Şehit Ali İhsan Kalmaz İlköğretim Okulu Bilgileri Tire İzmir

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
Şehit Ali İhsan Kalmaz İlköğretim Okulu Hakkında - Şehit Ali İhsan Kalmaz İlköğretim Okulu Tanıtım - Şehit Ali İhsan Kalmaz İlköğretim Okulu Resimleri - Şehit Ali İhsan Kalmaz İlköğretim Okulu İletişim

Şehit Ali İhsan Kalmaz İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuz, Şehit Topçu Teğmen Ali İhsan Kalmaz' dan adını almaktadır. Ali İhsan Kalmaz 1938 yılında Isparta'da doğmuştur. Babası Osman Kalmaz, annesi Hatice Kalmaz'dır. 1949 - 1950 eğitim öğretim yılında Isparta Cumhuriyet İlkokulunu pekiyi dereceyle bitiren Ali İhsan Kalmaz daha sonra İstanbul Astsubay Hazırlama Okulunu 1954 yılında pekiyi dereceyle bitirmiştir.

Başarılarını her girdiği okulda devam ettiren Ali İhsan Kalmaz Kandilli Kız Lisesi sınavlarına girerek devlet orta okulu diploması almış, aynı yıl Kuleli Askeri Lisesine girmiştir. Üç yıllık başarılı bir eğitimden sonra 1957 yılında Topçu Asteğmen olarak ordu saflarına katılmıştır.

27 Mayıs 1960 gece yarısından itibaren silahlı kuvvetlerin kurtarıcı harekatı başlamıştı. Harbiyeliler başkentin stratejik noktalarına dağılıp duruma hakim olmuşlardır. Başlarında subayları bulunan bir grup Harbiyeli büyük postaneye vardıklarında bu noktayı koruma altına çalışırken polis görevliler, gelen bir grupla silahlı çatışmaya girmişlerdir.

Genç Topçu Teğmen Ali İhsan Kalmaz, göz açıp kapayıncaya kadar bir çoklarının silahlarını almıştır. Bu arada şaşıran, paniğe kapılan bir jandarma, elindeki silahın tetiğine bastığında şaşkın bir kurşun bu genç teğmeni şehit düşürmüştür.

Türk ulusu bir "Şehit Ali İhsan Kalmaz" kazanıyor. Ulusumuzun şehit evlatlarını yaşatma, unutmama duygusu ve düşüncesi ile okulumuza "ŞEHİT ALİ İHSAN KALMAZ İLKÖĞRETİM OKULU" adını vermiştir.

Şehit Ali İhsan Kalmaz İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Tire
Okulun Telefonu: 232 5121809
Okulun Faksı:
Okulun Adresi:
Okulun Web Adresi: İZMİR-TİRE (Şehit Ali İhsan Kalmaz İlköğretim Okulu)
Okulun E-Posta Adresi: 570220@meb.k12.tr
Okulun Müdürü: Güven ÇIBIKCI
Okulun Ulaşım Bilgileri: İl Merkezine Uzaklık 80 km
Metropol İçi / Dışı :
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Şehit Ali İhsan Kalmaz İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberi.biz - okulweb.meb.gov.tr -
Lütfen, Giriş yap Veya Kayıt ol URL içeriğini görüntülemek için!

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt