Şişmanlık; günlük alınan kalori miktarının,harcanan kalori miktarından daha fazla olmasıyla ortaya çıkan bir ****bolizma bozukluğudur. Tıp ltaratüründe "obesite" denilen şişmanlık:
* ihtiyacından fazla besin alma
* çok fazla haraketsiz kalmak
* tiroid veya diğer bezlerin çalışmasında görülen yetersizlikler,
* böbrek veya kalp hastalıkları vs hastalıklar
* ruhsal yapı
* soyaçekim''den, kaynaklanır.
*çeşitli ilaç kullanımdan doğan metobolizma bozuklukları.
Bilhassa, sırt, kol, bacakların üst kısımları,özellikle bayanlarda kalçalar ve karın bölgesinde aşırı derecede yağ birikir. Yüz ovalleşir; hareket etme kabiliyeti azalır. Dolaşım sisteminde de bozukluklar görülür.
İstatistiklere göre; şişmanların daha çabuk yaşlandıkları, şeker hastalığı, damar sertliği, kalp hastalıkları, karaciğer ve safrakesesi hastalıkları, tansiyon yüksekliği, akciğer hastalıkları, romatizmal hastalıklar ruhî veya sinirsel hastalıkların tehdidi altında bulundukları belirtilmektedir. Bu nedenle , şişmanlıktan kurtulmak için diyet ve beden hareketleri yapmak gerekir. Ayrıca aşağıdaki reçeteler de uygulanabilir:
Kiloları eriten şifalı bitkilerin toz hali, ince bir beden yaratıyor. Bedendeki yağları düzenli olarak yakan bu uygulama, tabiatın adeta özel bir fitness formülü.
Yaz bitince, giden kilolar geri geliyor. Yaza göre daha hareketsiz olan sonbahar ve kış mevsiminde kalın giysiler kiloyu gizlese de bu geçici çözüm! Bu arada gittikçe yayılan obezite herkesi tehdit eder hale geldi. Obezliğin yazı kışı yok. Kilo verme bir yana sürekli alan bir ****bolizma ile yaşamak söz konusu. Bu problemden kurtulmak için şimdi kendinize zaman ayırın.. Bünyeyi en alışkınlıklardan uzaklaştırmak kolay değil. O nedenle doğadan yardım alabilirsiniz. Son günlerde zayıflama hapları ile kilo vermek isteyip kendi sağlığın riske sokan insanlar söz konusu. Oysa Doğal Ürün Uzmanı Volkan Kurt “Doğa hiçbir zaman yanıltmaz.
Yağ yakan şifalı bitkiler var. Onların toz haline getirip kullanmak kilo vermek için yeterli” diyor. Doğal olan şifalı bitkilerin içinde yağlara savaş açan bitkileri araştırdıklarını bunları kullanan insanların zayıflama ödülü aldıklarını belirtiyor Kurt. “Kendini sevdiği yiyeceklerden mahrum bırakmak zorunda. Gramla, ölçüyle yaşamaya gerek olmadan” sadece hamur işlerini kesmek ve bu bitki tozlarını günde üç öğün bir kaşık yemek yeterli.
Diyetleri deneyip sonuç alamayan insanların en fazla rağbet gösterdiği yöntem şifalı bitkilerle zayıflama. Herbalium, bu konuda araştırmalar yapan bir merkez. Bu mekanın kurucusu Volkan Kurt şöyle diyor: "Bizler yağ yakan bitkileri tesbit ettik. Tamamıyla doğal ve hiç bir yan etkisi bulunmayan bu bitkiler, gerçek sonuçlar veriyor. Direk olarak yağları yaktığı için "gerçek" kilo verdiriyor." Uzmanın verdiği bilgiye göre. Bu yöntemle verilen kilolar “kalıcı”. Eğer yaşam biçimini bu şekilde formüle ederseniz giden kilolar bir daha geri gelmiyor.
Doğadaki şifa gücü yanıltmaz
Herkesin ihtiyaç duyacağı bilgilerle donatılmış olan sitenin "zayıflama" bölümünde farklı bitkilerden üretilen doğal ürün karışımından söz ediliyor. Toz haline getirilmiş şifalı bitkiler form kazanmak için günde üç kez yeniyor. Bu tozun yoğurtla yenmesi gerektiğini belirtiyor uzman Volkan Kurt. Şifalı bitkilerden oluşan Zayıflama tozunun asgari 1 aylık sürede, düzenli ve disiplinli kullanımda 4 veya 5 kilo zayıflattığını belirtiyor.
Öğünlük kullanılması gereken miktar; bir çorba kaşığı. Sabah kahvaltı öncesi bir kaşığı yoğurda karıştırarak yemekle güne başlanıyor. Ardından öğle ve akşam yemekleri öncesinde de birer kaşıkla devam ediliyor. Kurt, obeziteye karşı yenik düşen çok insanın bu yönteme başvurduğunu belirtiyor ve ekliyor: "Ülkemizin kırlarında yetişen bitkilerin yemek yeme isteğini frenlemesi özelliğinin haricinde ****bolizmanın çalışmasını da hızlandırıyor. Bedendeki yağları yakıp enerjiye çeviriyor. Ayrıca kan şekerini ayarlıyor, bakterileri yok ediyor, stresi azaltıyor, mide ve barsak problemlerini hafifletiyor. Yeşil örtü içinde bu doğanın armağanı bitkiler varken, gidip kimyasal içerikteki haplardan medet ummak kesinlikle doğru değil. "
Doğal ve bitkisel olan bu zayıflama sistemi düşük kalorili diyet listeleri da çöpe attırıyor!. Uzman Kurt, “Sağlıklı kilo vermek için doğaya başvuran insanların yüzünü tabiat kara çıkarmaz. Doğaya güvenin” diyor. Ayrıca, Herbalium’u arayan birçok insana ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor. Kilo veya obezite sorunu olup şifalı bitkilerle zayıflama yöntemi hakkında bilgi almak isteyen herkesin telefonla başvurabileceğini belirtiyor.
İşte zayıflatan şifalı bitkiler
• Keten Tohumu ( Flax )
• Kereviz Tohumu ( Apium graveolens )
• Funda Yaprağı ( Calluna vulgaris )
• Biberiye ( Rosmarinus officinalis )
• Rezene ( Foeniculum vulgare )
• Yeşilçay ( Camellia sinensis )
• Isırgan Otu ( Urtica sp. )
• Mate Yaprağı ( Ilex paraguariensis )
• Kekik ( Thymus sp. )
• Tarçın ( Cinnamomum sp.)
KİLO VERME REÇETELERİ
Reçete1:
Malzeme:limon,greyfurt,bal,su
Hazırlanışı:3 tane limon ile 2 tane greyfurt,kabukları soyulmadan inci ince kesilir. üzerine, 4 su bardağı su konulur.15 dakika kaynattıktan sonra 3 çorba kaşığı süzme bal ilave edilir.15 dakika daha kaynatıldıktan sonra porselen bir kaba süzülür.sabah akşam , birer su bardağı içilir.
Reçete2:
Malzeme:limon,şeker,su
Hazırlanışı:1 çay bardağı yeni sıkılmış limon suyuna 1 çorba kaşığı su ile 1 kahve kaşığı toz şeker konur.karıştırıldıktan sonra içilir.
Reçete3:
Malzemeapatya,limon,su
Hazırlanışı:4 bardak kaynak suya,1 çorba kaşığı ufalanmış paptya ve kabukları soyulmadan doğranmış 1 limon konur.6 saat bekletildikten sonra süzülür.saat 10:00,15:00 ''de birer çay bardağı içilir.
Reçete4:
Malzeme:atkuyruğu(tilkikuyruğu,zemberekotu),su
Hazırlanışı:4 su bardağı kaynak suya 20 gram (1 çorba kaşığı) ufalanmış atkuyruğu konur. yarım saat bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür. saat 10:00,15:00 ve 21:00''de birer çay bardağı içilir.
Reçete5:
Malzeme:kiraz çöpü, su
Hazırlanışı:6 bardak suya 1 çay bardağı dolusu kiraz çöpü konur.12 saat bekletilir. sonra 15 dakika kaynatılır ve yarım saat bekletilir.süzüldükten sonra saat 10:00,15:00 ve 21:00''de birer çay bardağı içilir.
Reçete6:
Malzeme:biberiye(rosmarinus officinalis),su
Hazırlanışı:4 su bardağı saf sirkeye 1 avuç biberiye konur.10 gün bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür.sabah akşam birer çay bardağı içilir.
Reçete7:
Malzeme:kanavcıotu(adonis vernalis),su
Hazırlanışı:1 su bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı ufalanmış kanavcıotu konur.20 dakika bekletildikten sonra süzülür. günde 3 kere birer çorba kaşığı içilir.
Reçete8:
Malzeme:kereviz,domates,havuç,su
Hazırlanışı:4 bardak suya 2 tane kerviz doğranır.15 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. suyuna;1 su bardağı yeni sıkılmış domates suyu ile 1 su bardağı yeni sıkılmış havuç suyu konur.saat 10:00,15:00 ve 21:00''de birer çay bardağı içilir.
Reçete9:
Malzeme:mısır püskülü,su
Hazırlanışı:4 bardak suya 3 tutam mısır püskülü konur.15 dakik kaynatıldıktan sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür.günde 3 kere birer su bardağı içilir.
Reçete10:
Malzeme:ıspanak,mısırözü yağı,su
Hazırlanışı:1/2 kg ıspanak iyice temizlendikten sonra 4 bardak suya konup az haşlanır. süzüldükten sonra üzerine 3 çorba kaşığı mısırözü yağı konup yenir.
Reçete11:
Malzeme:marul tohumu,su
Hazırlanışı:4 bardak suya 1 tatlı kaşığı marul tohumu konur.5 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür.günde 2 kere birer kahve fincanı içilir.
Reçete12:
Malzeme:limonsuyu,bal
Uygulanışı:
1 hafta boyunca her gün;1 kahve fincanı limonsuyuna 1 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
2. hafta,her gün; 1 çay bardağı limonsuyuna 1 çay bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
3. hafta, her gün; 1su bardağı limonsuyuna 1su bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
4. hafta, her gün; 1 çay bardağı limonsuyuna 1 çay bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
5. hafta, her gün; 1,5 kahve fincanı limonsuyuna 1,5 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
6. hafta, her gün; 1 kahve fincanı limonsuyuna 1 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
Reçete13:
Malzeme:yoğurt, patates
Hazırlanışı:10 gün süreyle ,sadece yoğurt ve patates yenir.
Reçete14:
Malzeme:sarapna(smilax),su
Hazırlanışı:1 su bardağı sıcak suya 1 kahve kaşığı ufalanmış saparna konur.5 dakika bekletildikten sonra süzülüp içilir.
Reçete15:
Malzeme:aslandişi(karahindibâ),su
Hazırlanışı:4 bardak suya 4 çorba kaşığı ufalanmış aslandişi kökü konur.10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. sabah akşam birer kahve fincanı içilir.
Reçete16:
Malzeme:enginar,akdiken(rhamnus),dulavratotu(arcti um lappa),ayrıkotu(triticum repens),su
Hazırlanışı:4 bardak sıcak suya 1 avuç ufalanmış enginar yaprağı ,1 avuç akdiken çiçeği, 1 avuç dulavratotu yaprağı ve ufalanmış kökü,1 avuç ayrıkotu konur.ağzı kapatıldıktan sonra 1 saat bekletilir.
ayrı bir kapta ; 10 su bardağı su kaynatılır. daha önce hazırlanan karışım bu suyun içine süzülür.sonra temiz bir şişeye doldurulur.eritilmek istenen yerler, hergün bu suyla ovulur.
Reçete17:
Malzeme:deniz yosunu(moss)
Hazırlanışı:büyükçe bir kavanozu dolduracak kadar deniz yosunu toplanır.kavanozun ağzı kapalı olduğu halde 1 hafta bekletilir.hergün, bir parça alınıp, eritilmek istenen bölgelere sürülür.
Reçeteler uygulanırken dikkat edilmesi gereken hususlar:
* Reçetelerde verilen miktarları aşmayınız!
* Uygulamak üzere seçtiğiniz Reçeteyi 14 günden fazla kullanmayınız.
* Çabuk zayıflamak için aşırışığa kaçmayınız!
* Yavaş yavaş zayıflayınız!
* Her gün , hiç olmazsa yarım saat yürüyünüz!
* Bütün dertlerinizden sıyrılıp neşeli olmaya gayret ediniz!
* Yazın, fırsat buldukça yüzün; kışın kolayınıza gelen beden hareketlerini yapın!
* ihtiyacından fazla besin alma
* çok fazla haraketsiz kalmak
* tiroid veya diğer bezlerin çalışmasında görülen yetersizlikler,
* böbrek veya kalp hastalıkları vs hastalıklar
* ruhsal yapı
* soyaçekim''den, kaynaklanır.
*çeşitli ilaç kullanımdan doğan metobolizma bozuklukları.
Bilhassa, sırt, kol, bacakların üst kısımları,özellikle bayanlarda kalçalar ve karın bölgesinde aşırı derecede yağ birikir. Yüz ovalleşir; hareket etme kabiliyeti azalır. Dolaşım sisteminde de bozukluklar görülür.
İstatistiklere göre; şişmanların daha çabuk yaşlandıkları, şeker hastalığı, damar sertliği, kalp hastalıkları, karaciğer ve safrakesesi hastalıkları, tansiyon yüksekliği, akciğer hastalıkları, romatizmal hastalıklar ruhî veya sinirsel hastalıkların tehdidi altında bulundukları belirtilmektedir. Bu nedenle , şişmanlıktan kurtulmak için diyet ve beden hareketleri yapmak gerekir. Ayrıca aşağıdaki reçeteler de uygulanabilir:
Kiloları eriten şifalı bitkilerin toz hali, ince bir beden yaratıyor. Bedendeki yağları düzenli olarak yakan bu uygulama, tabiatın adeta özel bir fitness formülü.
Yaz bitince, giden kilolar geri geliyor. Yaza göre daha hareketsiz olan sonbahar ve kış mevsiminde kalın giysiler kiloyu gizlese de bu geçici çözüm! Bu arada gittikçe yayılan obezite herkesi tehdit eder hale geldi. Obezliğin yazı kışı yok. Kilo verme bir yana sürekli alan bir ****bolizma ile yaşamak söz konusu. Bu problemden kurtulmak için şimdi kendinize zaman ayırın.. Bünyeyi en alışkınlıklardan uzaklaştırmak kolay değil. O nedenle doğadan yardım alabilirsiniz. Son günlerde zayıflama hapları ile kilo vermek isteyip kendi sağlığın riske sokan insanlar söz konusu. Oysa Doğal Ürün Uzmanı Volkan Kurt “Doğa hiçbir zaman yanıltmaz.
Yağ yakan şifalı bitkiler var. Onların toz haline getirip kullanmak kilo vermek için yeterli” diyor. Doğal olan şifalı bitkilerin içinde yağlara savaş açan bitkileri araştırdıklarını bunları kullanan insanların zayıflama ödülü aldıklarını belirtiyor Kurt. “Kendini sevdiği yiyeceklerden mahrum bırakmak zorunda. Gramla, ölçüyle yaşamaya gerek olmadan” sadece hamur işlerini kesmek ve bu bitki tozlarını günde üç öğün bir kaşık yemek yeterli.
Diyetleri deneyip sonuç alamayan insanların en fazla rağbet gösterdiği yöntem şifalı bitkilerle zayıflama. Herbalium, bu konuda araştırmalar yapan bir merkez. Bu mekanın kurucusu Volkan Kurt şöyle diyor: "Bizler yağ yakan bitkileri tesbit ettik. Tamamıyla doğal ve hiç bir yan etkisi bulunmayan bu bitkiler, gerçek sonuçlar veriyor. Direk olarak yağları yaktığı için "gerçek" kilo verdiriyor." Uzmanın verdiği bilgiye göre. Bu yöntemle verilen kilolar “kalıcı”. Eğer yaşam biçimini bu şekilde formüle ederseniz giden kilolar bir daha geri gelmiyor.
Doğadaki şifa gücü yanıltmaz
Herkesin ihtiyaç duyacağı bilgilerle donatılmış olan sitenin "zayıflama" bölümünde farklı bitkilerden üretilen doğal ürün karışımından söz ediliyor. Toz haline getirilmiş şifalı bitkiler form kazanmak için günde üç kez yeniyor. Bu tozun yoğurtla yenmesi gerektiğini belirtiyor uzman Volkan Kurt. Şifalı bitkilerden oluşan Zayıflama tozunun asgari 1 aylık sürede, düzenli ve disiplinli kullanımda 4 veya 5 kilo zayıflattığını belirtiyor.
Öğünlük kullanılması gereken miktar; bir çorba kaşığı. Sabah kahvaltı öncesi bir kaşığı yoğurda karıştırarak yemekle güne başlanıyor. Ardından öğle ve akşam yemekleri öncesinde de birer kaşıkla devam ediliyor. Kurt, obeziteye karşı yenik düşen çok insanın bu yönteme başvurduğunu belirtiyor ve ekliyor: "Ülkemizin kırlarında yetişen bitkilerin yemek yeme isteğini frenlemesi özelliğinin haricinde ****bolizmanın çalışmasını da hızlandırıyor. Bedendeki yağları yakıp enerjiye çeviriyor. Ayrıca kan şekerini ayarlıyor, bakterileri yok ediyor, stresi azaltıyor, mide ve barsak problemlerini hafifletiyor. Yeşil örtü içinde bu doğanın armağanı bitkiler varken, gidip kimyasal içerikteki haplardan medet ummak kesinlikle doğru değil. "
Doğal ve bitkisel olan bu zayıflama sistemi düşük kalorili diyet listeleri da çöpe attırıyor!. Uzman Kurt, “Sağlıklı kilo vermek için doğaya başvuran insanların yüzünü tabiat kara çıkarmaz. Doğaya güvenin” diyor. Ayrıca, Herbalium’u arayan birçok insana ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor. Kilo veya obezite sorunu olup şifalı bitkilerle zayıflama yöntemi hakkında bilgi almak isteyen herkesin telefonla başvurabileceğini belirtiyor.
İşte zayıflatan şifalı bitkiler
• Keten Tohumu ( Flax )
• Kereviz Tohumu ( Apium graveolens )
• Funda Yaprağı ( Calluna vulgaris )
• Biberiye ( Rosmarinus officinalis )
• Rezene ( Foeniculum vulgare )
• Yeşilçay ( Camellia sinensis )
• Isırgan Otu ( Urtica sp. )
• Mate Yaprağı ( Ilex paraguariensis )
• Kekik ( Thymus sp. )
• Tarçın ( Cinnamomum sp.)
KİLO VERME REÇETELERİ
Reçete1:
Malzeme:limon,greyfurt,bal,su
Hazırlanışı:3 tane limon ile 2 tane greyfurt,kabukları soyulmadan inci ince kesilir. üzerine, 4 su bardağı su konulur.15 dakika kaynattıktan sonra 3 çorba kaşığı süzme bal ilave edilir.15 dakika daha kaynatıldıktan sonra porselen bir kaba süzülür.sabah akşam , birer su bardağı içilir.
Reçete2:
Malzeme:limon,şeker,su
Hazırlanışı:1 çay bardağı yeni sıkılmış limon suyuna 1 çorba kaşığı su ile 1 kahve kaşığı toz şeker konur.karıştırıldıktan sonra içilir.
Reçete3:
Malzemeapatya,limon,su
Hazırlanışı:4 bardak kaynak suya,1 çorba kaşığı ufalanmış paptya ve kabukları soyulmadan doğranmış 1 limon konur.6 saat bekletildikten sonra süzülür.saat 10:00,15:00 ''de birer çay bardağı içilir.
Reçete4:
Malzeme:atkuyruğu(tilkikuyruğu,zemberekotu),su
Hazırlanışı:4 su bardağı kaynak suya 20 gram (1 çorba kaşığı) ufalanmış atkuyruğu konur. yarım saat bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür. saat 10:00,15:00 ve 21:00''de birer çay bardağı içilir.
Reçete5:
Malzeme:kiraz çöpü, su
Hazırlanışı:6 bardak suya 1 çay bardağı dolusu kiraz çöpü konur.12 saat bekletilir. sonra 15 dakika kaynatılır ve yarım saat bekletilir.süzüldükten sonra saat 10:00,15:00 ve 21:00''de birer çay bardağı içilir.
Reçete6:
Malzeme:biberiye(rosmarinus officinalis),su
Hazırlanışı:4 su bardağı saf sirkeye 1 avuç biberiye konur.10 gün bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür.sabah akşam birer çay bardağı içilir.
Reçete7:
Malzeme:kanavcıotu(adonis vernalis),su
Hazırlanışı:1 su bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı ufalanmış kanavcıotu konur.20 dakika bekletildikten sonra süzülür. günde 3 kere birer çorba kaşığı içilir.
Reçete8:
Malzeme:kereviz,domates,havuç,su
Hazırlanışı:4 bardak suya 2 tane kerviz doğranır.15 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. suyuna;1 su bardağı yeni sıkılmış domates suyu ile 1 su bardağı yeni sıkılmış havuç suyu konur.saat 10:00,15:00 ve 21:00''de birer çay bardağı içilir.
Reçete9:
Malzeme:mısır püskülü,su
Hazırlanışı:4 bardak suya 3 tutam mısır püskülü konur.15 dakik kaynatıldıktan sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür.günde 3 kere birer su bardağı içilir.
Reçete10:
Malzeme:ıspanak,mısırözü yağı,su
Hazırlanışı:1/2 kg ıspanak iyice temizlendikten sonra 4 bardak suya konup az haşlanır. süzüldükten sonra üzerine 3 çorba kaşığı mısırözü yağı konup yenir.
Reçete11:
Malzeme:marul tohumu,su
Hazırlanışı:4 bardak suya 1 tatlı kaşığı marul tohumu konur.5 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür.günde 2 kere birer kahve fincanı içilir.
Reçete12:
Malzeme:limonsuyu,bal
Uygulanışı:
1 hafta boyunca her gün;1 kahve fincanı limonsuyuna 1 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
2. hafta,her gün; 1 çay bardağı limonsuyuna 1 çay bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
3. hafta, her gün; 1su bardağı limonsuyuna 1su bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
4. hafta, her gün; 1 çay bardağı limonsuyuna 1 çay bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
5. hafta, her gün; 1,5 kahve fincanı limonsuyuna 1,5 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
6. hafta, her gün; 1 kahve fincanı limonsuyuna 1 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
Reçete13:
Malzeme:yoğurt, patates
Hazırlanışı:10 gün süreyle ,sadece yoğurt ve patates yenir.
Reçete14:
Malzeme:sarapna(smilax),su
Hazırlanışı:1 su bardağı sıcak suya 1 kahve kaşığı ufalanmış saparna konur.5 dakika bekletildikten sonra süzülüp içilir.
Reçete15:
Malzeme:aslandişi(karahindibâ),su
Hazırlanışı:4 bardak suya 4 çorba kaşığı ufalanmış aslandişi kökü konur.10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. sabah akşam birer kahve fincanı içilir.
Reçete16:
Malzeme:enginar,akdiken(rhamnus),dulavratotu(arcti um lappa),ayrıkotu(triticum repens),su
Hazırlanışı:4 bardak sıcak suya 1 avuç ufalanmış enginar yaprağı ,1 avuç akdiken çiçeği, 1 avuç dulavratotu yaprağı ve ufalanmış kökü,1 avuç ayrıkotu konur.ağzı kapatıldıktan sonra 1 saat bekletilir.
ayrı bir kapta ; 10 su bardağı su kaynatılır. daha önce hazırlanan karışım bu suyun içine süzülür.sonra temiz bir şişeye doldurulur.eritilmek istenen yerler, hergün bu suyla ovulur.
Reçete17:
Malzeme:deniz yosunu(moss)
Hazırlanışı:büyükçe bir kavanozu dolduracak kadar deniz yosunu toplanır.kavanozun ağzı kapalı olduğu halde 1 hafta bekletilir.hergün, bir parça alınıp, eritilmek istenen bölgelere sürülür.
Reçeteler uygulanırken dikkat edilmesi gereken hususlar:
* Reçetelerde verilen miktarları aşmayınız!
* Uygulamak üzere seçtiğiniz Reçeteyi 14 günden fazla kullanmayınız.
* Çabuk zayıflamak için aşırışığa kaçmayınız!
* Yavaş yavaş zayıflayınız!
* Her gün , hiç olmazsa yarım saat yürüyünüz!
* Bütün dertlerinizden sıyrılıp neşeli olmaya gayret ediniz!
* Yazın, fırsat buldukça yüzün; kışın kolayınıza gelen beden hareketlerini yapın!