Sevdiğim Bana Dönmüyor, Dualarım Neden Kabul Olmuyor?

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
56
Coin
256,936
Selamunaleyküm benim sevdiğim bir kız var 3 yıl beraber olduk çok ayrıldık barıştık ama şuan birkaç aydır ayrıyız. Gece gündüz dua ediyorum namaz kılıyorum tekrar bana dönsün mutlu olalım diye ama olmuyor artık inancımı yitirmek üzereyim, benim anlamadığım yalansız dolansız gönülden sevdiğim bir insan bunun için ellerimi açtım duaya neden kabul olmuyor, kötü bir niyetim yok ki.

Üstelik ne yapsam yaranamıyorum cevap bile vermiyor, kadir gecesinin önemini dikkate alarak dualar ettim ama yinede mutsuzum. Bu dünyada kabul olmayan dualar ahirette karşımıza çıkarmış biraz abes olsa da ben şimdi kabul olsun istiyorum sonuçta benim dua ettiğim ve Allah’tan istediğim şey belli bana dua ettiğim şeyleri versin kabul ederse tabi. Yani bu konuda artık sıkıldım isyan etmekte istemiyorum ama Allah beni sevmiyor sanırım günahlarımdan dolayı boşuna dua ediyor olabilirim. Bana kesin ve net bir yol gösterin lütfen. Birde bu kişi benim için hayırsız ise Allah her şeyi yapabilendir onu bana hayırlıda yapabilir çok şey istemiyorum onu istiyorum. Bana yardım edin ve yol gösterin yada şu duayı oku olur derseniz onu da yaparım. Çünkü dünyevi her yolla yanında olmaya çalıştım artık tek çarem Allah kaldı o isterse olur.

Dualarım Neden Kabul Olmuyor? Cevap
Değerli ziyaretçimiz, sizin durumunuzda ki bir insanın oldukça zor bir iş ve durumunuzun zorluğunun farkındayız. Fakat sorunuzdan anladığımız asıl sıkıntınızın Yüce Mevla’mızın duanızı neden kabul etmediği. Belkide kabul etmiştir fakat siz bunun farkında olmaya bilirsiniz. Yani belkide duanız kabul olmuştur fakat belli bir zaman geçmesi gerekiyordur.

Belkide yüce Mevla’mız bu birlektiliğin sizin için hayır olacağından kabul etmemiştir. Siz bu noktada ise yüce Mevla’mız her şeye kadir ve gücü yetendir isterse duamı kabul eder ve benim için hayırsız olanı duam vesilesi ile hayra çevirir diyorsunuz. Tabi ki buda mümkün. Fakat sevdiğiniz insan sizi gerçekten istemiyor olabilir veya nasibiniz olmayabilir veya o sizin için hayırlı olsa da siz onun için hayırsız olabilirsiniz. Her ne kadar iyi bir insan olsanız da.

Özetle, şunu demeye çalışıyoruz yüce Mevla’mız her şeye gücü yetendir. Fakat bununla birlikte ilim ve hikmet sahibidir. Siz bu konuya sadece kendiniz açısından bakıyorsunuz. Oysa yüce Mevla’mız sizin bu birlektiliğinize hem sizin açınızdan hem sevdiğiniz açısından, hem sizin aileniz açısından, hem sevdiğiniz kimsenin ailesi açısından ve bizim sayamayacağımız kadar açıdan bakmaktadır. Çünkü bu duanız sadece sizi bağlayan bir dua değildir. Dolayısı ile şüpheniz olmasın ki bu duanız kabul olsa da olmasa da yüce Mevla’mızın bir çok bildiği konu vardır ve bu hikmet ile biz kullarının isteklerine cevap vermektedir. Size sabırlı olmayı, fakat bu duanız kabul olsa da fazla diretmemenizi tavsiye ediyoruz.

Üst Alt