☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Sessiz Ev adli eser kime aittir?

Modoratör

New member

Sessiz Ev adlı eser kime aittir?​

Sessiz Ev, Orhan Pamuk’un Cevdet Bey ve Oğulları’ndan sonra yayımladığı ikinci romanıdır (1983). Roman, üç kardeşin babaannelerini ziyaret etmek üzere gittikleri İstanbul yakınlarındaki Cennethisar kasabasında geçirdikleri bir haftayı anlatır.

Ali Rıza Bey tip mi karakter mi?​

Ali Rıza Bey; ailesine, değerlerine düşkünlüğü ve son dönem Osmanlı aydınını temsil etmesi yönüyle tip özelliği göstermektedir. Ferhunde ise romanda olayların akışını yönlendirmedeki gücü, etkisi ve baskın kişiliğiyle karakter özelliği göstermektedir.

Orhan Pamuk Sessiz Ev kaç sayfa?​

Orhan Pamuk Sessiz Ev kaç sayfa?
Sessiz Ev
Yayın Tarihi: | 21.06.2019
Sayfa Sayısı: | 304
Cilt Tipi: | Karton Kapak
Kağıt Cinsi: | Kitap Kağıdı
Boyut: | 13.5 x 21 cm

Cennethisar kasabası nerede?​

Cennethisar kasabası nerede?
Cennethisar: Romanın geçtiği Gebze’ye bağlı bir kasaba.

Yaprak Dökümü Ali Rıza Bey ne iş yapıyor?​

Gelir düzeyinin üzerinde bir yaşam sürdürmek isteyen bir ailenin dağılışıdır. 2.KİTABIN ÖZETİ : Ali Rıza Bey, şair ruhlu, içine kapanık, kendi hâlinde dürüst bir insandır. Prensipleri kendi prensipleriyle bağdaşmayan insanlarla çalışmak istemediği için şirketteki memuriyetinden istifa eder; Üsküdar’daki evine çekilir.

Sessiz Ev ne anlatıyor?​

Sessiz Ev Konusu: Biri tarihçi, biri devrimci, biri de zengin olmayı kafasına koymuş üç torunun, 1980 yazında İstanbul’dan elli kilometre uzakta, Cennethisar’da yaşayan babaannelerinin konağında geçirdikleri bir haftanın öyküsüdür.

Orhan Pamuk Benim Adım Kırmızı ne anlatıyor?​

Orhan Pamuk Benim Adım Kırmızı ne anlatıyor?
Konusu. Benim Adım Kırmızı romanı 1591 yılında Osmanlı Padişahı III. Murad’ın saltanat döneminde 9 gün süreyle karlı bir havada İstanbul’da geçer. Saray hattatları ve nakkaşları padişahın emriyle hazırlanan bir kitap için gizlice Frenk etkisi taşıyan resimler yaparlar.

Ali Rıza Bey hangi olaydan sonra felç oldu?​

Ali Rıza Bey hangi olaydan sonra felç oldu?
Sezon finalinde, felaket tellalı Ferhunde’den, Şevket’in başına geleni duyan Ali Rıza Bey kalbini tutarak yere yığılmıştı. O sahneyle sonlanan ‘Yaprak Dökümü’ dizisinin yeni sezondaki ilk bölümünde, tekerlekli sandalyeli bir yatalak olarak karşımıza çıktı!

Yaprak Dökümündeki Ali Rıza Bey kim?​

Tam adı Halil İbrahim Ergün olan Halil Ergün, 8 Eylül 1946’de Bursa’nın İznik ilçesine bağlı Müşküle Köyü’nde doğdu. İlk ve ortaokulu İznik’te okudu. 16 yaşında İznik’ten Haydarpaşa’ya gelen Halil Ergün , İstanbul’daki Koşuyolu’nda halasının yanına yerleşir.

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
"Sessiz Ev" adlı eser, Türk yazar Orhan Pamuk'a aittir. Roman, 1983 yılında yayımlanmış olup üç kardeşin babaannelerini ziyaret etmek üzere gittikleri Cennethisar kasabasında geçirdikleri bir hağtayı konu almaktadır. Roman, Orhan Pamuk'un ikinci romanıdır ve önemli bir eser olarak Türk edebiyatında yerini almıştır.

"Ali Rıza Bey" karakteri ise Orhan Pamuk'un "Sessiz Ev" romanında değil, Halit Kıvanç'ın "Yaprak Dökümü" adlı dizisinde yer almaktadır. Ali Rıza Bey, dizide ailesine düşkün, şair ruhlu ve içine kapanık bir karakter olarak karşımıza çıkmaktadır. Dizi, Ali Rıza Bey'in ailesinin dağılışını ve yaşadığı olayları konu almaktadır.

"Sessiz Ev" romanının sayfa sayısı 304'tür. Kitap, 21 Haziran 2019 tarihinde yayımlanmış olup karton kapaklı, 13.5 x 21 cm boyutlarında ve kitap kağıdı cinsiyle basılmıştır.

Cennethisar kasabası ise Orhan Pamuk'un "Sessiz Ev" romanında geçen hayali bir kasabadır ve konumu İstanbul'a elli kilometre uzaklıkta, Gebze'ye bağlı bir yerde olduğu belirtilmektedir. Kasaba, romanın ana mekânlarından biridir.

"Benim Adım Kırmızı" adlı eser ise yine Orhan Pamuk'a ait bir romandır. Bu roman, 1591 yılında Osmanlı Padişahı III. Murad döneminde geçmekte olup saray hattatları ve nakkaşlarının bir kitap için hazırlık sürecinde yaşadıkları olayları konu edinmektedir.

Son olarak, "Yaprak Dökümü" dizisindeki Ali Rıza Bey karakteri Halil Ergün tarafından canlandırılmıştır. Halil Ergün, Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Müşküle Köyü'nde doğmuş ve geniş kitlelerce tanınan bir oyuncudur.