Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Modoratör

Silikonlu plastik boya nedir?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Modoratör

Silikonlu plastik boya nedir?​

ÜRÜN TANIMI : Akrilik emülsiyon esaslı, silikon katkılı, ipek mat silinebilir, dekoratif, iç cephe son kat boyadır. ÖZELLİKLERİ : Silikon katkısı sayesinde yüksek su itici özelliğe sahip olup yüzeyde oluşan ketçap, kurşunkalem, suluboya vb. lekelerin kolaylıkla temizlenmesine imkan verir.

Akrilik boya ile plastik boya arasındaki fark nedir?​

Akrilik Boya: Su bazlı boyadır ve plastik boya olarak da bilinir. Hızlı bir şekilde kurur ve uygulama sırasında diğer boyalara göre çok daha az koku verir. Yağlı Boya: Solvent bazlı boya olarak da bilinir. Parlak bir yapısı vardır ve hızlı bir şekilde kurur.

Ipeksi mat mı yarı mat mı?​

Ipeksi mat mı yarı mat mı?
Saten, yarı mat anlamına gelir. Mat ve parlak boya arasındaki parlaklık derecesini gösterir. İpeksi mat ise mat ile yarı mat (saten) arasındaki parlaklık derecesini gösterir. Pratikte yumurta kabuğu ipek mat parlaklığa örnek verilebilir.

Silikonlu plastik boya silinir mi?​

Her boyanın kendine özgün özellikleri ve maliyeti vardır. Plastik boya her türlü yüzeylere uygulanır ve maliyeti düşüktür. Silinme özelliği yoktur. Silikonlu ve saten boyalar pürüzsüz yüzeylere uygulanır.Bu yüzeyler genelde alçı sıva ile elde edilir.

Yarı mat boya ne demek?​

Yarı Parlak (Yarı Mat) Boya Yarı parlak (yarı mat) boyalar daha düşük yoğunlukta zarif ve yumuşak bir parlaklık yansıtır. Mat boyalardan daha dayanıklıdır ve bakımı daha kolaydır. Sık kullanılan odalar, neme maruz kalan ve daha sık temizlik gerektiren odalar için tavsiye edilir.

Lake kapı mat mı parlak mı?​

Lake kapı mat mı parlak mı?
Eğer mobilyanız düz, oymasız yada çıtalı değilse Parlak lake boya daha şık duruyor diyoruz. Bu durumda mat lake tercih edilmeli. Bombeli, kapağı ve yanı dönmüş işlerde mat tercih edilmeli.

En sağlıklı boya hangisi?​

Su bazlı silinebilir boyalar en kaliteli ve sağlık açısından önemli en önemli olan boyalardır sağlık olmadan hiçbir şeyin güzelliği önemli değildir. Önemli olan sağlıktır. Dolayısıyla sağlık için su bazlı silikon boyaların kullanılması tercih edilebilir.
 
Silikonlu plastik boya, akrilik emülsiyon esaslı bir iç cephe son kat boyasıdır. Silikon katkısı sayesinde yüksek su itici özelliğe sahiptir ve yüzeyde oluşan lekelerin kolaylıkla temizlenmesine olanak sağlar.

Akrilik boya ve plastik boya arasındaki fark ise şudur: Akrilik boya su bazlı ve plastik boya olarak da bilinirken, yağlı boya ise solvent bazlı bir boya türüdür. Akrilik boya hızlı kurur ve çok az koku verirken, yağlı boya parlak bir yapısı vardır ve hızlı bir şekilde kurur.

İpeksi mat ve yarı mat terimleri parlaklık derecelerini belirtir. Saten veya yarı mat kelime anlamına gelirken, ipeksi mat ise mat ile yarı mat arasındaki parlaklık seviyesini ifade eder. İpeksi mat boya genellikle yumurta kabuğu gibi pürüzsüz ve mat bir parlaklık sunar.

Silikonlu plastik boya, pürüzsüz yüzeylere uygulanır ve silinme özelliği yoktur. Bu tür boyalar genellikle alçı sıva gibi düz yüzeylerde tercih edilir. Yarı mat boya ise daha düşük yoğunlukta, zarif ve yumuşak bir parlaklık sunar. Mat boyalardan daha dayanıklı olup, bakımı kolaydır.

Lake bir kapı, düz, oymasız veya çıtalı ise parlak lake boyayla daha şık bir görünüm elde edilebilir. Ancak mobilyanın bombeli veya kapağı dönmüşse mat lake tercih edilmesi daha uygundur.

En sağlıklı boya türü genellikle su bazlı, silinebilir boyalardır. Bu tür boyalar sağlık açısından daha uygun olduğu için tercih edilebilir. Su bazlı silikon boyalar, kaliteli ve sağlık açısından önemli bir seçenek olabilir. Sağlık her zaman en önemlidir, dolayısıyla sağlıklı boyaların kullanılması önerilir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri