Şeker Hastalığı Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir?

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
56
Yaş
36
Coin
256,936
Dünya genelindeki en yaygın hastalıkların başında şeker hastalığı yani diyabet gelmektedir. İnsan sağlığını ciddi anlamda tehdit eden diyabet, dünyada ölüme neden olan ilk 5 hastalık arasında yer almaktadır. Peki, diyabet nasıl geçer? Hangi besinler diyabete iyi gelir? Yazımızın devamında bu sorulara yanıt verilirken ünlü Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun diyabet için bitkisel kürlerine de yer verilmiştir.
Şeker Hastalığı Nedir?
Tedavi kısmına geçmeden önce şeker hastalığı nedir sorusuna yanıt verilmelidir. Çevre etkileri ve kalıtımın birleşmesi ile beraber meydana gelen kan şekerinin aşırı şekilde yükselmesine bağlı olarak ortaya çıkan metabolik bozukluğa diyabet denir.
İnsülinin salgılanmasında yetersizlik olması durumunda ortaya çıkan şeker hastalığı gözlerde, sinirlerde, böbreklerde, damarlarda ve kalpte fonksiyon bozukluğuna yol açmaktadır. Ülkemizde yaklaşık 7 milyon insan şeker hastasıdır. Bu nedenle şeker hastalığı olduğundan şüphelenen kişilerin mutlaka bir doktora görünmesi tavsiye edilmektedir.

Şeker Hastalığı Nasıl Geçer?
Şeker hastalığına yakalanan kişiler şeker hastalığı nasıl geçer sorusunun cevabını araştırmaktadır. Ancak bu hastalığın kesin bir tedavisi yoktur. Bazı yöntemler ile kişinin kan şekeri kontrolü sağlanarak olumsuz etkilerin önüne geçilebilmektedir.
Öncelikle şeker hastalarının düzenli olarak kontrol edilmesi ve şeker oranlarının ölçülmesi gerekmektedir. Bunun için şeker ölçüm cihazları alarak kendiniz de şekerinizi düzenli olarak ölçebilirsiniz. Tip 2 diyabet olan kişiler egzersiz ve beslenme tedavisine dikkat etmelidir. Ayrıca hastalığın durumuna göre insülin ya da anti – diyabetik ilaç tedavisi de uygulanabilir.
Tip 1 şeker hastaları ise beslenmelerini kesinlikle düzenlemelidirler. Ayrıca bu kişilere insülin tedavisi uygulanmaktadır. Kısa ya da uzun insülin tedavisi gören hastalarda karbonhidrat sayımı bilindiği zaman uygun insülin pompası da kullanılabilir. Şeker hastalığında her şeyden önce beslenme çok önemlidir. Düzenlenen beslenme programları ile hedeflenen sonuçlar şunlardır:

Kan şekerinin normale yakın tutulması
Yaşam tarzını ve besin alınımı değiştirmek
Kişilere özel beslenme programları düzenlemek
Tip 2 diyabetlilerde insülin direncini azaltmak
Şeker Hastalığına Ne İyi Gelir?
Şeker hastalığı
uzun soluklu bir tedavi sürecini kapsamaktadır. Şeker hastaları doğru ve düzenli beslenerek ilaç kullanımına gerek kalmadan kan şekerlerini kontrol altına alabilmektedirler. Şeker hastalığına ne iyi gelir,tüm diyabet hastalarının merak ettiği ve araştırdığı bir konudur. Şeker hastalığına iyi geldiği tespit edilen ve kullanılması önerilen besinler şunlardır:
Tarçın: Şeker hastalarının vazgeçilmezlerinden olan tarçın en önemli kurtarıcıların başında gelmektedir. Canınız tatlı yemek istediği zaman çayınızın içerisine tarçın ekleyebilirsiniz. Tarçını diğer yiyecek ve içeceklerinize de ekleyebilirsiniz.

Zencefil: Antioksidan özelliği bulunan zencefili dengeli bir şekilde tüketebilirsiniz. Bu sayede kan şekerinizi kontrol altına alabilirsiniz.
Zerdeçal: Yüksek kan şekerinin normal seviyelere düşmesini sağlar.
Soğan: Faydalı bileşenleri sayesinde çiğ tüketildiği zaman kan şekerini düzenlemektedir.
Sarımsak: Doğal bir antibiyotik olan sarımsak diyabetin olumsuz etkilerini en aza indirmektedir.

Mango Yaprağı: Mango yaprakları şeker hastalığı için çok faydalıdır. Mango yaprağında tannin adı verilen bileşenler vardır ve bu bileşenler erken diyabete karşı tedavi edicidir. Mango yaprakları kurutulduktan sonra toz haline getirilerek kullanılabilir. Ayrıca mango yaprakları suda bir gece bekletilip daha sonra sabah suyu içilebilir. Böylelikle diyabet belirtilerinden de kurtulabilirsiniz. Mango yapraklarının hiperglisemiye karşı da etkili olduğu bilinmektedir.
İbrahim Saraçoğlu Şeker Hastalığı Bitkisel Kürleri
Çoğu hastalıkta olduğu gibi şeker hastalığında da bitkilerin mucizevi etkilerinden yararlanılmaktadır. Bu aşamada güvenilir isimlerden olan İbrahim Saraçoğlu şeker hastalığı bitkisel kürleri büyük faydalar sağlamaktadır. Evde uygulayabileceğiniz bu kürler şunlardır:
Lahana Kürü: Özellikle tip 2 diyabet hastalarına önerilen lahana kürü sayesinde şeker hastalığıetkileri en aza indirilmektedir. Lahananın dış yapraklarından 4 – 5 tane alınarak bol su ile yıkanır. Yıkanan yapraklar yarım litre suda haşlanır ve sabah – akşam aç karına içilir.
Çörekotu Kürü: 3 çay kaşığında çörekotu havanda güzel bir şekilde ezildikten sonra 1 yemek kaşığı kadar yoğurt ile karıştırılır. Bu karışım günde sabah – akşam olmak üzere iki kez kullanılır. Kullanımlar arasında en az 6 saat olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca bu kür en az 15, en fazla 30 gün uygulanmalıdır.
 
Üst Alt