayın katranı, andız katranı, sedir katranı ve diğer iğne yapraklı ağaçların odunundan elde edilen destilasyon ürünleri ve bundan hazırlanan etkili dozda preparatlar haricen kullanılmaktadır.

Bitki katranları, kömür katranından farklı olarak, nisbeten toksik olan piridin bazları ve antrasen türevleri içermezler ve bu yüzden daha az risklidir.

Mahonya Kabuğu- Taze ya da kurutulmuş mahonya kök, gövde ve dal kabuğu ile dal uçlarından üretilen, %1 berberin içeren standardize tentür haricen kullanılır.

Sedef hastalığı tedavisinde kullanılabilecek; ciltteki sedef lezyonlarıyla bağlantılı olan toksinlerin vücuttan atılımını sağlayan bitkisel detoks çayları dahil bir çok bitki mevcuttur. Sedefe yardımcı olan bir başka şifalı bitki ise üzüm kökü özüdür, bu ürünü aktarlardan satın alabilirsiniz. Eğer saçlı deride sedef problemi yaşıyorsanız krem ya da özel olarak formüle edilmiş bitkisel şampuan yardımcı olabilir. Bu şampuanlar kaşıntı ve pullanmayı rahatlatmak için günlük olarak kullanılabilecek şekilde imal edilmiştir.

Sedef tedavisinde etkinliği kanıtlanmış olan bir dizi vitamin de mevcuttur. Omega 3 ve köpekbalığı karaciğeri yağı, yardımcı olabilir.

Bir çalışmada sedef hastalarının bir bölümüne günde 1.8 g EPA (omega3) diğer bölümüne ise plasebo verilmiştir. 8 hafta sonra plasebo grubunda herhangi bir düzelme görülmezken EPA kullananların cilt yüzeyinde düzelmeler tespit edilmiştir.

Beslenme de sedef hastalığı için doğal bir tedavi sağlayabilir. Proteinli gıdalardan kaçınma alevlenen deriyi yatıştırabilir, tahıl, meyve ve yüksek lifli sebzeler de bağırsaklardan sedefi tetikleyen kimyasal maddeleri kaldırmak için yardımcı olur.

Diyetinize, somon, uskumru ve ringa balığı gibi soğuk su balıklarını eklemek de sedefi dindirmeye yardımcı olabilir. Barsak temizliği, diş temizliği, karaciğer ve böbrek temizliği gibi vücut temizliği de sedefe alternatif tedavi olarak gösterilebilir. Aynı zamanda, fiziksel egzersiz, yoga ve meditasyon, ve terleme de alternatif tedaviler arasındadır.

Alıntı
 

Similar threads

  • Soru
Sedef (Psoriasis)Psoriasis yunanca kaşınmak anlamına gelir. Psoriasis kalıcı bir hastalıktır. Sedef hastalığında kırmızı ve üzerinde sedefimsi beyaz pullar bulunan yaralar, özellikle kafa derisi, diz ve dirseklerde ortaya çıkar. Bazı vakalar o kadar hafiftirler ki bu kişiler sedefleri olduğunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Sedef illeti nedir ? Sedef illeti kalıcı yani tekrarlayan bir deri illetidir. Amerika'da 7.5 milyon bireyde sedef olduğu bilinmekte bu rakamın da Türkiye'de nüfusun yüzde 1'ne yakın olduğu iddia edilmektedir. Sedef illeti neden oluşur ? Sedefin nedeni tam olarak bilinmemekle bir arada yeni...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Sedef hastalığının caresi varmı, Sedef hastalığı hakkında bilgi, sedef hastalığının tedavisi Sedef deride kırmızı uzeri beyaz pullu ceşitli buyuklukte dokuntulerle seyreden iyileşme ve tekrarlamayla omur boyu surebilen bir cilt hastalığıdır SEDEF HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR? Sedef...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Sedef Nasıl Bir HastalıktırSedef Genetik midir? Sedef hastalığının belirtileri nelerdir? Sedef hastalığının çeşitleri var mıdır? Sedefli hastalar güneşlenmeli mi? Sedef hastalığı Nasıl tedavi edilir? Sedef hastalara Işık tedavisi zararlı mıdır? Sedefin kesin tedavisi var mı? Sedef Nasıl Bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Sedef Hastalığı Nedir? Neden Olur? Tıpta “psoriasis” olarak adlandırılan sedef hastalığı, sık rastlanılan deri hastalıklarındandır. Tedavi edilebilen bir hastalık olan sedef hastalığı hemen hemen her yaş grubunda görülebilir. Ancak hastalığın tedavisi mümkün olabildiği gibi ömür boyu aynı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt