Şiddet içeren video oyunları, filmler insanları duyarsızlaştırıyor

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,935
Şiddet içeren video oyunları, filmler insanları duyarsızlaştırıyor

Şiddet içeren video oyunları oynayan insanların acıya ve diğer insanların çektiği çilelere karşı duyarsız hale geldikleri bulundu.

Michigan Üniversitesi'nden Prof. Dr. Brad Bushman ve Iowa Üniversitesi'nden Prof. Dr. Craig Anderson'ın yürüttüğü araştırma, şiddet medyasının etkileri literatürde önemli bir boşluğu dolduruyor.

"Psikolojik Bilim" dergisinde yayınlanan yeni araştırma, şiddet medyasına maruz kalmanın aynı zamanda yaralı insanlara yardım etmedeki gönüllülüğü etkilediğini gösterdi. Bushman, "Bu araştırma şiddete maruz kalmanın insanlarda yardım etme davranışını azalttığını gösterdi. Şiddet içerikli medyaya maruz kalan insanlar diğerlerine daha az yardım ediyor. Gerçekte onlar acıya karşı hissizleşiyor" dedi.

320 kolej öğrencisinin katıldığı yarışmada katılımcılar hem şiddet içeren hem de içermeyen bir video oyunuyla yaklaşık 20 dakika oynadılar. Şiddet içeren oyun oynayanların kurbana yardım etmeleri daha uzun zaman aldı. Şiddet içerikli oyun oynayanların yardım etmesi 73 saniyeyi bulurken şiddet içermeyen oyun oynayanların ise 16'ıncı saniye aldı. Şiddet içeren oyun oynayanlar dövüşün farkına daha geç vardı ve daha geç rapor ettiler.

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt