Siirtin nesi meşhurdur

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
58
Coin
256,936
siirtin nesi meşurdur

Siirtin şu urunleri meşhurdur:

Siirt'te uretilen, kepek ve sac dokulmelerini onleyen 'bıttım' sabunu, en unlu urunudur Menengic kahvesi de siirtin meşhur kahvesidir Bunun yanında:Siirt ' te dağ kekiğinin diğer ismi olan zahtar ,Siirt Battaniyesi, Meşhur Pervari Balı, siirt fıstığı, Buryan Kebabı, Perde Pilavı, Jirkan Kilimi meşhur olan diğer urunleridir

Siirt dağ kekiği
imagessiirtinnesimeshurdur5b01c490a93dd

Siirt Battaniyesi
imagessiirtinnesimeshurdur5b01c49222ff5

Siirt Pervari Balı
imagessiirtinnesimeshurdur5b01c49394077
Siirt Yeşil Bıttım
imagessiirtinnesimeshurdur5b01c49554bf8
Siirt Fıstığı
imagessiirtinnesimeshurdur5b01c4971a394

Similar threads

• Soru
Bıttım sabunu: Siirt'in merkezinde, ilçe ve köylerinde de yetişen bıttım diğer adıyla Menengiç adlı bitkiden üretilen ve kepek ve saç dökümü sorunlarına çözüm olduğu kabul edilen bitkisel bir sabun türü. Pervari Balı: Pervari Balı, Siirt ilinin Pervari ilçesindeki dağların eteklerinde ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Siirtin Neyi Meşhur Hediyelik? Siirt’in en meşhur hediyelikleri arasında El yapımı kilimler, gümüş takılar ve yerel lezzetler bulunuyor. Siirt, zengin kültürel mirasıyla ünlüdür ve bu hediyelikler bu kültürel mirası yansıtır. El yapımı kilimler, Siirt’in el...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
İllerin meşhur yemekleri Hangi İlin Hangi Yemeği Unlu? Aşağıda alfabetik listeye gore iller ve unlu olan yoresel yemeklerini lezetlerini oğrenebilrisiniz; Adana: Adana kebabı, şalgam suyu, yuzuk corbası, sullum ve karakuş tatlısı Adıyaman: Basalla, yapıştırma, hıtap Afyonkarahisar: Sakala...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
  • Soru
Hangi İlin Nesi Meşhur Hangi Şehrin neyi unlu İllerimiz ve neyi ile meşhur olduklarını şu şekilde sıralayabiliriz; Adana'nın Neyi Meşhur? Adana Pamuk (Beyaz altın), Adana Kebabı, Cukurova, Adana Anavarza Kalesi, Adana Misis Antik Kenti, Adana Tekir Yaylası, Yaşar Kemal, Sakıp Sabancı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
  • Soru
Geleneksel Turk Yemekleri Turk mutfağı dunyada onde gelen lezzetlerin bulunduğu bir mutfaktır Mantı, guvec, yaprak sarması, karnıyarık, tas kebabı, pilav, imambayıldı, menemen gibi birbirinden guzel lezzetleri icinde barındıran Turk mutfağının l il meşhur olan lezzetleri; Adana: Adana kebabı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Üst Alt